Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyprawy Robiego-Makarska 2010

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 10.01.2011 09:34

Jacek S napisał(a):
hajduczek napisał(a):"Fineasz i Ferb"...

A kto robił za Pepe Pana Dziobaka?

Bardzo podoba mi się zdjęcie z odwróconymi kieliszkami...

widzę ,że jesteś w temacie :lol: :wink: Pepe Pan Dziobak jak zwykle tropił Dundersztyca :wink:
....dzięki
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.01.2011 09:43

hajduczek napisał(a):
Jacek S napisał(a):
hajduczek napisał(a):"Fineasz i Ferb"...

A kto robił za Pepe Pana Dziobaka?

widzę ,że jesteś w temacie :lol: :wink: Pepe Pan Dziobak jak zwykle tropił Dundersztyca :wink:
....dzięki

A na nasze to o czym wy mówicie? 8O

Jacek S napisał(a):Bardzo podoba mi się zdjęcie z odwróconymi kieliszkami...

Z drugiej strony, po zobaczeniu takiej abstrakcji ...

Obrazek

... to nie wiadomo pić, nie pić ... :roll:

Który kieliszek jest z przodu?

:lol:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 10.01.2011 09:48

weldon napisał(a):A na nasze to o czym wy mówicie? 8O

:

musisz zajrzeć na DisneyXD :lol: :lol:

Piotrek nie dotykaj kieliszków :evil: :wink: ....masz czyste rączki :?: :wink:

te kieliszki aż zapraszały na sączenie wybornego trunku :wink:

Obrazek
Ostatnio edytowano 10.01.2011 09:56 przez hajduczek, łącznie edytowano 1 raz
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.01.2011 09:55

hajduczek napisał(a):

:

Niestety, ale u mnie działa tylko DisneyXXX :D
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 10.01.2011 11:47

weldon napisał(a):
hajduczek napisał(a):

:

Niestety, ale u mnie działa tylko DisneyXXX :D

czy ja wiem czy "niestety" :lol: ...taki etap po prostu :wink: trzeba przetrzymać i tak to lepsze niż dużo wcześniejsze Teletubisie :D
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 10.01.2011 13:03

Bardzo ładne wakacje ...
... i bardzo ładne i fajne zdjęcia !

Pozdrawiam
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.01.2011 13:14

hajduczek napisał(a):... i tak to lepsze niż dużo wcześniejsze Teletubisie :D

Pierwsze było Cartoon Network, o ile dobrze pamiętam.

A wieczorkiem przekształcało się w TNT, bodajże, dla rodziców.
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 10.01.2011 13:14

mariusz-w napisał(a):Bardzo ładne wakacje ...
... i bardzo ładne i fajne zdjęcia !

Pozdrawiam

dzięki Mariusz :D ...zwłaszcza za pochwałę zdjęć Tobie i pozostałym dziękuję...gdyż ...ponieważ ...azaliż......ja ciągle....nadal...wciąż...robię zdjęcia na "auto" :oops: ...(sie nie mogę połapać :? )....więc tym bardziej mnie one cieszą :D

weldon napisał(a):
hajduczek napisał(a):... i tak to lepsze niż dużo wcześniejsze Teletubisie :D

Pierwsze było Cartoon Network, o ile dobrze pamiętam.

A wieczorkiem przekształcało się w TNT, bodajże, dla rodziców.

my zaczynałyśmy od Minimini i MiniMaxa (które też jakoś się inaczej nazywało)
:D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 10.01.2011 13:19

hajduczek napisał(a):my zaczynałyśmy od Minimini i MiniMaxa (które też jakoś się inaczej nazywało)

Ale to kilkanaście lat później ... :wink:

Ja mówię o czasach, kiedy była tylko (UWAGA! trudne, rzadko dziś spotykane słówko)
analogowa tv satelitarna :D
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 10.01.2011 13:27

weldon napisał(a):
hajduczek napisał(a):my zaczynałyśmy od Minimini i MiniMaxa (które też jakoś się inaczej nazywało)

Ale to kilkanaście lat później ... :wink:

Ja mówię o czasach, kiedy była tylko (UWAGA! trudne, rzadko dziś spotykane słówko)
analogowa tv satelitarna :D

ja tam Ci nie wiem....cały czas miałam kablówkę.....dopiero od pół roku mamy telewizję neostrady :wink:
mariusz-w
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz-w » 10.01.2011 13:34

hajduczek napisał(a):...gdyż ...ponieważ ...azaliż......ja ciągle....nadal...wciąż...robię zdjęcia na "auto" :oops: ...(sie nie mogę połapać :? )....więc tym bardziej mnie one cieszą :D

Może być i "auto" ... "azaliż" ważne ... co i jak się na zdjęciach pokazuje !

:)

Jak Piotrek co pewien czas przytacza - "nie aparat ...... "

Pozdrawiam :)
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 11.01.2011 14:11

zaczynamy następny dzień.......dzień ,który zaczął się smutną myślą ...."jeszcze tylko dwa pełne dni plus dzień wyjazdu i trzeba wracać :("......no cóz wszystko co miłe szybko mija :?

ale ....mozna też spojrzeć na to z innej strony
jeszczedwa dni w tym pięknym otoczeniu :D

dziś przy okazji kilka informacji o mniejszych atrakcjach dla tych ,którzy jeszcze nie byli.....a miła przypominajka dla tych ,którzy byli

pogoda oczywiście wymarzona

:D .......poranek tylko dla mnie (reszta ekipy smacznie chrapała :wink: ).....kawa na tarasie i spacerek po pieczywo,tym razem w druga stronę ....aby spróbować czegoś nowego
tym razem padło na różne bułeczki

Obrazek

-dla zainteresowanych (a jeszcze nie wiedzących)....piekarni (sklepików) w Makarskiej jest sporo,w pobliży naszej kwatery były 3....a w czasie spacerów spotkałyśmy wiele....więc problemu z zakupem pieczywa nie ma......z innymi artykułami też nie.....Mini Markety typu Konzum,Studenac,Tommy też są i to praktycznie nie trzeba do nich długo wędrować.....tak że nawet bez samochodu -luzik

Tego dnia Marta postanowiła skorzystać z atrakcji na głównej plaży czyli

Obrazek

zdjęcie zrobione było innego dnia rano .....w późniejszych godzinach tutaj były tłumy 8O

w sumie była to pewna alternatywa dla rodziców ,którzy chcą mieć na kilka chwil "święty spokój" :lol:

cena "świetego spokoju"

Obrazek

ok...dotarłyśmy na główną plażę....godz.ok 10.....zdziwienie 8O ...woow ...nie jest tak źle.....nie ma aż takich tłumów

Obrazek

ale córcia stwierdziła ,że jeszcze skoczymy na trampoliny......dziecię skojarzyło fakty.....rano....mało ludzi....można skakać z jednej trampoliny na drugą....a co najważniejsze....nikt nie mierzy czasu.... :twisted: :twisted: :twisted:

tak ,tak :lol: wyrachowana bestyjka :wink: ....ale miała rację....wieczorem na trampolinach były tłumy dzieciaków,więc osoba nadzorująca,pilnowała czasu co do minuty......rano totalny luz.....Marta zapłaciła za 10 min (10 kuna) a skakała jakieś 30 min :lol:

jednym z zakazów na trampolinach jest wnoszenie "czegoś" co mogłoby się wałęsać....czyli jakieś torebki....okulary....itd

więc Robi tylko smutno i z lekka zazdrością spolądał na szalejącą Martę

Obrazek

a może.......chociaz raz....proszę ...proszę
aleee :oops: Robi nalegał :lol: ....wyczailiśmy moment kiedy pani poszła pogadać z koleżanka 8) .....i hooopsia :D

Obrazek

kilka podskoków i ucieczka 8) :wink:

ale....bystre oko pani pilnowaczki cos zakodowało 8) 8O .....my z Robim juz siedzieliśmy na ławeczce....oczywiście z miną ja nic nie wiem....nic nie widziałam....a tak w ogóle nic nie rozumiem :roll: :lol: .....kiedy pani zaczęła obchodzic trampoliny.....wyraźnie czegoś szukała :wink: .....kiedy nic nie znalazła poszła po koleżankę z miną przecież dobrze widziałam...tam cos było :!: :!: ......obchód został powtórzony komisyjnie......zagrożenia nie znaleziono..... 8) Robiemu się upiekło :D

cdn.........................
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 11.01.2011 14:47

wróciłysmy na plażę....i jakiez była nasze zdziwienie ilością znajdujących sie tam ludzi 8O dziki tłum

Obrazek

no tak :? ....szczęśliwi czasu nie mierzą :!: ....oczywiście całkowicie w tym pięknym otoczeniu straciłam poczucie czasu :wink: ....a był to dzień 21 sierpnia czyli sobota......i nie wiem, nie znam się :wink: ...ale chorwaci chyba tez mają wekendy :lol: ....i było to widać 8O

znalazłysmy w końcu wolny skrawek prawie przy deptaku :( .....Marta pochodziła koło zjeżdżalni....popatrzyła....oceniła sytuacje i stwierdziła.....NIE.......wracamy do zatoczek....za dużo ludzi......

ale pieszo 8O .....nie...nie....nie....tutaj przyszedł czas na kolejkę....a z kolejki widać różne rzeczy......

leżak ,który kiedyś oglądałyśmy z Mulines (gdzież sie to dziewcze podziało)...

Obrazek

"bananowych"tuturystów

Obrazek

darmowa wyżerkę

Obrazek

zatoczki nas jak zwykle nie zawiodły....choć znalezienie miejsca ok 13 w sobotę juz nie było tak łatwe.......ale znależliśmy "swój kawałek Chorwacji" i relaks :D .....a że to juz zaczęło się popołudnie ,to Jadran podarował nam fale

Obrazek

w drodze powrotnej wstąpiłyśmy na obiad...a ponieważ ja jak zwykle zapchałam się lodami 8) ....to poprzestałam na

Obrazek

za to Marta zamówiła sobie spagetti......którego niestety nie dała rady zmieścic (bo porcja była ogromna )....czym zasmuciła kelnera,który zmartwił się ,że nie smakowało :)

Obrazek

tym miłym akcentem przerywam pisanie...choc dzień się jeszcze nie skończył :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 11.01.2011 15:15

Cena spokoju _____ All day - 80 kn.

Wam, młodym, to wszystko jeszcze tak lekko przychodzi ... :?

:lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.01.2011 19:20

Ufffff dotarłem do końca. Zastanawiałem się kiedyś nad urlopem w Makarskiej lecz po przeczytaniu tej relacji chyba sobie odpuszczę.

Brawo Violka fajna relacja.

Piotrek, Jacek a Wasze relacje gdzie?

Właśnie gdzie jest Olka?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Wyprawy Robiego-Makarska 2010 - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone