Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Cres - do jakiej miejscowości z dziećmi? Dzięki!

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bianco
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bianco » 16.06.2009 21:58

Witam,
poczytałem kilka postów które znalazłem, lecz nie było tam tego co mnie zainteresowało odnośnie Cres'u.
Proszę tych co byli w ostatnich dwóch latach na tej wyspie, o wskazanie fajnie położonych miejsc/miejsowości, gdzie można by spędzić dwa tygodnie z dzieciakami.
Chodzi mi o płytką wodę, piasek lub żwirek lub małe kamyki, a nie skaliste lub betonowe miejsca do opalania. Najchętniej plaże położone w małych zatoczkach z ciepą i przezroczystą wodą.
Chętnie bym obejżał przykładowe zdjęcia.
Chętnie skożystałbym z namiarów na apartamenty w rozsądnych cenach i miłym fajnym standardzie. Nie zależy mi na luksusach, klimy nie musi być jeśli apartament jest położony w fajnym miejscu z ładnym widokiem...
Szczytem mażeń byłby domek nad samym morzem :).
Proszę o opis i fotki, najchętniej na maila: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl lub tu, na forum aby i inni skorzystali.
Jeśli gdzieś był ten temat lub relacja a ja ją przeoczyłem, poproszę o linka na nią.
Może ktoś wie, czy na tej wyspie, lub w najbliższej okolicy wyspy jest stacja z LPG po trasie wiem gdzie tankować, natomiast w rejon Istrii i Cresu jadę pierwszy raz?
Z góry dziękuję.
Tomek
Bianco
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bianco » 18.06.2009 17:50

Czy nikt nie był na Cresie? Nikt nie podpowie? :(
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 18.06.2009 18:05

Ja się w tym roku wybieram więc niewiele mogę od siebie powiedzieć, ale np tu troch popisali :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.06.2009 12:36

O Rich a możesz zdradzić dokąd? Wiem, że Twoja córa juz duża jest, ale pewnie masz pogląd na plaże i gdzie z dziećmi da radę?

Bo ja oficjalnie jadę na Krk, ale czuję, że w jednym miejscu nie wysiedzę i taką rundę bym strzelił; Krk -> Cres -> Istria albo odwrotnie???
Ale jakos ten Cres mocno górzysty mi sie wydaje i wybrzeze pewnie mało dostępne. Masz jakiś trop na żwirowe plaże ?

Mozna tu pogadac ? to się wytnie...

Bianco mam takie same pytania jak Ty, łacznie z LPG, wiem tylko, ale źródła juz nie znajdę, że na Krku w Malinskiej podobno jest.
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 19.06.2009 13:42

Bianco napisał(a):Proszę tych co byli w ostatnich dwóch latach na tej wyspie, o wskazanie fajnie położonych miejsc/miejsowości, gdzie można by spędzić dwa tygodnie z dzieciakami.

cholender byłem w 2004 z dzieckiem, czyli 5 lat temu nie wiem czy sie kwalifikuję żeby Ci podpowiadac :( , ale nie sądze aby plaże się aż tak zmieniły...

Polecam Malij Losnij (zachodnie plaże), lub Martiniścicę, ew. Osor
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 19.06.2009 17:42

Martinscica , Miholascica ... ale najlepiej będzie chyba w Valun :D ... I Lubenice prawie nad głową :wink:

... Ja jednak wybrałbym zdecydowanie Punta Kriza :D
Punta Kriza ... i nie tylko

Z Punta Kriza całkiem blisko do Osoru :D
Ostatnio edytowano 19.06.2009 18:01 przez mkm, łącznie edytowano 1 raz
joanna.q
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) joanna.q » 19.06.2009 18:01

Polecam stronę www.cres.home.pl
Zdarzyło mi się tylko pzrejeżdżać przez Cres ale przeglądałam tę stronkę
jak jechałam na sąsiednią Losinj. Jeśli więc rozważasz te okolice
wydaje mi się że Mali Losinj jest bardzo przyjemną miejscowości dla rodzinki!
Bianco
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bianco » 20.06.2009 01:10

O, dzięki, to juz jest coś. :D
Bianco
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bianco » 20.06.2009 01:12

dg - nie gniewaj się, plaże może się i niezmieniły, ale cała infrastruktura turystyczna miała szansę.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone