Hrvat30 napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=8l7wQEwN5Lw&feature=PlayList&p=988687659185BA9F&index=0&playnext=1
JBL_75 napisał(a):Witam,
Za miesiąc wybieram się do Chorwacji po raz pierwszy. Po lekturze Waszych wpisów na forum wybór padł na wyspę Hvar. Co konkretnego miejsca na wyspie to jestem jeszcze przed decyzją.
Mam w związku z tym kilka pytań. Będę wdzięczny za odpowiedzi
1. Jaka jest orientacyjna cena promu za 4 osobową rodzinę + samochód. Ze Splitu do Stareg Gradu i z Sucuraju do Drvenika (zamierzam przypłynąć ze Splitu, zaś wracać z Sucuraju)
2. Myślę o wynajęciu jakieś łodzi z silnikiem (bez uprawnień, około 5 km, zwykła łódź, a nie żaglówka) aby popływac wokół wyspy + ewentualnie na sąsiednie wyspy. Czy wiecie coś o dostępności takich łodzi do wypożyczenia na wyspie? Jeśli wiecie coś o cenach to też miło
3. Czy są jakieś godne polecenia bazy nurkowe na wyspie? Wraz z synem właśnie robimy kurs nurkowy i chcieliśmy pocieszyć się nurkowaniem w Adriatyku.
4. Czy wiecie coś o wędkowaniu na wyspie, tj. czy są potrzebne uprawniania, na co łowić, itp.
5. Czy są wypożyczalnie skuterków aby poszwędać się po wyspie i nie koniecznie robić to samochodem?
JBL_75 napisał(a):Witam,
Za miesiąc wybieram się do Chorwacji po raz pierwszy. Po lekturze Waszych wpisów na forum wybór padł na wyspę Hvar. Co konkretnego miejsca na wyspie to jestem jeszcze przed decyzją.
Mam w związku z tym kilka pytań.
raf_wro napisał(a):teraz tylko się zastanawiam nad ilością ofert na miejscu jeśli zdecydujemy się jechać w ciemno, przecież w końcu jedziemy z "wielkoludem" Yorkiem, czy coś się nam uda fajnego znaleźć? W końcu i cena byłaby atrakcyjniejsza:)
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne