Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Cres- Losinj- pomocy

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ciupag
Globtroter
Wyspa Cres- Losinj- pomocy

Nieprzeczytany postnapisał(a) ciupag » 21.02.2006 18:54

Witam, jadę w tym roku z pontonem i mam zamiar popływać wzdłuż wybrzeża. Planowałem wyspę hvar i jej urokliwe zakątki 8) ostatnio na forum przeczytałem o wyspie Cres i Lubenice. Mam pytanie do osób, które tam były:
1) czy są tam jakieś fajne zakamarki, gdzie można by było sobie popływać :?:
2) ktore miasteczka są spokojne i mało zaludnione :?:
3) może jakieś namiary 8)
pozdrawiam
Lastovo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lastovo » 17.05.2006 15:39

Niemal cały Cres jest odludny - to nie jest zdeptana wyspa.
200ewa
Plażowicz
Cres

Nieprzeczytany postnapisał(a) 200ewa » 16.06.2006 20:11

Zeszłoroczne wakacje spędziłam na wyspach Cres i Losnij które połączone są mostkiem zwodzonym. Jest to ciekawe miejsce na pływanie pontonem szczególnie od strony lądu, praktycznie do samego miasta Mali Losnij mozna pływac pontonem bez specjalnych problemów, wynajmowane są też łodzie i kajaki. 2x dziennie most jest podnoszony i można przepłynąć na drugą stronę wyspy. Jest sporo odludnych zatoczek dostępnych praktycznie jedynie dla posiadaczy pontonów i łodzi. Wyspy są górzyste i to skutkuje zlokalizowaniem miejscowaści tam gdzie dostepnośc jest wieksza -mam na mysli rzeźbę terenu. Warto wdrapać się na góry pobliskie np na Televrin z którego roztaczaja sie przepiekne widoki.
Polecam wyspy są piekne, odwiedzane głównie przez Włochów.

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...