Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Brač, wyspa Hvar i Gradac...Piąty raz w CRO :)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
oginioszki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) oginioszki » 22.08.2009 21:48

Tak jak napisał mkm ciężko coś takiego znależć na Korculi.Przy okazji mkm dziękujemy bo miedzy innymi dzięki Tobie wybraliśmy tę wyspe a już napewno dzięki Twojej opini pojechalismy na Baćve.
My wybraliśmy Zavalatice bo to dobre miejsce wypadowe do zwiedzania Korculi,ale zadupie co nam akurat bardzo odpowiadało
pozdrawiamy
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 23.08.2009 00:02

Hmm..Supetar był fajny we wrześniu, w szczycie sezonu na pewno bym tam nie dała rady wysiedzieć dłużej :)
Korcula- chętnie wreszcie ją zobaczę, bo widziałam tylko same miasteczko Korcula i tyle :)
Może być lekkie zadupie, byle by była żwirkowa plaża blisko :)
Na kilka dni na pewno chcemy się tam zatrzymać :)
Corwin
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Corwin » 23.08.2009 10:07

Hej Ines,

Bardzo ciekawa relacja - czytałem i przeglądałem kilkukrotnie - piękne zdjęcia. Myślałem w tym roku o wyjeżdzie na wyspy cro, ale wyjazd do ostatniej chwili wisiał na włosku. Twoja relacja m.in. skłoniła mnie by poważnie pomyśleć o wyspie Brac. I chyba raczej na pewno wyladujemy tam na poczatku wrzesnia. Jedziemy 2+2, z tym, że znajomi jadą z 2 letnią córeczką. Czytałem już i widziałem po zdjęciach, że plaże na Brac sa bardzo ladne. Planujemy zamontowac sie w Supetar jako pkt. wypadowym. Czy moglabys potwierdzic mi z pierwszej reki, ze w tej miejscowosci lub w poblizu na pewno znajdziemy plaze paskowe lub zwirowe z niezbyt gleboka woda, bez jezowcow, kore beda odpowiednie dla malej dziewczynki. Ja preferuje bardziej dzikie plaze, ale chcemy dopasowac sie takze do naszych znajomych, by nie czuli sie zawiedzeni.

Pozdrawiam cieplo i zycze, by udal sie Ci rowniez wyjazd w tym roku do cro!
Daniel.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 23.08.2009 21:47

ines napisał(a):Hmm..Supetar był fajny we wrześniu, w szczycie sezonu na pewno bym tam nie dała rady wysiedzieć dłużej :)
Korcula- chętnie wreszcie ją zobaczę, bo widziałam tylko same miasteczko Korcula i tyle :)
Może być lekkie zadupie, byle by była żwirkowa plaża blisko :)
Na kilka dni na pewno chcemy się tam zatrzymać :)

Propozycje są trzy :
1. Vrbovica - zadupie ze żwirkową plażą , 4km. od Korculi .
http://www.korculaapartments.com/vrbovica.htm
2. Zavalatica - małe ''miasteczko'' , do żwirkowej plaży 1 km.

3. Prigradica - najbardziej klimatyczne miejsce, plaże żwirkowe na miejscu, ale zdecydowanie polecam skały !
http://www.korcula.ws/futuratours/prigradica.asp
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 23.08.2009 22:22

Dzięki mkm :)
http://marinas.com/view/marina/14676_Prigradica_Harbour
gdzie tu szukać tych żwirowych plaż..na prawo czy lewo od portu :) ?
najwyżej zostaną mi do wyboru tylko skałki.,..zastanawiamy się tez czy nie mieszkać na Peljesacu, a na Korcule sobie zrobić wycieczkę..hmm..będę się musiała zastanowić :)
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 24.08.2009 20:24

Corwin napisał(a):Hej Ines,

Bardzo ciekawa relacja - czytałem i przeglądałem kilkukrotnie - piękne zdjęcia. Myślałem w tym roku o wyjeżdzie na wyspy cro, ale wyjazd do ostatniej chwili wisiał na włosku. Twoja relacja m.in. skłoniła mnie by poważnie pomyśleć o wyspie Brac. I chyba raczej na pewno wyladujemy tam na poczatku wrzesnia. Jedziemy 2+2, z tym, że znajomi jadą z 2 letnią córeczką. Czytałem już i widziałem po zdjęciach, że plaże na Brac sa bardzo ladne. Planujemy zamontowac sie w Supetar jako pkt. wypadowym. Czy moglabys potwierdzic mi z pierwszej reki, ze w tej miejscowosci lub w poblizu na pewno znajdziemy plaze paskowe lub zwirowe z niezbyt gleboka woda, bez jezowcow, kore beda odpowiednie dla malej dziewczynki. Ja preferuje bardziej dzikie plaze, ale chcemy dopasowac sie takze do naszych znajomych, by nie czuli sie zawiedzeni.

Pozdrawiam cieplo i zycze, by udal sie Ci rowniez wyjazd w tym roku do cro!
Daniel.

Witaj Danielu,
Miło mi, że podobała Ci się moje relacja.
Wyspa Brac ma jedne z ładniejszych plaż przy miasteczkach.
Płynąc ze Splitu promem najlepsze plaże są po prawej stronie portu - tam najlepiej szukać kwater :)
W Supetar (jak pewnie wiesz z moich zdjęć) jest duża zatoczka, w jednej uliczce do niej dochodzącej mieliśmy kwaterę.
Tam nie ma jeżowców, woda jest długo bardzo płytka i jest delikatny żwirek :) Jest trochę sosen więc można spokojnie znaleźć cień..Dla mnie ta plaża była boska bo lubię mieć dno długo pod nogami :) D;la dzieci będzie idealna. Idąc dalej w prawo w kierunku hoteli są jeszcze ładniejsze plaże..też z łagodnymi zejściami i małym żwirem..bardzo dobre i w rozsądnych cenach jest jedzenie w restauracji RIVA przy porcie - obsługa bardzo miła..pyszne kalamarki, warto spróbować :) Także myślę, że Supetar we wrześniu to super pomysł :) ! Cała Brac jest piękna...naprawdę warto zwiedzić cała wyspę..wjechać na Vidovą Górę itd :)
Pozdrawiam!
Corwin
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Corwin » 24.08.2009 21:06

Super dzięki za odpowiedź. Myślę, że nie będziemy zawiedzeni. Już nie mogę się doczekać, a to już niedługo - ruszamy 1 września.

Pozdrowienia i udanego wypoczynku!
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 24.08.2009 22:24

ines napisał(a):Dzięki mkm :)
http://marinas.com/view/marina/14676_Prigradica_Harbour
gdzie tu szukać tych żwirowych plaż..na prawo czy lewo od portu :) ?
najwyżej zostaną mi do wyboru tylko skałki.,..zastanawiamy się tez czy nie mieszkać na Peljesacu, a na Korcule sobie zrobić wycieczkę..hmm..będę się musiała zastanowić :)

A więc Prigradica ... A to jest moje miejsce na Korculi :D
Zapomnij najlepiej o żwirku i wypróbój wreszcie skały :!:
Gdybyś jednak potrzebowała tego żwirku , to na lewo od molo ... Ale żwirek jest tam ostry i nierówny. Najlepiej jednak szukaj lokum w rejonie uvali Kurija , ok. 500m. od Prigradicy. Gdyby był problem ze znalezieniem lokum , to ostatnią deską ratunku pozostanie mój przyjaciel Ivo . Gdy będziesz nad zatoką Kurija , przed ostrym zakrętem w lewo , zobaczysz piękną villę z kamienia w otoczeniu oliwek . Poprosisz Ivo o pomoc , powołując się na Mariusza ... Na pewno coś fajnego dla Ciebie wymyśli :D
Oto mapa która wszystko wyjaśni http://www.korculainfo.com/map_korcula2.htm
Pomysł z wycieczką na Korculę z Peljesaca jest moim zdaniem nierozsądny . Korcula jest równie piękna co Peljesac i warta jest przynajmniej tygodnia pobytu . Może klapa z Blato Cię przekona :D
Pozdrav.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 24.08.2009 22:36

Corwin napisał(a):Super dzięki za odpowiedź. Myślę, że nie będziemy zawiedzeni. Już nie mogę się doczekać, a to już niedługo - ruszamy 1 września.

Ines zna się na rzeczy ... Możesz jej śmiało zaufać .
Wpadnij też kiedyś do Splitskiej , a nie pożałujesz :D
Corwin
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Corwin » 25.08.2009 06:36

mkm napisał(a):
Corwin napisał(a):Super dzięki za odpowiedź. Myślę, że nie będziemy zawiedzeni. Już nie mogę się doczekać, a to już niedługo - ruszamy 1 września.

Ines zna się na rzeczy ... Możesz jej śmiało zaufać .
Wpadnij też kiedyś do Splitskiej , a nie pożałujesz :D

Dzięki! Zamierzam zwiedzić całą wyspę, więc do Splitskiej tez na pewno zajade.
Pozdrowienia!
lolek80
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lolek80 » 25.08.2009 12:57

Dokładnie,
ja dzięki Ines też w tym roku zatrzymam się na Brac :)
Na pewno będzie super :)
Ines serdecznie Cię pozdrawiam :) :oops:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 25.08.2009 19:32

lolek80 napisał(a):Dokładnie,

Dobry Wieczór. Wreszcie jestem na forum po długiej nieobecności wynikajacej z róznych okoliczności w tym i urlopu. Co mnie na forum zadziwia - to kolega Lolek. Widzę, że nie traci czasu i dużo czsu poświeca koleżance Ines. Czy kolego Lolku oby nie za dużo ??? Czy napewno jest to koleżeńska, bez zobowiązań wymiana zdań. Oby tak było. Co do wyspy Brać to koleżanka Ines dobrze ją opisała i zilustrowała zdjęciami w tym i zapierającymi dech w piersi. Popieram wybór tej wyspy, warto tam się zatrzymać. Pozdrawiam.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 25.08.2009 22:22

oginioszki napisał(a):Tak jak napisał mkm ciężko coś takiego znależć na Korculi.Przy okazji mkm dziękujemy bo miedzy innymi dzięki Tobie wybraliśmy tę wyspe a już napewno dzięki Twojej opini pojechalismy na Baćve.
My wybraliśmy Zavalatice bo to dobre miejsce wypadowe do zwiedzania Korculi,ale zadupie co nam akurat bardzo odpowiadało
pozdrawiamy

To ja dziękuję za przypomnienie pięknych zakątków na Korculi ... Niektóre ujęcia były naprawdę dbst. :D
Pozdrav ... Merlin za Tebe ... :D
lolek80
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lolek80 » 26.08.2009 12:04

darek1 napisał(a):
lolek80 napisał(a):Dokładnie,

Co mnie na forum zadziwia - to kolega Lolek. Widzę, że nie traci czasu i dużo czsu poświeca koleżance Ines. Czy kolego Lolku oby nie za dużo ??? Czy napewno jest to koleżeńska, bez zobowiązań wymiana zdań. Oby tak było.

Kij Ci w oko 8O :evil: :? :twisted:
hahahah, będę poświęcał tyle czasu ile będę chciał :)
Czemu niby ty tak się interesujesz Ines... :x
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 27.08.2009 18:17

Na pewno będziecie zadowoleni :)

Pozdrawiam!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży