Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyprawy Robiego-Makarska 2010

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 05.11.2010 20:22

no tak muszę się jeszcze rozejrzeć za jakimś kombinezonem narciarskim dla niego.... :wink:

oczami Robiego 8) hm....pewnie chciałby mniej przebywać w plecaku :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 09.11.2010 11:55

Kombinezon wybrany?
Można pisać dalej?
supernutka
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) supernutka » 28.11.2010 18:00

Witam
Admin Piotrek_B wskazał nam twoją :D relacja "bez samochodu''(podziękowania dla niego :D )tego szukaliśmy, przeczytalismy już wszystko i czekamy na dalszą część.Będziemy tam w najbliższe wakacje,więc tym bardziej nas zachwyca.
Super zdjęcia - brawooo :D
Ijeszcze jedno małe pytanko ''co niektórzy byli bardzo zainteresowani "kosmicznymi" stworami'' Robi :D - jak je przyrządzałaś i jak smakowało.
pozdrawiam
twister07
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) twister07 » 28.11.2010 22:46

Ja jak na razie wzięłam się za nadrabianie relacji ;) moją zostawiam na później :D

no cóż.... jakby to powiedzieć....

Violka dzięki za miły wieczór :D

rewelacyjna relacja!! a te foty.... jak bym tam była... a przy Twojej wyprawie rowerowej wspomnienia odżyły na maxa... "nasza" plaża, "nasza" knajpka... co prawda za maszych czasów był tam piesek ;) ale klimat ten sam pozostał...

Viola PISZ dziewczyno!!!!!
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.12.2010 08:17

Haloo Bella?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 11.12.2010 15:19

Zawołam po raz kolejny (bo to w modzie ostatnio... :wink: )
Katarinka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarinka » 20.12.2010 13:25

Czapeczka Robiego... Czy były tam te pyszne lody? Jedliśmy je tylko na Węgrzech. Są w Cro????
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 08.01.2011 10:35

Jacek cicho bądź :lol: :lol: wstydu oszczędź :oops: :oops: ....okazało mi się ,że mi wcięło powiadomienia na meila z tego (mojego )wątku :? ....i myślałam,że został zapomniany......a tu taka miła niespodzianka :D

spróbuję jak najszybciej coś znów naskrobać.....ale...ale ciągle cos wyskakuje..... :?

Pozdro dla wszystkich czytających :D

Katarinka :lol: myślę ,że wystarczy ,że napiszę ...ja żywiłam się w 80 % lodami :D :D a te konkretnie wcinała Marta....są....oczywiście.....w mniejszej ilości jak inne ...ale są

Obrazek

Supernutka my chyba nie bardzo kalmarolubni jesteśmy :lol: :lol: Marta stwierdziła...."łoooooo.ale podeszwa".....a ja wolę jednak w panierce ,niż smażone na patelni :D

Aga cieszę się ,że się podobało :D
Ostatnio edytowano 08.01.2011 12:17 przez hajduczek, łącznie edytowano 2 razy
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 08.01.2011 10:44

Jacek S napisał(a):Zawołam po raz kolejny (bo to w modzie ostatnio... :wink: )

Oj w modzie, w modzie i to udziela się strasznie ...
hajduczek napisał(a):...i myślałam,że został zapomniany...

No pewnie ... jakby tak każdy z tych trzynastu tysięcy odwiedzających ten watek zostawił tu choćby emotkę, to kasowanie powiadomień zajęłoby ci czas do świąt ...

... Wielkanocnych chyba :lol:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 08.01.2011 11:07

Spróbuję teraz coć skrobnąć....

Dzień na promie zakończony.....a włośnie ,że nieprawda :lol: ....dzień może tak ,ale pozostaje jeszcze wieczór

Jak zwykle wieczorkiem tuptałyśmy sobie w stronę targowiska....portu....z resztą nie tylko my....bo tłumy były ogromne

ale nie ma się co dziwić, bo widoki niesamowite :D .....niestety moje umiejętności w fotografii nocą są mizerne,więc z setek zrobionych zdjęć ("a co...ja nie zrobię ":wink: ) .....dało się wybrac tylko kilka,które by nie oślepiały :lol:

ja mogłabym usiąść i podziwiać....ale moje dziecię ma .......powiem inaczej....jeśli macie małe dzieci to ,może znacie bajkę "Fineasz i Ferb".....a moje dziecię to coś w tym rodzaju :lol: :lol:

prawie jak Marta :lol: :lol:

więc niestety tak biegusiałyśmy ,a ja nauczyłam się podziwiać szybko :D

Obrazek

port wieczorami to naprawdę urocze miejsce....mimo tlumów

Obrazek

w ostatni dzień zdradziłyśmy nasze zatoczki i plażowałyśmy tam z całkiem drugiej strony, w okolicach Hotelu.....ale o tym później :)

Obrazek

wieczorem do portu wracają niesamowite spluwki.....widziałyśmy nawet giganta w stylu serialu "Nie ma to jak statek"......ale oczywiście baterie mi siadły :oops: :oops: .....więc musimy się zadowolić mniejszym kalibrem

:wink:

Obrazek

wieczorkiem stateczki rybacko-wycieczkowe zamieniają się w większości w pływające knajpki......

Obrazek

Obrazek

oraz pływające lampiony :D ....co ślicznie wygląda

Obrazek

Największe tłumy były zawsze na "Makarskim Jadranie".....ale jak dla mnie brakowało tam klimatu (ocena obserwatora)....taśmówka dla kasy :?

no i teraz możemy zakończyć kolejny dzień :D
Ostatnio edytowano 01.11.2013 12:45 przez hajduczek, łącznie edytowano 3 razy
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 08.01.2011 11:11

weldon napisał(a):
hajduczek napisał(a):...i myślałam,że został zapomniany...

No pewnie ... jakby tak każdy z tych trzynastu tysięcy odwiedzających ten watek zostawił tu choćby emotkę, to kasowanie powiadomień zajęłoby ci czas do świąt ...

... Wielkanocnych chyba :lol:

Cześć Piotrusiu :wink: .......a tego nie zauważyłam :lol: ....a to miło mi ..... :D

a z tym kasowaniem.....nie było by tak źle.....bo ja mam tak ,że jeśli jednego powiadomienia "nie otworzę" to następne z tego wątku nie przychodzą.......a ja widocznie musiałam kiedyś przypadkiem skasować bez "otwierania" i "po ptokach" :wink: :lol:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 08.01.2011 12:10

Pobudkaaaaaa!!!!!!

:lol: :lol: Obrazek
tak czasem bywało....ale najczęściej byłyśmy tak wykończone ,że nic nie było w stanie nas obudzić

Kolejny dzień pod znakiem" plażowanie".....chyba to był 20 sierpień :D
.....
plażowanie ......ale z niewielką dozą adrenalinki 8) .....czyli LECIMY

Marta ....jak to w poprzednim opisie zaznaczyłam funkcjonuje na zasadzie "mam wiewióry w gaciach" :lol: :lol: czyli o typowym, spokojnym ,plażowym dniu mogłam pomażyć :lol: .......

fakt dopiero w domu wpadłam na to ,że jest juz na tyle duża ,że mogłam jej dać np.50 kuna w łapkę i niech leci np.na trampoliny ....a ja na plażę......ale chyba zbyt wielka "matka -kwoka "ze mnie :lol: :wink: i za bardzo się o nią martwię ,żeby to wypaliło :? i tym sposobem chodziłyśmy wszędzie razem :D

ale wracając do tematu....o spokojnym plażowaniu.... itd....więc przyszedł czas na ....

Obrazek

więc dotargałyśmy się na plaże z akcesoriami plażowymi....gdyż...przecież nie będziemy łazić znów do kwatery po klamoty :D ....panowie od spadochronu dopiero się rozkładali......więc miałyśmy czas aby się zastanowić...."lecimy na 250 m....czy na 350m?".....głupie pytanie 8) ....jasne ,że na 350 :D .......cena....hm....teraz nie do końca pamiętam ....ale jakieś 300-350 kuna(chyba).......zapłacone.....klamoty zostawione na brzegu....iiiiiiii

na pokład :D

Obrazek

i właśnie :lol: :lol: nie chcę nikogo obdzierać ze złudzeń :lol: ale najbardziej ekstremalne w tym locie to było ......dojście na boso do motorówki po kamyszkach :lol: :lol: :lol: ......może my za mało strachliwe jesteśmy ,czy coś ... :wink: ale pisków nie było :twisted:

bardzo nam się podobał sam moment wypłynięcia i powrotu.....bo,"Pan Kapitan" lubił szybkość.....my teeeż....aż mi loki podskakiwały :lol:

później stop.....przygotowanie spadochronu

Obrazek

córciowa przestroga .."tylko mama pamiętaj....nie rób siary" :lol: :lol:

Obrazek

i nasz uśmiechnięty przyjaciel gotowy do lotu

Obrazek

no i niestety zdjęć więcej nie mam z tego wydarzenia ,bo na góre aparatu nie brałam (nawet nie wiem ,czy wolno).....bo znając moje szczęście bym zgubiła.....a panom nie chciałam gitary zawracać....bo lepiej ,żeby zajęli się obsługą motorówki i spadochronu :D

jak było....hm....
no więc obie nie mamy lęku wysokości ...a było WYSOKO....to tak....ale ponieważ powietrze było spokojne ,więc lot też :D .....widoki-EXTRA.....znów inny punkt widzenia :D ......extremalnych przeżyć -BRAK :wink: .....po prostu wisiałyśmy sobie na podwójnej uprzęży.....ale jedna rzecz mnie "uderzyła"........CISZA.....niesamowity spokój......żadnych krzyków....harmidru ......po prostu NIC.....to było przyjemne.....mogłyśmy z Martą szeptem rozmawiać.....niesamowite :D ..to może być powód ,dla którego warto latać :D

no ,ale nasze kilka minut minęło.....zostałyśmy bezproblemowo ściągniete na motorówkę i powrót.....znów auuu....auuu ...tup...tup po kamyszkach i na plażę....a później po drodze na wczesny obiadek......

dla nie wtajemnieczonych po "nadmorski deptaku" w Makarskiej śmiga kolejka,z której czasem,przy większym bólu kończyn -korzystałyśmy......znów nie jestem na 100% pewna ,ale koszt przejazdu chyba 30 kuna w dwie strony,15 w jedną......

Obrazek

zatrzymuje się na zasadzie "na stopa"na kiwnięcie.........tak samo tez jeśli chcemy wysiąść ....maccccccchaaamy....choc niektórzy wysiadają w biegu....bo szybkośc kolejki jest niewielka

Obrazek

oczywiście moje wyskakiwanie nie mogło byc tak normalne jak wszystkich :lol: :oops: ....bo oczywiście tez mi się zachciało :oops: ...jak ta sarenka :coool: :oczko_usmiech: ....niestety "sarence "torebka się zahaczyła i przez chwilę musiała biec jak "ochrona" przy wozie prezydenckim :lol: :lol: ......oj było wesoło :lol: Marta do dzis mi to "wypomina" :lol:

Więc pisząc o ekstremalnych przeżyciach tego dnia bardziej mogłabym wskazac na historię z kolejką :wink: :lol:

Zdjęcia plażowe w tym miejscu odpuszczę,bo jeszcze będzie okazja 8) ....a teraz kilka fotek chorwackiej flory uchwyconej w drodze do Konzuma

Obrazek

fajnie jest ogladać te owoce na drzewie a nie na półce sklepowej w przydomowym markecie :D

Obrazek

Obrazek

wieczorkiem jak zwykle kolacyjka

Obrazek

i tradycyjnie ulubione zajęcie dzieciątka :D

Obrazek

pa ....do następnego...... :D
renatalato
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) renatalato » 08.01.2011 20:51

No super Viola :lol: , zdjęcia Ci nikt nie zrobił...... jak tak sobie biegłaś.......na smyczy :hearts: :hearts: :hearts:

Śliczne zdjęcia :D
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 08.01.2011 21:02

renatalato napisał(a):No super Viola :lol: , zdjęcia Ci nikt nie zrobił...... jak tak sobie biegłaś.......na smyczy :hearts: :hearts: :hearts:

Śliczne zdjęcia :D

a kto wie :lol: musiałabym forum przejrzeć :wink: :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 10.01.2011 08:50

hajduczek napisał(a):"Fineasz i Ferb"...

A kto robił za Pepe Pana Dziobaka?

Bardzo podoba mi się zdjęcie z odwróconymi kieliszkami...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Wyprawy Robiego-Makarska 2010 - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone