napisał(a) ines » 24.08.2009 20:24
Corwin napisał(a):Hej Ines,
Bardzo ciekawa relacja - czytałem i przeglądałem kilkukrotnie - piękne zdjęcia. Myślałem w tym roku o wyjeżdzie na wyspy cro, ale wyjazd do ostatniej chwili wisiał na włosku. Twoja relacja m.in. skłoniła mnie by poważnie pomyśleć o wyspie Brac. I chyba raczej na pewno wyladujemy tam na poczatku wrzesnia. Jedziemy 2+2, z tym, że znajomi jadą z 2 letnią córeczką. Czytałem już i widziałem po zdjęciach, że plaże na Brac sa bardzo ladne. Planujemy zamontowac sie w Supetar jako pkt. wypadowym. Czy moglabys potwierdzic mi z pierwszej reki, ze w tej miejscowosci lub w poblizu na pewno znajdziemy plaze paskowe lub zwirowe z niezbyt gleboka woda, bez jezowcow, kore beda odpowiednie dla malej dziewczynki. Ja preferuje bardziej dzikie plaze, ale chcemy dopasowac sie takze do naszych znajomych, by nie czuli sie zawiedzeni.
Pozdrawiam cieplo i zycze, by udal sie Ci rowniez wyjazd w tym roku do cro!
Daniel.
Witaj Danielu,
Miło mi, że podobała Ci się moje relacja.
Wyspa Brac ma jedne z ładniejszych plaż przy miasteczkach.
Płynąc ze Splitu promem najlepsze plaże są po prawej stronie portu - tam najlepiej szukać kwater
W Supetar (jak pewnie wiesz z moich zdjęć) jest duża zatoczka, w jednej uliczce do niej dochodzącej mieliśmy kwaterę.
Tam nie ma jeżowców, woda jest długo bardzo płytka i jest delikatny żwirek
Jest trochę sosen więc można spokojnie znaleźć cień..Dla mnie ta plaża była boska bo lubię mieć dno długo pod nogami
D;la dzieci będzie idealna. Idąc dalej w prawo w kierunku hoteli są jeszcze ładniejsze plaże..też z łagodnymi zejściami i małym żwirem..bardzo dobre i w rozsądnych cenach jest jedzenie w restauracji RIVA przy porcie - obsługa bardzo miła..pyszne kalamarki, warto spróbować
Także myślę, że Supetar we wrześniu to super pomysł
! Cała Brac jest piękna...naprawdę warto zwiedzić cała wyspę..wjechać na Vidovą Górę itd
Pozdrawiam!