Chciałbym przedstawić relację z pobytu na wyspie Brać w zeszłym roku, w Sutivan w Agavie. Pobyt trwał niestety tylko tydzień, transport własnym samochodem- Toyota Corolla Osoby - żona i ja
Wyjechaliśmy ok. 5 rano z Kalisza. Zaplanowaliśmy trasę tak, żeby ominąć Wrocław pamiętając nasze trudności sprzed dwóch lat kiedy wracając z Włoch nie wiedzieliśmy gdzie skręcić i jak jechać dalej Uważam, że przejazd przez Wrocław jest okrutnie utrudniony ( nie wiem jak jest teraz) ale wtedy woleliśmy nie ryzykować.
Omijajac większe miasta, granicę przekroczyliśmy w Boboszowie, przejazd przez Czechy - Brno, Ołomuniec, głownymi drogami szybkiego ruchu. Granicę czesko-austracką przejeżdżaliśmy niedaleko Mikulov. Po zasięgnięciu informacji zdecydowaliśmy się przespać w Oekotel w Grazie za 44 EUR za pokój z łazienką i obfitym śniadaniem - polecam) Jedynym mankamentem jest niezbyt sympatyczna młoda Czeszka pracująca tam na recepcji chyba lubi kobiety bo uśmiechała się do mojej żony, na mnie patrząc z lekkiego byka....
Nie mieliśmy żadnych problemów następnego dnia przy wjeździe do Słoweni, ani też nie było kolejek na trasie ( poniedziałek). Wylupiwszy wcześniej winietę tygodniową jechaliśmy autostradami w Slo. Byłem w lekkim szoku jak łatwo można płacić kartą na bramce za autostrady w Cro - wszystko trwało ułamek sekundy.
Podróż przez Cro okazała się nieco dłużąca i trochę męcząca. Jednak widok portu w Splicie zrekompensował trudy podróży.
Uploaded with ImageShack.us
Po załadowaniu auta na prom oczom ukazał się równie piękny widok
Po przyjechaniu do Sutivanu byliśmy pod ogromnym wrażeniem naszej kwatery z odkrytym basenem, miejscem do grillowania, leżakami i palmami dookoła.