Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

"Wysmagany wiatrem i marzeniami"czyli CROberto na "Gigancie"

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mikromir
Koneser
Re: "Wysmagany wiatrem i marzeniami"czyli CROberto na "Gigan

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 23.12.2014 21:58

CROberto napisał(a):po tych przebieżkach galeriowych moja credit card wyła jak głodny wilk - to ona nie dała spać....
Wyciepałbym ją przez okno , ale jednak coś na niej zostało, i było mi szkoda.... :mrgreen:

Bylebyś wiadome piątaki w skarbonce ocalił - reszta zawsze się jakoś ułoży... :mrgreen: :wink:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 23.12.2014 22:14

CROberto napisał(a):[b]TERAPIA... :wink:

Osłonę od wiatru

Obrazek

Piknie tu u Ciebie :)
Przycupnę sobie w tej osłonie ..choć na chwilę :oczko_usmiech:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.12.2014 22:18

mervik napisał(a):Przycupnę sobie w tej osłonie ..choć na chwilę :oczko_usmiech:

W kwestii formalnej.
Tu już Robert leży...
Więc wybór masz z kategorii........góra czy dół.. :mrgreen:
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 23.12.2014 23:27

Mikromir napisał(a):

Bylebyś wiadome piątaki w skarbonce ocalił - reszta zawsze się jakoś ułoży... :mrgreen: :wink:

Trzymasz stronę żon :!: :!: :!: Mam się cieszyć że mi parę piątek przykrywających dno zostanie :?: :oczko_usmiech:
I tak tylko ja je tam wrzucam... :roll:

mervik napisał(a):Przycupnę sobie w tej osłonie..choć na chwilę :oczko_usmiech:

Może być :) bylebyś mi się do browara nie dobrał... :oczko_usmiech:

anakin napisał(a):Wkwesti formalnej.
Tu już Robert leży...
Więc wybór masz w kategorii.....góra czy dół.. :mrgreen:

Wpędziłeś mnie w konsternacje 8O więc zapytam - czy po znajomości mógłbym Cię prosić o zmianę zaproponowanego wyboru na Skrzydełko czy nóżka ? :mrgreen:
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 25.12.2014 00:51

Bea.ta napisał(a):
CROberto napisał(a):Co za pytanie :?: 8O
Moczenie to moje ulubione zajęcie :!: :lol:

no właśnie widzę ;)
ale mi chodzi o aktywniejsze spędzanie czasu w głębszej wodzie :roll:
:)

:lool:

Przeoczyłem Twój post bo się ukrył na końcu poprzedniej strony...
CROberto
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CROberto » 25.12.2014 00:53

Obrazek

Aby wspomniana terapia przynosiła efekty sama magia tej krainy nie wystarczy... :wink:
Potrzebne są promienie słońca - stale i nie przerwanie przynajmniej osiem godzin jednego dnia :oczko_usmiech:
Przyjechałem do słonecznego "zakątka" Europy na słoneczne wakacje, i słońce na razie jest - dręczą mnie jedynie "występy" pogodynek które mimo różnej narodowości ewidentnie są w zmowie... :oczko_usmiech:
Mam wrócić do domu wysmagany wiatrem i marzeniami , a nie - wypiżdżony wiatrem, deszczem i zmartwieniami :mrgreen:

Gdy budzę się następnego dnia wiatr dmie mocno - coś hurgocze na zewnątrz.
Różne rzeczy mnie już w życiu budziły- po raz pierwszy jest to podkoszulek - patrzę i nie wierzę ,wygląda jak mój, tylko napakowany jest powietrzem na rozmiar XXL .
Jeszcze mniej wierzę w to co widzę gdy spoglądam ponad balustradę - słyszałem o dwóch takich co ukradli księżyc , ale kto "gwizdnął" z riwiery góry... :roll: :wink:

Idę spożyć mocną kawę , przemyć ślepia i spojrzę jeszcze raz - odczekałem pół godziny żeby wszystko zadziałało - gapię się przed siebie przez chwilę, i stwierdzam że odstąpię na dziś SPA jakiemuś wczorajszemu nieszczęśnikowi... :mrgreen:

Hvar gwarantuje 300 dni słonecznych w roku, i coś w tym jest - nad jego wzniesieniami niebo ma wakacyjny kolor.
Zaklinam zatem chmury aby przytuliły się do gór,składając w zamian ofiarę wstrzemięźliwości na" A" :!: Tylko na ten dzień :!:
No dobra-żartuję :wink:
Zaklęć użyłem sporo,takich powszednich - zadziałało .............umiarkowanie.........
Po dzisiejszy dzionek za cholerę nie mogę sobie przypomnieć które i w jakiej kolejności,bo dałbym Wam podpowiedź... ...:mrgreen:

Wyszedłem na rekonesans około dziesiątej i pomyślałem że na chwilę tu wpadniemy...
Żal mi tylko ewentualnych cropelkowców na których zesłałem niepogodę :oops: :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A w stronę Hvaru było już tak

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Po kilku godzinach pławienia się w rozkosznym taplaniu postanowiłem zaglądnąć do zatoki T.L.

mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 25.12.2014 05:34

anakin napisał(a):
mervik napisał(a):Przycupnę sobie w tej osłonie ..choć na chwilę :oczko_usmiech:

W kwestii formalnej.
Tu już Robert leży...
Więc wybór masz z kategorii........góra czy dół.. :mrgreen:

8O :roll:
... a czy w wyborze jest ...obok :?: :oczko_usmiech:

CROberto napisał(a):Może być :) bylebyś mi się do browara nie dobrał... :oczko_usmiech:

....spoko jak przysiadam się ... to zawsze z 4-6 pakiem :D
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 25.12.2014 23:06

CROberto napisał(a):Hvar gwarantuje 300 dni słonecznych w roku, i coś w tym jest - nad jego wzniesieniami niebo ma wakacyjny kolor.

Czytając mój przewodnik ze zdumieniem odkryłam, że Brač ma przeciętnie tylko 24 słoneczne godziny mniej rocznie od Hvaru. Przynajmniej teoretycznie... :mrgreen: Widać te parę dodatkowych pochmurnych godzin przypadło na czas Twojego pobytu. :oczko_usmiech:
Swoją drogą też widziałam w tym roku, jak jakaś tajemna moc trzymała chmurzyska z daleka od Hvaru; nad Drvenikiem chmury, nad Sucurajem już słońce. Jak oni to robią... :roll:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 25.12.2014 23:15

Mikromir napisał(a):
CROberto napisał(a):Hvar gwarantuje 300 dni słonecznych w roku, i coś w tym jest - nad jego wzniesieniami niebo ma wakacyjny kolor.

Czytając mój przewodnik ze zdumieniem odkryłam, że Brač ma przeciętnie tylko 24 słoneczne godziny mniej rocznie od Hvaru. Przynajmniej teoretycznie... :mrgreen: Widać te parę dodatkowych pochmurnych godzin przypadło na czas Twojego pobytu. :oczko_usmiech:
Swoją drogą też widziałam w tym roku, jak jakaś tajemna moc trzymała chmurzyska z daleka od Hvaru; nad Drvenikiem chmury, nad Sucurajem już słońce. Jak oni to robią... :roll:

W 2013 też widziałem takie "cuda", nad lądem było widać chmury i lało a nad wyspą słońce. Nie kombinuj yno wal na Brač
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 25.12.2014 23:30

dids76 napisał(a):Nie kombinuj yno wal na Brač

Jak tak godosz - to jada. :oczko_usmiech: :papa:
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 25.12.2014 23:33

Mikromir napisał(a):
Jak tak godosz - to jada. :oczko_usmiech: :papa:

Z kalendarza wynika że się kaś tam miniemy :oczko_usmiech: :mrgreen:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 25.12.2014 23:38

dids76 napisał(a):Z kalendarza wynika że się kaś tam miniemy :oczko_usmiech: :mrgreen:

Jest szansa przez te parę dni lipca, zwłaszcza, że niedaleko będziemy, bo w Povlji. :) Zajrzę do tego Waszego piyknego Sumartinu. :mrgreen:
loverosa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) loverosa » 26.12.2014 09:44

Brać Twoimi oczyma cudna,moja znajoma krzywiła się na tą wyspę...nie rozumiem jej :roll:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 26.12.2014 12:06

loverosa napisał(a):........moja znajoma krzywiła się na tą wyspę...nie rozumiem jej :roll:

Pewnie miała gorszy aparat albo program do obróbki.
Albo obie te rzeczy na raz. :mrgreen:
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 26.12.2014 22:44

CROberto napisał(a):A w stronę Hvaru było już tak

Całkiem ładnie.

Pozdrawiam,
Wojtek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

"Wysmagany wiatrem i marzeniami"czyli CROberto na "Giga...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone