Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Brač, wyspa Hvar i Gradac...Piąty raz w CRO :)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 14.10.2008 11:20

Jola i Zawodowiec, jak napisałam, byłam na campingu Kate tylko przejazdem. Planowaliśmy się tam zatrzymać, ale wszystkie miejsca w cieniu były już zajęte, a nie chcieliśmy się rozbijać "na patelni". Do morza jest stosunkowo daleko i bardzo stromo w dół. Nie schodziliśmy na plażę, tylko obserwowaliśmy z góry. Była bardzo duża różnica poziomów i mnóstwo schodów, więc powroty z plaży dosyć forsowne. Przerabialiśmy już podobne podejścia w Orasacu, na campie Pod Maslinom, ale tutaj zrezygnowaliśmy, głównie z powodu braku cienia. Pozostałe campingi w okolicy, jak dla mnie, też nie wyglądały zachęcająco. Matkovica w Srebreno - malutki i bardzo zatłoczony camping, zresztą też daleko od morza. Porto podobnie - bardzo daleko od Jadranu. Tak jak pisałam, co do całej Zupy Dubrovackiej, wrażenia opierają się na chwilowym pobycie, więc mogą być mylne, ale wymienione campingi zdecydowanie nie podobały mi się. No może, gdyby na Kate były wolne miejsca w cieniu, to spróbowalibyśmy się tam zatrzymać, ale nie wiem, czy bylibyśmy zachwyceni codzienną wspinaczką po schodach z plaży. Pozdrav :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.10.2008 11:30

ines napisał(a):
darek1 napisał(a):
ines napisał(a):oki :) Chyba niedługo zabiorę się do pisania :)
Pozdrav dziewczynki :)

Ja także pozdrawiam koleżanki serdecznie, nawet bardzo serdecznie.

Dareczku też Ciebie pozdrawiam bardzo serdecznie :D :)

Ines..Ty tutaj masz fana z prawdziwego zdarzenia...Darek wzbudza mój podziw tym bardziej, że jesteś zamężna...gdzie Ines tam Darek :lol:
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 14.10.2008 11:53

alessandro1977 napisał(a):
ines napisał(a):
darek1 napisał(a):

Ines..Ty tutaj masz fana z prawdziwego zdarzenia...Darek wzbudza mój podziw tym bardziej, że jesteś zamężna...gdzie Ines tam Darek :lol:

heheh no widzisz jak mam fajnie :)
Ciebie też bardzo serdecznie Pozdrawiam :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.10.2008 12:02

ines napisał(a):
alessandro1977 napisał(a):
ines napisał(a):
darek1 napisał(a):

heheh no widzisz jak mam fajnie :)
Ciebie też bardzo serdecznie Pozdrawiam :D

Nie zaprzeczam, musi być Ci bardzo miło...dziękuję za pozdrowienia...z wzajemnością... :wink:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 14.10.2008 12:42

No cóż, dobre wychowanie i szarmanckie zachowanie w stosunku do kobiet wyniosłem z domu. Tego przedmiotu nie uczą na studiach, z tym trzeba sie urodzić. :?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.10.2008 12:56

darek1 napisał(a):No cóż, dobre wychowanie i szarmanckie zachowanie w stosunku do kobiet wyniosłem z domu. Tego przedmiotu nie uczą na studiach, z tym trzeba sie urodzić. :?

I tak trzymaj Darek...okazujesz swoją sympatię bardzo kulturalnie i to się ceni...nie sposób Cię po prostu nie lubieć...myślę, że już to zauważyłeś... :lol:
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 14.10.2008 18:02

Dareczka nie można nie lubić :D :twisted:
Andrzej S
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej S » 15.10.2008 08:22

W końcu dojechałem do końca relacji była naprawdę super, czytało się wspaniale, czytam dalej i widzę że zapowiada się następna, bardzo chętnie przeczytam i już się zapisuję do grona stałych wielbicieli. Pozdrawiam
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 15.10.2008 15:11

Dzięki :)
To druga relacja chyba się szykuje :)
Muszę tylko się zmobilizować i zacząć pisać :)
Liliana
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liliana » 15.10.2008 16:30

ines napisał(a):
laciatek napisał(a):Cieszę się, że się doczekałam :), pewnie jeszcze ze 2-3 razy na spokojnie poczytam, żeby przemysleć przyszłoroczne plany ;), doskonale rozumiem Twoje rozczarowanie Medjugorie, nie byłam tam, ale parę miesięcy mieszkaliśmy w Lourdes i pamiętam swoje, bo na wodzie z Lourdes było wszystko, nawet pastylki i nalewki ;), ale mieszkając tam, można było potem spokojniej to przetrawić i jak mówi maslinka, iść pokontemlować o innej, bardziej kameralnej, porze, a co do Chorwacji, to chyba wracaliśmy wszyscy tego samego deszczowego dnia :)
Pozdrawiam cieplutko i dziękuję za miejsce i towarzystwo w tej wędrówce :)

:)
Tak się rozkręciłam, że chyba machnę zaległą relacje z ubiegłego roku z Zupy Dubrovackiej i płw.Peljesac...
Tylko czy ktoś będzie chciał znów czytać moje wypociny- mam nadzieję, że tak :)
Pozdrawiam

Serdecznie Ci gratuluję bardzo ciekawej i opisanej z polotem wyprawy na wyspy. A półwysep koniecznie opisz, bo chciałabym dowiedzieć się jak najwięcej szczegółów. Wybieram się tam w przyszłym roku jeśli uda mi się odkleić męża od lodów w Makarskiej. Gorąco pozdrawiam!!
MTG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MTG » 15.10.2008 16:46

Bardzo ciekawa relacja. Przeczytałem i obejrzałem z dużym zainteresowaniem.
Pozdrawiam
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 16.10.2008 00:48

Dziękuję ślicznie, że dobrnęliście do końca :)

Pozdrawiam
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 16.10.2008 21:48

My też dziękujemy za miłe chwile spędzone z Tobą na Bracu i Hvarze :D
Było naprawdę super :!:
Jeszcze jeden prezent dla Ines -
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 16.10.2008 22:24

Cześć Ines. Dopiero teraz znalazłam Twoją relacyję-super! Czyta się pięknie, dobrnęłam dziś do 8 strony, resztę pozostawiam sobie jako lekturę do porannej kawki...
Widzę, że nasi mężowie mają podobny punkt widzenia ( w każdej mieścince warto obejrzeć murawę stadionu :D ) Dajesz radę? Ja od 4 lat już się z tym pogodziłam hihi :D :D :D
Nie miałaś szczęścia ujrzeć prawdziwego piekna Plitvic, pogoda wam w tym dniu nie sprzyjała, gdybym tam nie była, a widziała wasze fotki z jezior to pewnie bym się nie pokusiła tam jechac...
Jeszcze jedno nasunęło mi się po tych 8 stronach-warto jechać we wrześniu i w przyszłym roku będę dążyła (o ile praca mi pozwoli) jechać we wrześniu...jak Wy. Piękne puste plaże i urok bezludnych uliczek bardzo mnie urzekł.
Pozdrawiam cieplutko i dzięki za godzinkę, dzięki której poczułam się jak w Cro.
madzia1981
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 16.10.2008 22:33

maslinka napisał(a):Do morza jest stosunkowo daleko i bardzo stromo w dół. Nie schodziliśmy na plażę, tylko obserwowaliśmy z góry. Była bardzo duża różnica poziomów i mnóstwo schodów, więc powroty z plaży dosyć forsowne. (...)No może, gdyby na Kate były wolne miejsca w cieniu, to spróbowalibyśmy się tam zatrzymać, ale nie wiem, czy bylibyśmy zachwyceni codzienną wspinaczką po schodach z plaży. Pozdrav :papa:

Dzięki, Maslinko :)
No to już wiem jak jest, też jesteśmy namiotowcy więc może kiedyś się tam na parę dni rozbijemy, różnica poziomów nam nie straszna :D
pzdr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży