Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Brac - camping poszukiwany

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 13.06.2005 15:18

Bea,

ja znalazlam taka mapke, moze Ci sie przyda:)

http://www.otok-brac.info/lokacije/blaca_karta.gif

Tez sie tam wybieram!
Pozdrawiam,
Ania
el-viz
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) el-viz » 13.06.2005 21:29

ja byłem z żoną w zeszłym roku w Bol-u, na kempingu "tenis",mały przytulny i bardzo czysty,jest kuchnia i można skożystać z lodówki -oczywiscie za opłatą.prowadzi go młode małżeństwo - bardzo mili i przyjażni ludzie.kemping jest położony na wniesieniu ,z tarasu widać morze,do plaży jest również niezbyt daleko,można pójść na skróty przez teren hotelu.wrażenia ogólne pozytywne.pozdrawiam.Paweł
Gajus.ems
Cromaniak
camp Brac

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 02.01.2010 14:39

Przypomnę temat o campach na Brac. W czerwcu br planuję spędzić kilka dni na Brac ( camp). Spędziłem dużo czasu na poszukiwaniu w necie info na temat campów na Brac( w tym wszystko co jest na CRO PL w tym zakresie). Jest info o 7 campach w mjsc BOl, 1 w Supetar i 1 w Sutivan.
Moje pytanie- Czy ktokolwiek ma jakies informacje o campach w innych miejscowościach niż podane powyżej ? ( małych przydomowych )
Skorzystam z każdej podpowiedzi.
GAJUS
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.01.2010 15:54

Nie wiem jakie stronki znalazłeś w necie, ja znalazłem m.in. takie:

http://www.croatia-beauty.com/camping-o ... d-of-brac/

http://www.avtokampi.si/kamp.asp?drzava=2&ID=30
Gajus.ems
Cromaniak
camp Brac

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 03.01.2010 12:18

Dzięki Janusz, te strony akurat widziałem dot. mjsc. Bol. Więc moje pytanie pozostaje aktualne.
Bardzo "obrazowo" o campie w mjsc Sutivan napisał HEPIK w swojej relacji.
Z map wywnioskowałem( oraz ze zdjęcia tablicy informacyjnej z relacji INEZ) że jest jeszcze camp w mjsc. MIRCA pomiędzy Sutivanem a Sumartinem ale nie znalazłem żadnych informacji na ten temat. Najbardziej interesowałoby mnie info o ewentualnych camapach przydomowych w mjsc. Splitska, Postira, Pucisca, Povlja, Sumartin, bądż też Milna. Może wypowie sie ktoś kto był w tych mjsc i nie zauważył takich campów. ( to też cenna informacja)
GAJUS
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.01.2010 12:28

Na Braču nie byłem, więc więcej nie pomogę :cry:

Trzeba mieć nadzieję, że ktoś widział lub był na kampach przydomowych na wyspie i coś napisze.

Jeśli nie, to jako "stary kempingowiec" :D dasz sobie radę :D
josefoe
Odkrywca
Re: camp Brac

Nieprzeczytany postnapisał(a) josefoe » 04.01.2010 22:15

Gajus.ems napisał(a):Przypomnę temat o campach na Brac.

Spędzałem urlop na Brac w okolicy Bol w hotelu ale pilnie poszukiwałem kempingów pod kątem przyszłych przyjazdów i tu rozczarowanie: jedyny kemping, który zlokalizowałem znajdował się w fatalnym miejscu przy drodze na bardzo stromym wzniesieniu bez "kawałka" cienia i oddalonego od morza ok. 800 m. w linii prostej a do słynnego Złotego Rogu ok. 2 km. Między tym półwyspem a samym miastem Bol nie było żadnego kempingu ponieważ nad samym morzem biegnie promenada aż do centrum. Innych kempingów w tej okolicy nie znalazłem.
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 10.02.2010 12:27

tez szukam campingów na Brac i tak sie zastanawiam bo jest taka wysepka obok Brac może ktoś wie na początek jak sie nazywa i czy są tam jakieś campingi lubię spokój i odludzia będę wdzięczny za pomoc
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 10.02.2010 13:53

ufokking napisał(a):tez szukam campingów na Brac i tak sie zastanawiam bo jest taka wysepka obok Brac może ktoś wie na początek jak sie nazywa i czy są tam jakieś campingi lubię spokój i odludzia będę wdzięczny za pomoc
Šolta?
dagiesza
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dagiesza » 09.01.2012 15:13

[/quote]
na pewno jest jeszcze jeden camp w Sumartin. Gdybyś był zainteresowany to podeślę Ci bliższą lokalizację - przechodziliśmy obok niego, a nie jest łatwy do odnalezienia.[/quote]

Jeżeli możesz to proszę, chyba idzie tu o camp Manjana ale o nim też mało wiem 8)
pozdrav
dagiesza 8)
Gosia i Marek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gosia i Marek » 10.01.2012 21:03

Na prawdę musiało się Wam spodobać:) My dzięki Twojej relacji z czerwca tez pojechaliśmy na Brac. My i znajomi, ktorzy byli w Cro pierwszy raz. Strasznie nam sie podobało, bo nawet w srodku zezonu nie było za duzo ludzi. Pojechalismy do Povija , ale tam niestety nie było pola namiotowego, wiec trafilismy do Sutivanu i super!!! Przed wyjazdem obiecałam , ze zapiszę sie do klubu miłośników wyspy Brać( jezeli nam sie spodoba) i mysle, ze czas to uczynić. Wszystkim serdecznie polecam Brac i dalej z zaciekawieniem sledzę Twoją relację:)
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 11.01.2012 12:41

A może coś nowego w temacie campingów? Ktoś był w międzyczasie? Taka piękna wyspa, kusi mnie i kusi, ale wciąż czeka z uwagi na brak odpowiedniego campu...
Trochę ich tam jest, ale na zdjęciach znalezionych w sieci wszystkie wyglądają jakby były kompletnie niezacienione, a cień dla nas to podstawa...

Gajus, dotarłeś tam może?

Będę wdzięczna za wszelkie informacje :D
AniaJ.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AniaJ. » 11.01.2012 15:10

Ja też jestem fanką nerowych relacji i czytam, upajam się, ach... 8) Brać czaruje. Byliśmy raz, na jednodniowej wycieczce i chcemy wrócić, jeśli znajdziemy camping oczywiście...

Gosia i Marek - z Waszej wypowiedzi wnoszę, że byliście na campingu w Sutivanie...? Jeśli tak - mam do Was milion pytań!
Jest cień? Jakie sanitariaty, ciepła woda jest? Odległość do plaży i jaka to plaża (czy łagodne zejście do wody)? Czy jest cicho i spokojnie, żadnej dyskoteki? I jakie ceny? A może stronka tego campu...?
Dajcie znać koniecznie, sądzę, że nie tylko ja jestem zainteresowana tym miejscem. :papa:
Gajus.ems
Cromaniak
camp Brac

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 11.01.2012 22:33

Witaj Aniu!
Pozdrawiam Cię serdecznie, imponuje mi Twoja chęć poznawania kolejnych campów w CRO. Polacy coraz mniej korzystają z tej formy wypoczynku w CRO ( dla mnie ulubionej ). W ubiegłym roku obiecałam Ci trochę info o campach na Korculi ( z różnych przyczyn moja informacja była niepełna) w tym roku postaram się trochę zrehabilitować dzieląc się moimi spostrzeżeniami z pieszej wędrówki po Bracu w roku 2010 ( dot. noclegów na campach ). Po prostu kilka subiektywnych opinii. Ale... dopiero za kilka dni(dopiero wróciłem z pracy), Do niedzieli będzie info.
GAJUS
Darkos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darkos » 12.01.2012 08:43

AniaJ. napisał(a):Jest cień? Jakie sanitariaty, ciepła woda jest? Odległość do plaży i jaka to plaża (czy łagodne zejście do wody)? Czy jest cicho i spokojnie, żadnej dyskoteki? I jakie ceny? A może stronka tego campu...?

Przyłączam się do próśb :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi