Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Brać -Postira -

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Amelia85
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amelia85 » 14.02.2010 10:01

mkm napisał(a):A może jednak Sutivan... http://www.sutivan.hr/iznajmljivaci/gubic/index.htm

O, a to "moja" kwatera na nadchodzące wakacje :)
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 14.02.2010 21:42

Amelia85 napisał(a):
mkm napisał(a):A może jednak Sutivan... http://www.sutivan.hr/iznajmljivaci/gubic/index.htm

O, a to "moja" kwatera na nadchodzące wakacje :)

... Sama znalazłaś, czy ktoś Ci zaproponował :?:
Amelia85
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Amelia85 » 14.02.2010 22:44

mkm, od kilku lat na tą kwaterę jeździł brat naszych znajomych, on nam ją polecił.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 15.02.2010 18:12

Brat w takim razie, zna się na rzeczy .
Niedzwiad
zbanowany
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 15.04.2013 19:30

mkm napisał(a):
jagulka napisał(a):dzięki za radę , jedzie nas 3 duże rodziny 4 + 4 + 5 osób ,chcemy blisko morza , ładną plaże , spokojne miejsce , dobrze wyposażone apartamenty, a klima oczywiście - mamy wymagania !! Bezpośrednio wysłałam dziesiątki zapytań i oferują nam mniejsze pokoje , albo już zarezerwowane , bez klimy itp. Jednym słowem mamy problem . W Adria Databance znaleźliśmy coś co nam odpowiada , ale ich nie znamy i troche drogo maja okolo 100 E za 4/5 osób doba .

Pogadamy jutro , bo teraz chce mi się już spać ... Chyba coś znajdziemy i to o połowę taniej :)

To w takim razie Splitska czy Postira bedzie lepsza na zamieszkanie na tydzień??? Bo osobiscie wybralismy Postirę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: i mam nadzieję że to bedzie dobry wybór. Lepszy :papa:
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 17.04.2013 16:58

No to pytasz czy stwierdzasz? :lol: :mrgreen:
Ja mam odwrotne zdanie- a spędziłem czas w obydwu o różnych porach dnia.
Splitska spokojniejsza ale mniej ma do zaoferowania poza kwaterą. I tyle. :)

Co kto woli, co kto lubi, co komu potrzeba. :wink:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 17.04.2013 17:03

Fatamorgana napisał(a):No to pytasz czy stwierdzasz? :lol: :mrgreen:
Ja mam odwrotne zdanie- a spędziłem czas w obydwu o różnych porach dnia.
Splitska spokojniejsza ale mniej ma do zaoferowania poza kwaterą. I tyle. :)

Co kto woli, co kto lubi, co komu potrzeba. :wink:

tzn że Postira lepsza w Twojej ocenie?? A dlaczego? Proszę rozwiń swoją wypowiedz:) bedę wdzięczny Fatamorgana :boss:
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 17.04.2013 17:06

No jeszcze raz:
Splitska spokojniejsza ale mniej ma do zaoferowania poza kwaterą. I tyle.
Odpoczynek- Splitska. Na wyjście na "miasto"- Postira.
Dlatego mieszkaliśmy w Splitskiej a "na miasto" jechaliśmy do Postiry. :) :wink:

Jak dalej nie jestem przekonujący to polecam relację pt. "Brać go!".
Mając do wyboru kwatery w obydwu miejscowościach celowo zdecydowałem się na Splitską. Było jasne, że cisza i spokój będą większe w małej miejscowości, gdzie kwatera jest z dala od knajp a zamiast portu i wrzeszczących mew (a te france potrafią się drzeć!) wystarczy przystań. :)
Poza tym do wypoczynku nie potrzebna mi aleja z kramami i straganami, lodziarniami, pizzeriami oraz tłumkiem turystów.
Ale przychodzi czas, gdy i to bywa przydatne. Ale że jest to tak blisko jak jest więc...nie był to jakikolwiek problem.

P.S. Ale jak się mądrze i dobrze wybierze kwaterę to i tu i tam będziesz zadowolony.
Ja mam po prostu indywidualne upodobania. :) :wink:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 17.04.2013 19:16

OŁki:) dziękuję:) czyli dobrze wybraliśmy ( Postira ) dwa w jednym. Gdzieś na Forum przeczytałem że Postira to dziura gdzie nie ma co robić. Stąd to pytanie:)
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 17.04.2013 21:57

No pewnie że to skończona dziura!
No co tam można robić poza nic nie robieniem jak to na wakacjach??? :lol: :wink:

Jak ktoś przyjeżdża z "wielkiego city" i ma przeświadczenie że jest człowiekiem z wielkiego miasta i ma wielkie potrzeby i nie może się obyć bez odpowiednich knajp, klubów go-go i innych burdeli oraz dyskotek i butików to po cholerę przyjeżdża do Postiry, gdzie nie ma nic? (dla niego!)
Niech siedzi w Splicie albo Rijece. :lol:

To tak pod adresem tych, co im się we łbach poprzewracało od manii wyższości.
W gruncie rzeczy są to biedni niewolnicy swoich wyimaginowanych wymagań. :!:
Niedzwiad
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Niedzwiad » 18.04.2013 06:38

A to już inna sprawa:) nam jest do szczęścia na urlopie potrzebna cisza i jedna knajpa , no może dwie dla odmiany na kolację itp. A tak to zero netu , telefonów i innego badziewia. Rok temu wziąłem ze sobą tel.firmowy na wakacje. I to była masakra. Nie polecam nikomu nawet tym co muszą mieć tel.firmowy non top przy sobie. Urlop to urlop
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 18.04.2013 08:20

Fatamorgana napisał(a):No pewnie że to skończona dziura!
....

....To tak pod adresem tych, co im się we łbach poprzewracało od manii wyższości.
W gruncie rzeczy są to biedni niewolnicy swoich wyimaginowanych wymagań. :!:

What is the Matrix? ;)

:oczko_usmiech: :papa:
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne