napisał(a) Szopisko » 11.04.2007 21:30
kiziormizior napisał(a):
A jaki camp bys polecil na Cresie tak dla dziecka i doroslych , zeby nie bylo wypierdowo i lekki kompleksik żarłacznio-browarny ?
Pozdro
Na Cresie byłem właśnie na Slatinie - przez całe dwa tygodnie. Co do warunków - byłem zaskoczony pozytywnie, czysto schudnie, spokojnie. Tu masz szczegóły cenowe i zdjęcia.
http://www.ac-slatina.hr/eng/index.php?
Na miejscu trzy knajpy - jedna taka lepsza, druga taka zwykła, no i bar Timun - kawka, piwko i takie sprawy. (Radze nie rozbijać się blisko baru - bo do 23.00 puszczają koncerty z dvd
Do tego sklep taki ze wszystkim. Ceny w sklepie - trochę wysokie, ale wystarczy przejść się do wioseczki obok - Martinscica i masz sklep duuuuużo tańszy.
Na campie - dla dziecka jest fajna plaża - nie skalista, ale łagodna z kamyczkami. Co ważne - można tak się rozbić, że praktycznie cały dzień masz namiot w cieniu...
Jeździliśmy po wyspie i chyba na fajniejszy camp nie trafiliśmy. Był camp w Beli - ale fatalnie się do niego dojeżdża (baaardzo wąska droga) i skoro nastawiasz się na wycieczki to lepiej wybrać coś innego.
Pamiętam jeszcze camp w Nerezine (tam wchodzi się na Televrine) - camp mały, namiot na namiocie, zero przestrzeni, fakt, że fajna plaża. Ale nie polecam.
Slatina jest w dobrym strategicznie miejscu na wypady - środek wysp, w zasadzie wszędzie podobna odległość.
Co do cen - rok temu za 2 tygodnie zapłaciłem trochę ponad 800 zł (dwie osoby. Ale było to poza właściwym sezonem - od końca sierpnia do września) Więc nie było tragicznie.
(W to samo miejsce nie jedź - nie po to się jedzie ponad tysiąc km, żeby to samo widzieć