Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyprawy Robiego-Makarska 2010

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 23.09.2010 15:06

Jak o dwóch dzielnych kobietach na chorwackim szlaku - no dobra z niezłą ochroną :wink: :D to zostaję :D

A poza tym - zarażasz emocjami -pozytywnym oczywiście :D

pozdrawiam
:D
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.09.2010 15:21

hajduczek napisał(a): ...do czasu gdy moje bystre oko wypatrzyło wodę...a niewyparzona gęba :wink: wydarła się...."Maaarta Jaaadran"......

No i wpadłaś jak śliwka w kompot :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 23.09.2010 15:28

A, tak z ciekawości, z kim jechałaś?
To znaczy,to byli raczej tacy, co pierwszy raz, czy tacy, co już znali "Jadran"?

W sumie, po kilku miesiącach na forum, powinnaś zostać przewodnikiem stada :lol:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 23.09.2010 15:32

Hej Tymona :D

no to jedziemy dalej :D się okazało ,że jeszcze musimy zahaczyć o Baska Voda...bo ktoś tam wysiada

Obrazek
wiec mieliśmy okazje obejrzeć tę miejscowość choć z autobusu

no ale meta już blisko ...juz za chwilę ...za momencik....no i jesteśmy :D :D

autokar zatrzymała się przed Biurem turystycznym Tempet,gdzie miła pani Agata rozdala nam mapki Makarskiej.....umówiła się z nami na spotkanie organizacyjne dnia następnego i po kolei wsadzała do minibusów ,które zawoziły nas do kwater.....my podjechałyśmy na ul.Vukovarską do tego oto domku

Obrazek

nasz pokój był na 2 pietrze ...lewa strona...tam gdzie widac brazowe okiennice

jakoś ostatkiem sił wciagnęłyśmy walizy na górę i szybkim krokiem na balkon....."jeeeeest.....widać morze" :D :D

Obrazek

powrót do pokoju iiiiii "Marta a gdzie jest kołderka? Pani nie dała nam kołderki.....ide po kołderkę :!: "......na szczęście dziecię okazało się rozsądniejsze ode mnie ,bo stwierdziła ,że tu na pewno nie ma kołderek tylko te oto prześcieradła do przykrycia ,bo tu jest gorąco.....no i oczywiście miała rację :D
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 23.09.2010 15:41

Witaj, Viola :D
Jak już macie jednego pasażera na gapę - Robiego :wink: :D, to może i dla mnie znajdzie się miejsce? :wink:

Zapowiada się bardzo ciekawie :D Czekam na więcej.
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 23.09.2010 15:50

Rysio ...niestety minus jazdy autokarem...to to ,że nie można stanąć kiedy się chce,bo ja też chętnie przedłużyłabym ten moment ...ten pierwszy widok :D

Piotrusiu jakbyś zgadł :lol: :lol: ....siedzieli koło mnie ludzie zupełnie zieloni w temacie....ale aż za bardzo :? aż trudno mi było zrozumieć jak można sie tak wcale nie interesować miejscem do którego się jedzie......

takie wyrwane z kontekstu
-(do znajomych)to wy macie pokój a nie studio...to pewnie nie będziemy w tym samymhotelu
-przed granicą kierowca prosił o przygotowanie paszportów ...dowodów ...moja sasiadka do męża a ja nie mam dla Asi (7letnia córka)dowodu...ona nie ma dowodu....skąd ja miałam dla niej wziąć dowód ...to może ja pokażę legitymacje szkolną"
jeszcze bylo kilka takich dialogów ...ale dokładnie nie pamiętam

w miarę możliwości próbowałam im wyjaśnić co i jak ...ale przestałam ,bo im to chyba nie pasiło :? a chciałam być miła i się zintegrować tylko :cry:
Ostatnio edytowano 23.09.2010 15:59 przez hajduczek, łącznie edytowano 1 raz
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.09.2010 15:50

Fajny pokój - weszły a tam już lapek czeka :lol: :wink:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 23.09.2010 15:57

Jacek S napisał(a):Fajny pokój - weszły a tam już lapek czeka :lol: :wink:

I to jest wyższość apartmanu nad polem campingowym :wink: .
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 23.09.2010 16:22

longtom napisał(a):

I to jest wyższość apartmanu nad polem campingowym :wink: .

no ale cóż z tego jak kołderek nie było :wink: ....oczywiście nie wszystkie zdjęcia sa z tego samego momentu co opis :wink:

ale co tam kołderki....szybkie odswiżenie i dawaj przywitać się bardziej namacalnie z Jadranem :D
Ruszamy....po drodze mijamy Market Tommy(jakieś 30 m od kwatery)...za chwilę Kerum...czyli z głodu nie umrzemy 8) :lol: ...i jest ....jeeeest.....no to co Marta ....biegniemy do wody :!: :!: :!: START......no i za daleko nie zaleciałam :lol: :lol:
bo te kamyczki takie niewinne ...okraglutkie takie....

Obrazek

no to ja tak jak nad Bałtykiem 8) ...buty z nóg i jak ta nimfa do wody......no i po jednym kroku...nimfa uleciała.o ja pier...(opanowałam sie -dziecko słucha)....ałłłłłaaaaaa.....Marta pobiegła bo była w Crocsach...a ja w bólu powróciłam na deptak i biegiem poleciałam do pobliskiego straganu po jakiekolwiek buty do wody.....równiez biegiem powrót i zaczęło się

jaka niebieska
jaka ciepła
jaka przeźroczysta

Obrazek

i tak wzdychając powędrowałyśmy wodą w stronę portu
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 23.09.2010 16:47

hajduczku, ja też się załapuję na uczestnika Waszej podróży :D
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 23.09.2010 16:57

do portu tego dnia jednak nie dotarłyśmy......zmeczenie podróżą dawało nam się juz we znaki......poszłyśmy jeszcze tylko na kolację...Marta wzięła jakis filet z ryby...a ja cevapcici .....niestety ...może żle trafiłyśmy ale nam nie smakowalo :? ....no cóż każdy ma inny gust :)

pochodziłyśmy jeszcze chwilę po targowisku przy plaży.....rzut okiem na zachód slońca

Obrazek

i powrót do pokoju...tej nocy zasnęłyśmy już w locie na łóżko :wink: :lol: mimo hałasu za oknem
Elizasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Elizasz » 23.09.2010 16:59

Witam i ja :)
Super się czyta, a tym chętniej zasiadam, że o Makarskiej piszesz :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 23.09.2010 18:02

hajduczek napisał(a):poznajecie?

Obrazek

Lord Vader przed liftingiem?? 8O :wink:

Pozwolisz,że i ja poczytam? (oglądając rzecz jasna jednocześnie :wink: )
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 23.09.2010 18:04

poczytujcie...podglądajcie.....zaglądajcie ...będzie mi bardzo miło przywitać tutaj każdego :D :D
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 23.09.2010 20:03

Wiola - jakieś wąsy z plecaka Ci wystają :lol: :lol:
No - to ja, kolejny pasażer na gapę ... :lol: :lol:
Jadę z Tobą :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Wyprawy Robiego-Makarska 2010 - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone