Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Ciovo

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
andrzej.k
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej.k » 23.02.2011 08:59

dokladnie tak jest :D

bliskos trogiru jest bardzo duzym plusem, my bylismy tam prawie codziennie wieczoren na kolacji, piwku czy cocktailu.
ja zwiedzilem wyspe calutka bo juz od 5,30 nie moge spac
tomyy29
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomyy29 » 23.02.2011 09:19

Madzik68 napisał(a):Czy ktoś był na Ciovo - Mastrince?? I jakie były Wasze opinie i wspomnienia z tego miejsca? Po powrocie zdam relację, oczywiście dołączę zdjęcia.

Byliśmy rok temu dokładnie w Mastrince, wróciliśmy bardzo zadowoleni, w tym roku mąż prosi o powtórkę :D nie wiem gdzie macie kwaterę, my mieliśmy sporo pod górkę, bardzo sporo :lol: ale przyzwyczailismy się i dzielnie wspinaliśmy w upale :D apartament był ok, widok z tarasu fantastyczny, właścicielki bardzo miłe, blisko do Trogiru, gdzie szwendaliśmy się wieczorkami, do plaży którą sobie upodobalismy mieliśmy spory kawałek, te które były najblizej nie bardzo nam pasowały, niestety nie udało nam się zwiedzić wyspy, bo zwyczajnie nie było czasu, robiliśmy wypady do Splitu, Sibenika, Wodospadów Krka, Dubrovnika, zaliczyliśmy też fish picnik na Soltę . W okolicy jest kilka sklepów czynnych do 20 albo 21 . Na przeciwko jest lotnisko, przez dzień-dwa szalały tam helikoptery, kilka razy dziennie startowały i lądowały samoloty, nam to zupełnie nie przeszkadzało mimo hałasu być moze dlatego że byliśmy zauroczeni :lol: pozdrawiam i polecam się na przyszłość :D

Jedziemy tutaj :

https://rezerwacja.casamundo.pl/houseinfo.php?SearchId=589391
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 23.02.2011 10:07

andrzej.k napisał(a):dokladnie tak jest :D

bliskos trogiru jest bardzo duzym plusem, my bylismy tam prawie codziennie wieczoren na kolacji, piwku czy cocktailu.
ja zwiedzilem wyspe calutka bo juz od 5,30 nie moge spac

No to może garść bezcennych informacji co warto zobaczyć i gdzie się zapuścić na wyspie ?? Mój małżonek ma plan, zeby ją w końcu sobie dokładnie obejrzeć :D
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 23.02.2011 10:08

nie znam tego domu, ale raczej też jest wysoko :lol:
tomyy29
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomyy29 » 23.02.2011 10:30

Wysoko? To znaczy ze podejscie do takiego domu jest bardzo ciężkie? . Pytam bo jade z 1,5 rocznym dzieckiem.
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 23.02.2011 11:26

tomyy29 napisał(a):Wysoko? To znaczy ze podejscie do takiego domu jest bardzo ciężkie? . Pytam bo jade z 1,5 rocznym dzieckiem.

no wiesz, to wszystko zalezy, jeden jak ma podejść 10 schodków to jest tortura, a dla innych kilkaset metrów pod górkę nie robi, nasz apartament był w ostatniej lini zabudowy, jadąc pierwszy raz autem bałam się że będziemy koziołkować tak było stromo .. wszyscy sie ze mnie śmiali że panikara jestem :lol: nie powiem ze codzienne schodzenie i wchodzenie pod tą górkę było łatwe, ale jakoś nam nie przeszkadzało mimo upałów, reszta rekompensowała te niedogodności, ale my byliśmy w 4 dorosłe osoby, dla dziecka w wózku to też nie będzie problem, póki co nie martw się niepotrzebnie :D w Waszym apartamencie obłozenie już maksymalne, obejrzałam sobie fotki, ładny widok będzie :D
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 23.02.2011 11:46

Byłem w Mastrince w 2009r. w pierwszym rzędzie od ulicy,na temat stromości nic nie wiem-przez ulicę miałem do plaży.Jedyny kłopot w moim przypadku to huk od przejeżdżających skuterów.
andrzej.k
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej.k » 23.02.2011 11:54

to fakt ze czasami bylo ich od groma , zwlaszcza wieczorem jak siedzielismy na balkonie to przeszkadzalo. tez mielismy apartman zaraz przy ulicy, ale za to do plazy 10 metrow :D :D
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 23.02.2011 12:16

to pieszo chyba, bo na tym moście to z nerwów można kierownicę wyrwać, jak sięw korku stoi ... :wink:
andrzej.k
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej.k » 23.02.2011 12:22

dziwne ze wszyscy pisza o tym moscie , przez 14 dni w lipcu stalem tam tylko raz 30 minut bo w strone okrog robili droge i korek byl , a reszte dni bylo spokojnie, wieczorami parkowalem przed mostem i szlem na pieszo do trogiru. a jak wyjazd byl to z ranca stalo sie okolo 5 do gora 10 minut i cacy bylo. ale musze dodac ze my jechalismy od strony arbanija, a od strony okrog bylo juz troche gorzej
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 23.02.2011 12:26

my pieszo chodziliśmy, jakies 3,5 km, autem nie było sensu właśnie ze względu na korki i brak miejsc parkingowych :)
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 23.02.2011 20:43

My mieszkaliśmy chyba w trzecich zabudowaniach po prawej stronie więc autem nie opłacało się nawet jeżdżić do Trogiru.
zmasz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zmasz » 24.02.2011 22:04

Mogę wysłać filmik z podjazdu do apartamentu w 4 rzędzie miejscowości Mastrinka. Jazda na maxa. Samochód nie może się zatrzymać, bo nie ruszy. Apartament był 100 m od plaży, ale nikt nie powiedział, że 80 m n.p.m . Wrażenia nie do zapomnienia.
Pozdrawiam.
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 24.02.2011 22:46

hehe.. też kręciłam pierwszy nasz podjazd pod górkę, ale jedną rękę chyba ze strachu miałam na klamce w razie czego :lol:
tomyy29
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomyy29 » 25.02.2011 06:38

@zmasz@ i @madzik@ proszę o filmik z podjazdu, jak nie na forum to podaje meila
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone