Re: Sumartin (wyspa Brac)
napisał(a) elli_spirelli » 31.05.2011 13:10
amy_lee napisał(a):Hej! Był ktoś może w miejscowości Sumartin na wyspie Brac? Jakie wrażenia? Wybieram się w tym roku na urlop właśnie do tej miejscowości, przyznam - została wybrana losowo. Na wyspie Brac jeszcze nie byłam. Proszę o jakieś opinie odnośnie wskazanej miejscowości. Z tego, co wyczytałam w Internecie, to jest bardzo ładna, malownicza i spokojna. Faktycznie warto się tam udać?
Ja bym powiedziala, ze tak dlugo jak dlugo jest to wioska jeszcze nie tak oblegana przez turystow, trzeba ja zobaczyc i poznac.
A szczegolnie jej mieszkancow..ich zyczliwosc i goscine zapamieta sie na dlugo
Jesli ktos lubi, kiedy ciagle cos sie dzieje, to nie powinien zostawac tam na dluzej ... jeszcze wpadnie w depresje .... i prosze tego nie czytac jako zlosliwa uwage.
Ja bylam tam w 2007 i jechalam w ciemno. Miejsca do spania nie brakowalo - byl to koniec czerwca. Ludzie, u ktorych bylismy, byli mili .... ze tak powiem: zbyt mili

. Byli dla nas baza informacyjna. I jak sie gdzies wybieralysmy, to musialysmy dzwonic do nich co 3 godziny - gorzej jak u mamy. Jezdzilismy wszedzie rowerami, ale jesli chodzi o autobusy lub promy to jezdza rzadko
Dla niektorych turystow pobyt tam moze byc ciezki ... beda pod ciagla obserwacja. Jak moje dwie kolezanki: jedna ma kilka tatuazy a druga to "sroka" (chodzi w blyskotki obwieszona jak choinka). Ten temat zostal poruszony z gospodarzami. A odpowiedz brzmiala: " a co sie dziwicie ... np. bankomat jest tu od 2 lat"