Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyraź sprzeciw przeciwko biernemu paleniu

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pawel_gd
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel_gd » 20.05.2009 10:48

Na stronie http://www.polskabezdymu.pl każdy może wyrazić swój sprzeciw przeciwko paleniu w miejscach publicznych. Już 20 maja odbędzie się Pierwszy Polski Dzień bez Dymu. Nie daj się truć!
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 20.05.2009 13:38

Nie palę a jak ktoś ma ochotę zapalić w moim towarzystwie to mówię, że mi to przeszkadza i żeby wyszedł na balkon :devil: okropny jestem bo sam nie palę dopiero 2 miechy ;)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 20.05.2009 13:57

Paskudztwo - Leszek tak trzymaj :!:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 20.05.2009 14:16

"Podpalałam" w liceum i na studiach, ale nigdy nie uległam temu nałogowi. Od wielu lat nie miałam w ustach papierosa i już nie zamierzam mieć :!: I nie chcę, żeby ktoś palił przy mnie, zwłaszcza w restauracji, kiedy jem.

P.S. Bzdury piszą na tej stronie, jeśli chodzi o "lokale bez papierosa" w Gliwicach. W większości z tych wymienionych się pali.
Ostatnio edytowano 20.05.2009 15:06 przez maslinka, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.05.2009 14:25

Leszek Skupin napisał(a):Nie palę a jak ktoś ma ochotę zapalić w moim towarzystwie to mówię, że mi to przeszkadza i żeby wyszedł na balkon ....

...i tacy są najgorsi... :wink: ..byli palacze.... :wink: no ale w myśl przysłowia..."nie pal..umrzesz zdrowszy".... :wink: :wink: powodzenia w postanowieniu... :D
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 20.05.2009 14:43

Leszek pisze pewnie o swoim mieszkaniu, a więc jest gospodarzem i może gościa o taką przysługę poprosić zwłaszcza ,że jest dopiero na początku drogi do rzucenia palenia. Myślę ,że z czasem goście sami do tego przywykną i albo sami wyjdą na balkon albo powstrzymają się od palenia.Popieram w pełni i trzymam kciuki.
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 20.05.2009 14:59

Paliłem 12 lat, w tej chwili nie palę już 16 lat i myślę że mój organizm w pełni się już zregenerował. Ale do czego zmierzam, ano do tego że nawet wtedy kiedy paliłem a byłem jedynym palaczem w domu. Nigdy nie paliłem w mieszkaniu nie mówiąc o samochodzie. Goście którzy mnie odwiedzali wiedzieli że owszem palę ale u mnie w mieszkaniu się nie pali. Natomiast co do palenia w samochodzie to zawsze znalazłem na tyle czasu w drodze żeby sobie spokojnie wysiąść i puścić ulubionego dymka. Nie ma nic gorszego w samochodzie jak popielniczka pełna petów i przesiąknięta dymem tapicerka. Na szczęście mam to już za sobą :D
jan_s1
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jan_s1 » 20.05.2009 15:40

Paliłem, palę i będę palił.
Nie palę naturalnie w domu, w samochodzie i w żadnej sytuacji, kiedy czuję, że to mogłoby komuś przeszkadzać. Jednak na tym paskudnym świecie pełnym politycznej poprawności, jak już się czegoś uczepią, to miary nie znają, co w rezultacie często prowadzi prostą drogą do groteski. A jak jakiś mądry filut wymyśli, że palenie jest zabójcze dla naszej atmosfery, którą mamy tylko jedną? Nawet, jeśli zaczniemy palić pod wodą, to pytanie - jak długo??? :lol: :evil: :lol:
Lidia K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lidia K » 20.05.2009 18:09

lubelski napisał(a):
Leszek Skupin napisał(a):Nie palę a jak ktoś ma ochotę zapalić w moim towarzystwie to mówię, że mi to przeszkadza i żeby wyszedł na balkon ....

...i tacy są najgorsi... :wink: ..byli palacze.... :wink: no ale w myśl przysłowia..."nie pal..umrzesz zdrowszy".... :wink: :wink: powodzenia w postanowieniu... :D

Tylko byli palacze poznali obydwie strony przyjemności i przeszli często naprawdę długa drogę wychodzenia z nałogu. Tylko im się śni, nawet po wielu miesiącach, że zapalają papierosa. Tylko byłym palaczom z biegiem lat wyostrza się węch i stąd ich przeczulenie na punkcie tego smrodku. To przecież były palacz zna zapach i jest w stanie wyczuć osobę, która paliła np dwie godziny wcześniej pomimo zjedzenie kilku miętowych cukierków. Niepalący nie mają żadnego porównania a palacze mają przytępiony zmysł powonienia.

Jestem wrogiem palenia wszędzie - przed dworcami, na przystankach, na plażach. Brzydzę się wyciomkanymi petami na równi z psimi odchodami. Palacz powinien swoje pety zabierać do swojego domowego śmietnika. Niech mu pachnie.

Leszku - trzymam kciuki.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 20.05.2009 18:49

Lidia K napisał(a):
Jestem wrogiem palenia wszędzie - przed dworcami, na przystankach, na plażach.

Proponuję zakazać również jedzenia lodów (widziałem masę patyczków po nich na plaży), owoców (resztki śmierdzą i zlatują się do nich owady), słonecznika (bo wszędzie leżą wygryzione pestki) itp, itd ... 8)
hexapus
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hexapus » 20.05.2009 18:50

:D Papieros twój wróg!
Spal GO :D

a tak ku prawdy to palcze strasznie smierdzą i z "japy" oraz ubrania.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 20.05.2009 19:15

Paliłem i palę. Może "Daj Boże" nie będę.
Ale najzagorzalsi są neofici.
rolka68
Globtroter
Towarzyszyłeś kiedyś choremu na raka ,zostań wolontariuszem

Nieprzeczytany postnapisał(a) rolka68 » 20.05.2009 19:57

Towarzyszyłeś kiedyś choremu na raka ,zostań wolontariuszem w hospicjum .Jak ktoś twierdzi że na coś trzeba umrzeć to są inne sposoby do popełnienia samobójstwa mniej bolesne.
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 20.05.2009 19:58

Rysio napisał(a):
Lidia K napisał(a):
Jestem wrogiem palenia wszędzie - przed dworcami, na przystankach, na plażach.

Proponuję zakazać również jedzenia lodów (widziałem masę patyczków po nich na plaży), owoców (resztki śmierdzą i zlatują się do nich owady), słonecznika (bo wszędzie leżą wygryzione pestki) itp, itd ... 8)

Z lodami przesadziłeś. Natomiast picie piwa nie daj boże wódki na plaży świadczy o niskiej kulturze. Od tego są knajpy, bary, konoby, dom i miejsca wydzielone. Palenie to samo. Proponuję niszczyć pijaków i palaczy na plaży. Najłatwiej ich podmeldowywać do organów ścigania, cichutko, dyskretnie - do czego wszystkich zachęcam. Cała przyjemność to widok jak Policja wlepia mandat takim plażowiczom np. 200 kun :D

Druga przyjemność to udanie się do tych plażowiczy i udawanie jaka ta Policja Chorwacka jest niedobra. Zyskuje się wtedy aplauz i poważanie na plaży. Pozdrawiam
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 20.05.2009 21:16

Jak będzie delikwent pierdział na plaży to tez go podpierdolić do organów ścibania, niech ma za swoje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone