gusia-s napisał(a):Nie ma.
Podziękował.
Pozdrawiam
Łukasz_ napisał(a):Mam pytanie bo nie bardzo rozumiem.
Jaka to konkretnie wysokość która brana jest pod uwagę do winiety w Słoweni.
Łukasz_ napisał(a):Czyli jest to wysokość do początku przedniej szyby dobrze rozumiem?
ziemniak napisał(a):Co ciekawe na promie Split - Brać i Brać - Split płaciłem jako auto mniejsze, bodajże do 5 metrów długości i jedynie za dwóch pasażerów. Może to przez to, że już było mocno po sezonie koniec września, a początek października.
ziemniak napisał(a):Może się komuś przyda...
W 2018 roku wynająłem busa - nowy Renault czy tam Opel - nie pamiętam. Zapakowany po sufit plus pasażerowie. Mierzyłem dwoma calówkami - na pewno nie wychodziło 190 cm, było ok. 186-188 cm licząc od ziemi do dachu. Na bramkach też moim zdaniem dach nie sięgał tych 190 cm zaznaczonych na budce, jednak na każdej nie chcieli mi zaliczyć jako auta niższego. Na nic tłumaczenie, że auto tyle nie ma, że proszę spojrzeć na ich centymetr lub możemy zmierzyć. Na każdej śpiewka: w ich systemie auto ma ponad 190 cm i płacę tyle albo wzywamy policję do wyjaśnienia.
Co ciekawe na promie Split - Brać i Brać - Split płaciłem jako auto mniejsze, bodajże do 5 metrów długości i jedynie za dwóch pasażerów. Może to przez to, że już było mocno po sezonie koniec września, a początek października.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi