Plumek napisał(a):A jak się zamierzacie dostać na wyspę? Bo ma to bardzo duży wpływ na ilosć czasu do zwiedzania. Jesli mykacie promem z lądu, to na skuterze wiele nie zdążycie zobaczyć, bo jakoś trzeba wrócić na ląd. Sprawdźcie sobie najpierw, jak wtedy kursują promy. Autem w 1 dzień, to szaleństwo!
Jeśli mieszkacie na wyspie - to trochę łatwiej, ale i tak musicie poświecić na to 2-3 dni.
Co zobaczyć - poszperaj tu, na forum - pamiętam, że pisał o tym Jurek i Zoole
Buber napisał(a):Polecam moją story: forum/viewtopic.php?t=13813
A poza tym, to co nie widziałem - Splitska, cmentarz w Supetarze, w Sutivanie jest też jakieś ranczo-mini zoo.
Maciej napisał(a):Mieszkaliśmy przez parę dni w Supetarze. Jednego dnia wzięliśmy skuter i objechaliśmy wyspę. Świetna zabawa- drogi puste nie to co na makarskiej riwierze. Spokojnie objechaliśmy Milną, Bol plus Vidowa Góra, Postirę, Pucisce i Splitską. Nie pamiętam ile to kosztowało 200 kun za dobę ? coś takiego. Wziałem skuter rano, następnego dnia rano oddałem. Przynajmniej w Supetarze jest kilka wypożyczalni.
kaszubskiexpress napisał(a):Plumek napisał(a):A jak się zamierzacie dostać na wyspę? Bo ma to bardzo duży wpływ na ilosć czasu do zwiedzania. Jesli mykacie promem z lądu, to na skuterze wiele nie zdążycie zobaczyć, bo jakoś trzeba wrócić na ląd. Sprawdźcie sobie najpierw, jak wtedy kursują promy. Autem w 1 dzień, to szaleństwo!
Jeśli mieszkacie na wyspie - to trochę łatwiej, ale i tak musicie poświecić na to 2-3 dni.
Chcemy wynająć wcześnie rano jakąś prywatną łódkę, żeby nas tam zawiozła(zapłynęła ) i odebrała wieczorem.Myślę, że nasz gospodarz nam w tym pomoże.Poszperam i poszukam postów Jurka i Zoole.Dziękuję.
Pierwszy prom w Supetarze jest o 6 rano a nastepne chyba co godzine lub dwie(Split-Supetar)kaszubskiexpress napisał(a):Plumek napisał(a):A jak się zamierzacie dostać na wyspę? Bo ma to bardzo duży wpływ na ilosć czasu do zwiedzania. Jesli mykacie promem z lądu, to na skuterze wiele nie zdążycie zobaczyć, bo jakoś trzeba wrócić na ląd. Sprawdźcie sobie najpierw, jak wtedy kursują promy. Autem w 1 dzień, to szaleństwo!
Chcemy wynająć wcześnie rano jakąś prywatną łódkę, żeby nas tam zawiozła(zapłynęła ) i odebrała wieczorem.Myślę, że nasz gospodarz nam w tym pomoże.Poszperam i poszukam postów Jurka i Zoole.Dziękuję.
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Pamiętaj, że jeśli wypożyczysz skutery na lądzie to musisz jeszcze zapłacić za ich przeprawę promową...Skoro samo wypożyczenie skuterów wydaje Ci się być kosztowne...to chyba musisz jeszcze raz się na tym zastanowić...
http://www.jadrolinija.hr/pdfs/split-SVE.pdf
Rzuć okiem na cennik biletów.... Przeprawa samego skutera to koszt mniej więcej 2x bilet osobowy...
Ja nadal będę obstawać przy tym, że najpiękniejsze i największe skarby dalmatyńskich wysp ukryte są w ich wnętrzu... Brač, podobnie jak i Hvar to nie są wyspy na jednodniową wycieczkę! Być na Braču i nie widzieć pustelni Blace i Zmajevej spilji... Hm....Czy to "warte świeczki"?
Pozdrawiam
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne