Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyraź sprzeciw przeciwko biernemu paleniu

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.05.2009 18:52

jan_s1 napisał(a):janniko, no na kogo mogę liczyć w trudnych chwilach, jak nie na Ciebie? :lol:

masz rację janie...na niego zawsze można liczyć....janniko gratulacje za posta... a ta psia dupa...the best!!
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 21.05.2009 23:18

janniko napisał(a):
madzia1981 napisał(a):Nie palić, nie jeść lodów i najlepiej nie oddychać :D :D :D

Madzia, popieram!
Najzdrowiej, towarzysze obrońcy czystości środowiska, jest po prostu nie żyć!!!

A widzieliście jakie spustoszenie w organizmie wyrządza spożywanie tłustego mięcha, smażonego mięcha, świńskiego mięcha!? Kolosalne!
A wiecie co czyni cholesterol?! Masło itp. - spustoszenie!!!
A ile ludzi umiera od wódki i wina?! Mnóstwo!
A zabijanie zwierząt po to by nosić futerka!? Paskudztwo!
A zabijanie zwierząt po to by, jedząc je, szkodzić organizmowi!? Żenada!!!

Sam rzuciłem palenie 5 lat temu, ale nikogo do tego zmuszać nie mam zamiaru! I zupełnie nie przeszkadza mi dym na przystanku, na ulicy itp.
Ale za to przeszkadza mi widok otłuszczonych od naszego swojskiego jadła tłustych dup i mętnych oczu grubasów, którzy umierają na zawały i inne choroby spowodowane nadwagą o wiele szybciej niż palacze!

Kurde.. To wszystko jest dla ludzi!
Jak będzie wyglądał taki "porządny" "sterylny" świat?
Jak wegetariańskie flaki z olejem.

A pierdzieć wolno na ulicy!??? Bo to przecież też gaz!

Nie chcę być zatruwany, nie chcę być okopcany itp.. nie chcę tego, nie chcę tamtego, nie chcę być truty!..
To każcie zamknąć fabryki, wprowadzić zakaz jeżdżenia samochodami itp
A najlepiej to wyprowadzić się na bezludną wyspę, tam nikt was nie będzie podtruwał!!!
Psia dupa! Rzygać mi się chce od tych wszystkich praworządnych sterylnych niepalaczy!!!

Twój post rządzi się kilkoma prawami.Po pierwsze negujesz wszystko co zdrowe 'Najzdrowiej, towarzysze obrońcy czystości środowiska, jest po prostu nie żyć!!! '
Zgadzam się ,że niezdrowa(tłusta) dieta również przyczynia się do szybszych zgonów.
Dodam jednak,że nawet w niezdrowym tłustym mięsie znajduje się białko które jest jedną z głównych substancji budulcowych naszego ciała. W papierosach nie ma ŻADNEJ.
Nieco cholesterolu jest potrzebne w życiu (szczególnie facetom ale również i kobietom) bo jest składnikiem budulcowym hormonów steroidowych (panowie -TESTOSTERON).Za cholere nie można znależć tego w papierosach.
Wprowadzenie zakazu jezdżenia samochodami i zamknięcie fabryk jest mniej prawdobodobne niż przerwanie dobrowolne palenia przez kilka chociaż osób.A więc mamy demokracje i wolną wole :D
I co do cholery ma za znaczenie dla postu o paleniu nawijanie o zabijaniu zwierząt??? Nie jestem mordercą ale niestety czy ktoś się z tym zgadza czy nie na świecie od milionów lat istnieje cos takiego jak 'łańcuch pokarmowy'Dzięki temu łańcuchowi istnieje muszka, ptaszek,ryba itd. istniejemy my.
Kończąc komentarz do tego posta skomentuje nie pierdzenie (bo to zdrowe właściwie jest dla pierdzącego a innym wiele zdrowia nie ujmie oprócz wrażeń :) ) to bez popadania w skrajności typu "porządny" "sterylny" świat? myślę, że mozemy sprawić by nasz świat był zdrowszy.(Pozdrawiam niepalacych - sam kiedyś paliłem)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.05.2009 00:54

darek1 napisał(a):
Rysio napisał(a):
Lidia K napisał(a):
Jestem wrogiem palenia wszędzie - przed dworcami, na przystankach, na plażach.

Proponuję zakazać również jedzenia lodów (widziałem masę patyczków po nich na plaży), owoców (resztki śmierdzą i zlatują się do nich owady), słonecznika (bo wszędzie leżą wygryzione pestki) itp, itd ... 8)

Z lodami przesadziłeś. Natomiast picie piwa nie daj boże wódki na plaży świadczy o niskiej kulturze. Od tego są knajpy, bary, konoby, dom i miejsca wydzielone. Palenie to samo. Proponuję niszczyć pijaków i palaczy na plaży. Najłatwiej ich podmeldowywać do organów ścigania, cichutko, dyskretnie - do czego wszystkich zachęcam. Cała przyjemność to widok jak Policja wlepia mandat takim plażowiczom np. 200 kun :D

Druga przyjemność to udanie się do tych plażowiczy i udawanie jaka ta Policja Chorwacka jest niedobra. Zyskuje się wtedy aplauz i poważanie na plaży. Pozdrawiam

Konfident.Donosiciel
Aha jeszcze chciałbym się odnieść do knajp bez papierosa. Skoro jest to taki świetny biznes to dlaczego nie ma samych takich knajp. W Wielkiej Brytanii zbankrutowało kilkaset pubów po wprowadzeniu zakazu palenia w ww. Nie chodzi mi o zatrówanie niepalących, ale o to, że ja np nie chodzę do knajp wegetariańskich(nigdy tam nie byłem i tak naprawdę nie wiem czy takie są) ponieważ lubię mięso. Nie chodzę do głośnych dyskotek (teraz się mówi clubów) ponieważ lubię posiedzieć przy piwku i porozmawiać a nie przekrzykiwać muzykę z głośników. Wolność polega na możliwości wyboru a nie zakazywaniu wszystkiego. Cenzura już była, zakazy i nakazy też więc przypomnę młodym, że nasi-wasi Ojcowie o to Qurwa właśnie walczyli o Wolność w każdej dziedzinie! Chcę jeździć samochodem i mnie na to stać to jeżdżę jakim chcę a nie maluchem bo taki właśnie jest na rynku w dodatku tylko biały! Chcę jeść salami to jem, a nie tylko "leniwe" w barze mlecznym bo nic innego nie ma. Chcę palić to palę i to jest mój wybór i nic nikomu do tego, a skoro Państwu Polskiemu tak to przeszkadza to dlaczego notorycznie podnosi akcyzę od najbrdziej intratnego biznesu w Polsce!!!Pozdrawiam
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 22.05.2009 06:14

Nie konfident, nie donosiciel tylko obywatel wzorowo spełniajacy obowiazki wobec państwa. Aktywnie, gorliwie i społecznie zangażowany w likwidowanie patologii społecznej. Namawiam wszystkich do popierania moich idei. Pozdrawiam
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 22.05.2009 06:20

No tak.
Europo - welcome too!

Np. między innymi w Holandii wprowadza się zakaz palenia w miejscach publicznych i gdzie się tam jeszcze tylko da, a równocześnie liberalizuje się prawo dotyczące używania narkotyków, czyli zezwala się na ich oficjalną sprzedaż i zażywanie, bo zakaz ograniczałby wolność!
Psia ich Unijna Mać (z szacunkiem.. żeby nie było żem Eurofob..)

Jest takie fajne słowo - hipokryzja!

Teraz wreszcie zaczynam pojmować skąd ten ich pęd do eutanazaji!
Po prostu życie w tak "pięknym" i sterowanym przez zakazy i nakazy świecie będzie tak nudne i pozbawione jakiegokolwiek smaku, że o prawo do eutanazji za kilkadziesiąt lat (albo i szybciej) będą walczyć już gimnazjaliści..
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.05.2009 08:28

darek1 napisał(a):Nie konfident, nie donosiciel tylko obywatel wzorowo spełniajacy obowiazki wobec państwa. Aktywnie, gorliwie i społecznie zangażowany w likwidowanie patologii społecznej. Namawiam wszystkich do popierania moich idei. Pozdrawiam

Szkoda, że ORMO zlikwidowali, byłbyś idealnym kandydatem i może order odrodzenia PRL by dali :lol: Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.05.2009 08:50

Serce w pasy napisał(a):....Szkoda, że....

szkoda to to, że na forum jesteś krótko bo dajesz się wypuszczać i w .......... robić ;-)
Słabo znasz teksty Darka :-)
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 22.05.2009 10:05

Jak ktoś pali na zewnątrz to się odsuwam żeby nie czuć, ale szlag mnie trafia jak ktoś pali w windzie, pod wiatą, w aucie - generalnie w pomieszczeniu.
PS Jak chodziłem do ogólniaka paliliśmy wszyscy. Nikt z nas święty nie był i nie jest. Ale nawet największy pener nigdy - ale to nigdy nie zapalił jak obok ktoś jadł. To było nie do pomyślenia. Zaledwie kilkanaście lat temu... A teraz....... :oops:
Ostatnio edytowano 12.01.2014 23:04 przez Mosqito, łącznie edytowano 1 raz
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 22.05.2009 10:46

czasami podpalałem sobie ale nigdy nie wpadłem w ten nałóg ,na szczęście bez fajek mogę żyć. 8)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 22.05.2009 11:36

Piotrek_B napisał(a):

szkoda to to, że na forum jesteś krótko bo dajesz się wypuszczać i w .......... robić ;-)

He, he - kolega Serce w Pasy nie wykazał czujności rewolucyjnej.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.05.2009 11:48

Piotrek_B napisał(a):

Krótko jestem to prawda, ale czy widzisz buźkę w moim poście? Absolutnie nie dałem się wypuścić tylko ciągnę tematżartobliwie. Pozdrawiam
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 22.05.2009 15:40

janniko napisał(a):Po prostu życie w tak "pięknym" i sterowanym przez zakazy i nakazy świecie będzie tak nudne i pozbawione jakiegokolwiek smaku, że o prawo do eutanazji za kilkadziesiąt lat (albo i szybciej) będą walczyć już gimnazjaliści..

Gimnazjaliści jeszcze mają czas.

Wszystko jest dla ludzi! Gdyby papierosy czy narkotyki wymyśliły kozy, owce czy bawoły, było by to dla kóz, owiec itd. Wymyślili to ludzie dla innych ludzi, więc jest to dla ludzi. Widział ktoś małpę palącą haszysz? ALE!!! Nie dla małolatów, nie dla ludzi głupich i pozbawionych wyobraźni! Do wszystkiego trzeba z głową podchodzić i znać umiar.
Podobnie kiedyś powiedział Titus i tego się trzymajmy.

Pozdrav Obrazek
jacky6
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacky6 » 22.05.2009 22:30

Popiel napisał(a):Podobnie kiedyś powiedział Titus i tego się trzymajmy

poproszę o cytat z Titusa...

:wink: :roll: :twisted: :P
Ania W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ania W » 22.05.2009 23:09

jacky6 napisał(a):

jacky6 przecież Titus powiedział...... podobnie....i tego się trzymajmy. :lol: :lool: :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.05.2009 00:40

anjas napisał(a):
jacky6 napisał(a):

jacky6 przecież Titus powiedział...... podobnie....i tego się trzymajmy. :lol: :lool: :papa:

Czy chodzi o Titusa de Zoo? :roll: Jeśli tak to on się chyba pisał Tytus
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Wyraź sprzeciw przeciwko biernemu paleniu - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone