Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Brac - camping poszukiwany

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AniaJ.
Cromaniak

Postnapisał(a) AniaJ. » 12.01.2012 09:55

Gajus, a więc pamiętasz o Korculi...świetnie, mam nadzięję, że tamte informacje też uzupełnisz, Korcula nadal w sferze planów - wygrał Peljesac w ubiegłym roku :wink: No a w tym...może Brac, może Korcula, jeszcze nie wiemy...
Opisz proszę campingi, które odwiedziłeś, Twoje spostrzeżenia są niezwykle cenne.
A co do formy wypoczynku - my szczerze mówiąc nie wyobrażamy sobie innej - do tego stopnia, że okolice pozbawione campów odwiedzamy tylko w czasie wycieczek. Dla mnie życie na campingu - zwłaszcza w Chorwacji - to prawdziwe wakacje 8)
Pozdrawiam i cierpliwie czekam na opis :papa:
krystian186
Odkrywca

Postnapisał(a) krystian186 » 12.01.2012 11:12

W połowie drogi między Bolem a Murvicą pojawił sie nowy kemping. Położony nad samym morzem. Stromy dojazd ale wydaje sie cichy i spokojny.
Zdaje sie że Aloa:
http://www.bol.hr/en/pages/camping
AniaJ.
Cromaniak

Postnapisał(a) AniaJ. » 12.01.2012 14:01

A czy byłeś na tym campingu?
Na zdjęciach wydaje się być kompletnie niezacieniony:( a to dla nas podstawa....
zobacz tu:
http://www.bol.hr/en/pages/kamp-aloa-vranina

No, chyba że zdjęcie tego nie oddaje i że np cała reszta campu jest w lesie :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 12.01.2012 14:10

Aniu, zobacz TU :wink: :lol:

PS na Brač nie byłem.
Gosia i Marek
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Gosia i Marek » 12.01.2012 23:12

Więc tak, pole namiotowe jest nie wielkie, na jakieś 15 namiotów. Pół pola w słońcu i pół w cieniu. My byliśmy w środku sezonu więc miejsca były tylko w słońcu, a było w cieniu 33 st. więc jak na patelni. Na szczęście rano słońca nie było, póżniej plaża, najgorzej było z obiadem. Szybko jedliśmy i uciekaliśmy , bo nie dało się wytrzymać:) Sanitariaty o.k , nie jakaś super rewelacja, ale takie przeciętne. Jest też miejsce do zmywania i 3 lodówki. Ogólnie na polu cisza i spokój, z dala od głównej drogi, dyskotek itd. Płaciliśmy jakieś 150 Kun za auto , dwie osoby, namiot i dziecko. Do plaży jakieś 30 metrów, zejście super, wystarczy przeskoczyć przez murek. Ta plaża jest skałkowa, ale są tez równe tereny z małych kamyczków na których można spokojnie rozłożyć ręczniki. Zejście do wody trudne, czasami trzeba skakać. My tam chodziliśmy z naszym 2 letnim dzieckiem. Bardzo mało ludzi chodziło na tą plaże, więc cisza i spokój. Jest też plaża ogólna z małych kamyczków, bez skałek, ale tam chodziło bardzo dużo ludzi i do niej jest jakieś 40 m. Zejście do wody bardzo łagodne. Sutiwan to fajne spokojne miasteczko i nawet w środku sezonu nie było dużo ludzi, fajne knajpki, pizzerie itd. Na prawdę serdecznie polecam, jedzcie, nie będziecie żałować :D
Gosia i Marek
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Gosia i Marek » 12.01.2012 23:31

To nasze miejsca w słońcu, momentami drzewa dawały cień. Po lewej stronie za drzewami widać morze.
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

miejsca w cieniu:)

Obrazek

Plaża przy polu

Obrazek

Ta sama plaża, więć fajnie można się opalać

Obrazek

Wystarczy skoczyć z tego murka

Obrazek

Tak chowaliśmy się przed słońcem

[URL=http://imageshack.us/photo/m

Niestety zdjęć tej drugiej plaży nie posiadam.
krystian186
Odkrywca

Postnapisał(a) krystian186 » 13.01.2012 09:38

Nie byłem, tylko przejeżdzałem obok i widziałem z góry. Tak jak na linku od Janusza.....Kemping ciągnie sie jeszcze w dół w okolice tych drzewek co widać na zdjęciach. Ten betonowe place są na samym poczatku (jadąc od góry). Nikt tam nie obozował.
AniaJ.
Cromaniak

Postnapisał(a) AniaJ. » 13.01.2012 09:42

Pięknie dziękuję, myślę, że nie tylko ja 8) wszak wiele osób poszukuje informacji o campach na Braciu.

Super, że camp mały i cichy, szkoda, że niewiele cienia... Najważniejsze, że Wasze wakacje się udały.

Nie przeszkadzam już, przecież to relacja, a my gadu gadu, niby w temacie, ale oddajmy głos Nerowi :D

:papa:
AniaJ.
Cromaniak

Postnapisał(a) AniaJ. » 13.01.2012 12:22

hmmm...tzn, że może prawdę piszą na stronie, że spora część campu jest w lesie...to byłoby idealnie :D
Ogólnie miejsca wygląda dość zachęcająco. Ciekawe, jaki tam panuje ruch: czy camp jest blisko drogi? I czy nie słychać tam "atrakcji" Bolu. Ale o tym mógłby napisać ktoś, kto był na campingu.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.01.2012 12:25

Patrząc na zdjęcie ze strony kampu, Bol wydaję się odległy :wink:

Obrazek
AniaJ.
Cromaniak

Postnapisał(a) AniaJ. » 13.01.2012 12:37

Janusz Bajcer napisał(a):Patrząc na zdjęcie ze strony kampu, Bol wydaję się odległy :wink:

No właśnie, może dyskoteki nie będzie słychać :wink:
krystian186
Odkrywca

Postnapisał(a) krystian186 » 13.01.2012 15:37

Spokojnie....ogłosy Bola nie maja szans dotrzeć, to naprawde kawałek....na oko ze 3 km drogą. A odgłosy drogi....droga jest gliniasto-kamienista więc przecietna prędkość to ok 10-20 km/ha. Szum morza bedzie głośniejszy :-). Ruchliwość drogi oceniałbym na ok 20 samochodów na godzinę.
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 13.01.2012 15:48

Witajcie! :D
Cieszę się, że Ania zapytała, bo też bardzo interesują mnie campingi na Bracu. Mam tak samo - nie wyobrażam sobie innych wakacji, jak te na campie.

Szczytem marzeń byłby dla mnie camping położony nad morzem, ale również w pobliżu miasteczka, żeby można było spędzać w nim wieczory. Ale takie rzeczy, to pewnie tylko w Erze, a na Brac w tej kwestii chyba nie mogę liczyć...

Gajus, już się cieszę na Twoje informacje :)
Może ktoś ma jednak namiary na fajny camp na Bracu (niekoniecznie koło miasteczka ;))?

Pozdrawiam :papa:
AniaJ.
Cromaniak

Postnapisał(a) AniaJ. » 13.01.2012 16:07

Hej, hej!

Jako że jestem dociekliwa napisałam do nich maila. Już mam odpowiedż, zacytuję:

"Camp site is not totaly under trees, but a huge part of it is.
We have a tents like yours many time before.

Our camp have their own beach. Part of camp what is nearest sea s just for a fun ( laying on the sun, playing)there is a small beach bar, too. From there to entering in the sea you must pass some stairs.

I will send you a linkfrom our camp site, where you can see a more details and pictures.
www.camping-bol.com

We have small fridge to rent or you can use a biggiest fridge together with another guests gratis."

Pytałam o cień, plażę i lodówki :wink:

Z tą rezerwacją po przygodzie w zeszłym roku jestem dość ostrożna, raczej nie zaufam, niestety...

Mam jednak nadzieję, że ktoś był i opisze. Oczywiście, czekamy na informacje od Gajusa 8)
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 13.01.2012 16:18

Widzę, że nie będzie łatwo, ale może dzięki temu odkryjemy jakieś miejsca nieskażone turystyką (w tym komercyjnym wydaniu) :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi