Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Brač, wyspa Hvar i Gradac...Piąty raz w CRO :)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 14.06.2009 18:04

Alita napisał(a):
Powiem szczerze że na początku wybrałam Hvar ze względu na... lawendę :lol: :D

Coś w tej lawendzie jednak jest :wink: :D
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 17.06.2009 20:32

Alita napisał(a):Kasia dzieki za podpowiedź, na Makarskiej nie byłam więc nie wiem czym się wyróznia, po zdjęciach widziałam że morze po tej stronie ma przepiękny, wyróżniający się kolor :wink:

Powiem szczerze że na początku wybrałam Hvar ze względu na... lawendę :lol: no i oczywiście z nadzieją że jest tam pięknie :wink: Tak jak napisałaś na Hvarze znajdują się archeologiczne ślady i to mnie również fascynuje ale też nie do końca, ponieważ nie ukrywam że piękne widoki i odpoczynek w słońcu to mój priorytet :D

Ja uwielbiam zwiedzać stare kościoły, piękne zabytki, a w Cro jest ich sporo..Zawsze jak jesteśmy na wakacjach to kilka godzin leżakujemy, a później zwiedzamy :) Wg mnie Peljesac jest najpiękniejszym regionem, ale Hvar mi osobiście nie przypadł do gustu..co prawda przyciągnął mnie lawendą, ale jej już we wrześniu już nie było, (w lipcu pięknie kwitnie :) jest uroczy, ale dziwi mnie trochę fakt, że wszyscy są nim tacy zachwyceni..czasem tak jest, że jak wszyscy powtarzają coś o czymś to w końcu i inni zaczynają w to wierzyc :) także nie do końca zgodzę się, że jest podobny do półwyspu..dla mnie Peljesac jest o wiele piękniejszy-jest po prostu wyjątkowy..Wyspa Brac bardzo interesująca, dla mnie naprawdę sliczna, jest co robić..-śliczne widoki:)
Pozdrawiam
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 20.06.2009 22:42

ines napisał(a): Wg mnie Peljesac jest najpiękniejszym regionem

.. No to jedziemy :wink:
Wiki2001
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiki2001 » 21.06.2009 05:34

Piękna relacja, czyta się jednym tchem zdjęcia są inspiracją do aktywnego zwiedzania Chorwacji a nie tylko leżenia na plaży. Ciekawie opisujesz te miejsca w których bywasz. Pozdrawiam Arek. :D
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 21.06.2009 21:38

Wiki2001 napisał(a):Piękna relacja, czyta się jednym tchem zdjęcia są inspiracją do aktywnego zwiedzania Chorwacji a nie tylko leżenia na plaży. Ciekawie opisujesz te miejsca w których bywasz. Pozdrawiam Arek. :D

Miło mi bardzo :)
Ciepło Pozdrawiam :)
szaraczek1985
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) szaraczek1985 » 26.06.2009 08:55

Witam ponownie i ponawiam moje pytanie tutaj ponieważ w wątku "Supetar" nikt mi nie odpowiedzial :( Może Ines mi pomoże ?? :D urlop coraz blizej czytam i czytam, szukam w internecie ale niestety nie mogę za bardzo znaleźć informacji na temat jakichs rozrywek w Supetarze?? o Makarskiej tu sporo jednak o tej miejscowosci niewiele Czy naprawde tak mało osób z forum było tam na wakacjach ?? z działu relacje z podróży dowiedziałam się troche od Ines. Nie mówcie że nie ma tam co robić ja tam jadę na podróż przedślubną jesteśmy młodymi ludźmi, nie lubimy tłoku i zgiełku (dlatego zrezygnowaliśmy z Makarskiej), ale nie stronimy też od zabawy i "potańcówek" z inforamacji ktore znalazlam w internecie miasteczko tętni życiem , jednak dużo mi to nie mówi, dlatego proszę o jakieś konkretne namiary albo nazwy, co bym sobie mogła na ten temat czegoś poszukać
pozdrawiam serdecznie
mirass
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirass » 27.06.2009 22:46

Witam!Podobnie jak koleżanka wybieram sie do Mircy koło Supertaru i ciężko sie cokolwiek dowiedzieć o Braću,chyba faktycznie mało ludzi tam sie udaje chociaż nie jest to za bardzo mozliwe.Najwięcej dowiedziałem się z relacji Inez.Interesuje mnie czy są tam jakieś dyskoteki, czy można sie dostać bezpośrednio na Hvar lub na inne wyspy? z tego co wiem to tylko przez Split.Pozdrowionka :lol:
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 28.06.2009 09:42

mirass napisał(a):Witam!Podobnie jak koleżanka wybieram sie do Mircy koło Supertaru i ciężko sie cokolwiek dowiedzieć o Braću,chyba faktycznie mało ludzi tam sie udaje chociaż nie jest to za bardzo mozliwe.Najwięcej dowiedziałem się z relacji Inez.Interesuje mnie czy są tam jakieś dyskoteki, czy można sie dostać bezpośrednio na Hvar lub na inne wyspy? z tego co wiem to tylko przez Split.Pozdrowionka :lol:

Jeśli czytałeś relacje to zapewne dowiedziałeś się, że Mirca to malutka osada obok Supetaru..ja mieszkałam w Supetar i we wrześniu już było tam spokojnie..Jednak w sezonie na pewno sie tam dzieje, dużo kafejek, restauracji,kilka clubów, pubików z muzyką i możliwością potańczenia..Promenada prowadząca do centrum miasteczka, ładne plaże.W sezonie na Hvar jest chyba katamaran(ale nie jestem pewna)Zresztą na inne wyspy jechać na jeden dzień to raczej bezsensu..lepiej dobrze poznać tą na której sie jest :).Cała wyspa jest bardzo ciekawa i przepiekna, można zwiedzać różne mieściny itd..na pewno jest co robić..Brac jest piękna :) !
mirass
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirass » 28.06.2009 16:56

Inez dziękuję ci ślicznie za odpowiedź i wnioskuję że dobrze wybrałem cel podróży w tym roku a wyjazd już już pozdrownienia.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 28.06.2009 21:17

Katamaran na Hvar i owszem ... ale na jednodniowa wycieczkę odpada...
To relacja Jelsa (Hvar)6.00 - Bol 6.30- Split 7.30; Split 16.00 - Bol 17.00- Jelsa 17.30...
mirass
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirass » 28.06.2009 22:08

Skoro tak mówicie to macie rację że jednodniowa wycieczka na Hvar nie ma sensu aczkolwiek ta bliskość wyspy jest kusząca :lol:
tadeusz2
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tadeusz2 » 28.06.2009 22:26

Jeśli wolno, to mam krótkie pytanie. O której najlepiej wsiąść na prom w Sucuraju tak aby w jeden dzień zameldować się w Sv. Jure i Mostarze i jeszcze wrócić? Zapewne to szalone tempo ale chciałoby się tyle jeszcze zobaczyć......
Jeśli to niemożliwe do wykonania w jeden dzień, trzeba będzie z czegoś zrezygnować. Pozdrawiam z Hvaru.
stary_jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary_jac » 30.06.2009 21:33

a czy ktoś to czytał ? ciekawy artykuł i magazyn, a że wyjazd tuż, tuż
..atmosfera rośnie coraz bardziej.
Obrazek
mirass
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirass » 30.06.2009 22:12

Tadeusz co do promu to nie wiem ale na Sv.Jure to im wcześniej bedziesz tym lepiej mniejsze problemy z z wjazdem i zjazdem oraz parkowaniem ponieważ na górze nie ma za dużo miejsca.A co do tempa to myśle że na spokojnie zdąrzysz.Ja w tamtym roku w ciągu jednego dnia objechałem Medjugorie(sory chyba żle napisałem)Mostar i wodospady Kravica fajna sprawa po calym dniu i za darmo :lol:
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 05.07.2009 10:09

tadeusz2 napisał(a):Jeśli wolno, to mam krótkie pytanie. O której najlepiej wsiąść na prom w Sucuraju tak aby w jeden dzień zameldować się w Sv. Jure i Mostarze i jeszcze wrócić? Zapewne to szalone tempo ale chciałoby się tyle jeszcze zobaczyć......
Jeśli to niemożliwe do wykonania w jeden dzień, trzeba będzie z czegoś zrezygnować. Pozdrawiam z Hvaru.

najlepiej na ten pierwszy z samego rana:)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży