Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyprawy Robiego-Makarska 2010

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 02.11.2010 14:18

no i w końcu zobaczyliśmy cel naszej wycieczki czyli największy wodospad w pobliżu ,którego mieliśmy się kąpać

no może jeszcze nie wodospad ,ale charakterystyczny mostek z gapiami :wink: :lol:

Obrazek

my też tam później staliśmy :lol:

Obrazek

no ale jest i wodospad :D

Obrazek

i kąpieliska...a właściwie jego część

Obrazek

i sam wodospad

Obrazek

Obrazek

po dojściu w pobliże wodospadu zarządzono czas wolny i wszyscy się rozeszli....my znalazłyśmy sobie miejscówkę we wnękach skalnych....gdzie zresztą były ciekawe widoczki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wodospady nie są na pewno miejscem na spokojny wypoczynek....raczej kolejnym miejscem "do odhaczenie"......widoki oczywiście piękne.....ale spokoju sie nie uświadczy....po wejściu do wody trzeba niejednokrotnie używać magicznego słowa "przepraszam" w różnych językach aby przejść....ale w wiekszości jest to jednak polskie "przepraszam" :lol: bo rodaków więcej jak w Polsce :wink: :lol:

udaje się jednak czasem pstryknąć fotkę bez osób postronnych ,co stwarza pozory dziczy :lol: :wink:

Obrazek

woda oczywiście ciepła i słodka :lol: ....a kąpiel mimo wszystko bardzo przyjemna :D

Obrazek

Marta okupowała to drzewo-korzeń,z którego bez końca skakała do wody (po uprzednim sprawdzeniu dna,czy jest wystarczająca głębokość) :)

co zresztą jej się niezmiernie podobało i wywoływało uśmiech na gębusi....a mi to wystarczył do szczęścia.... :D wszak tylko o to chodzi....o radość dziecka :!: :D

Obrazek

i jeszcze kilka fotek otoczenia

Obrazek

Obrazek

jak widać miejsce ,które wybrałyśmy nie było (w wodzie) aż tak zatłoczone

Obrazek

(w wodzie ,bo za plecami gdzie przycupnęłyśmy przemieszczały się tłumy ,gdyż był to atrakcyjny fotograficznie teren :wink: ) w głębi między tymi ludźmi był mini wodospadzik,przy którym większość chciała zdjęcie
na tym zdjęciu widać naszą miejscówkę.....po lewej stronie leży nasz plecak....czarno-czerwony
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wodospady są kąpieliskiem strzeżonym.....w łódce przy bojach pływało dwóch ratowników,którzy pilnowali też aby turyści nie podpływali zbyt blisko samego wodospadu :? .......i raz po raz dawali do zrozumienia turystom "co wolno wojewodzie ,to nie tobie smrodzie" :lol: :wink: czyli kto ty rządzi :!:

Obrazek

musicie mi uwierzyć ,że skoczył....bo baterie mi zaczęły siadać :oops: tak ,że jeszcze tylko kilka zdjęć robionych na resztkach energii....w drodze powrotnej....po zjedzeniu wielkich naleśników

Obrazek

Obrazek

[img]http://lh6.ggpht.com/_EQ4av7N1xg8/TM_6ypfEHvI/AAAAAAAAD9o/oUjQ7xTDWys/s912/IMG_7949.JPG
[/img]

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i tak oto spędziliśmy kolejny dzień w Chorwacji.....Marta spełniła swoje małe marzenie..."kąpiel pod wodospadem"......jednak wróciła kompletnie wykończona.....dlatego też odpuściłyśmy następne wycieczki zorganizowane......przecież coś musimy robić następnym razem :wink: :lol:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 02.11.2010 14:29

weldon napisał(a):
longtom napisał(a):Ho, ho, ho :!:

Doczekaliśmy się :!: :!: :!:

Ciiii, nie przeszkadzaj, bo się speszy i znów zniknie ...

:wink:

cały czas planowałam napisanie relacji dopiero zimą.....bo to wieczory dłuższe itd.....ale zachciało mi się wcześniej ,no i teraz to tak trwaaaaaa :wink: za co przepraszam :oops: ......będzie ciąg dalszy....będzie....może nawet dzisiaj :wink: :lol:

Piotrek ...a jak nie będzie cd.to przyjdzie Ci powiedzieć "no i spłoszyła się ptaszyna" :lol: :lol: :wink:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 02.11.2010 14:34

A co Ty na to. Daleko byś nie miała :!:

pzdr
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 02.11.2010 14:39

longtom napisał(a):A co Ty na to. Daleko byś nie miała :!:

pzdr

nie da rady....mam inne konkretne plany finansowe :) ....żadne wyskoki nie wchodzą w rachubę :?
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 02.11.2010 14:46

hajduczek napisał(a):

pzdr

nie da rady....mam inne konkretne plany finansowe :) ....żadne wyskoki nie wchodzą w rachubę :?
Longtom dobrze prawi :D :D :D może jednak przemyślisz sprawę. Na takich spotkaniach każdy finansowo wydaje tyl,e ile ma ochotę (np.na herbatkę) albo i nie wydaje wcale :D
Byłoby miło :D

pozdrawiam serdecznie
:D

p.s. A co odcinka - to na tym moście spoooorooo ludzi 8O
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 02.11.2010 15:44

Tymona napisał(a):
hajduczek napisał(a):

pzdr

Longtom dobrze prawi :D :D :D może jednak przemyślisz sprawę. Na takich spotkaniach każdy finansowo wydaje tyl,e ile ma ochotę (np.na herbatkę) albo i nie wydaje wcale :D
Byłoby miło :D

pozdrawiam serdecznie
:D

p.s. A co odcinka - to na tym moście spoooorooo ludzi 8O

qurcze dopiero teraz doczytałam o co tam chodzi :oops: .......pierwsze podejście to wskoczyło mi (+ moje skojarzenia :wink: ) zlot w Krakowie na końcu listopada .....a to w ta sobotę,spotkanie w Poznaniu.....to zgadzam się z Tobą Tymona -koszty niewielkie (z niedoczytania wyszło ,że mnie nie stać na przejazd do Poznania :? i tak się rodzi gafa :lol: )......niestety w tą sobotę pracuję do 20 a w niedzielę 12 godz....czyli cały dzień :?

a obiecałam kolejny odcinek ....więc proszę (będzie krótki).....kolejny dzień-kolejna atrakcja....w każdym razie dla nas :lol: :lol: bo pierwszy raz.....rejsik promem

konkretnie chodziło mi o sam prom a nie to "gdzie"....Marta nie płynęła...ja też nie....więc atrakcja gotowa :D

Kurs krótki ,bo na Wyspę Brać-Sumartin......o zwiedzaniu wyspy nie myślałyśmy,chodziło nam konkretnie o prom....no co każdy robi to co lubi :lol: :lol:

Przyszłyśmy sobie wcześniej ....kupilyśmy bilety....i grzecznie czekałyśmy obserwując co się dzieje dookoła

koło nas "zaparkował" śliczny piesek

Obrazek

oraz skuterek,który nam się bardzo spodobał....bo taki staaaaabilny :D

Obrazek

w końcu prom przypłynął i się zapakowałyśmy....jak widać torba na kółkach nm się przydawała nie raz.....tym razem zabrałyśmy ręczniki ....napoje.....kremy do opalania ,bo w planach była kąpiel na wyspie
Obrazek

w środku bardzo ładnie....ale my pragnęłyśmy poczuć morską bryzę na twarzy
:lol: więc ulokowałyśmy się na górnym pokładzie

Obrazek

no i powoli wypływamy z portu

Obrazek

według mnie pomysł tego rejsu był trafiony w dziesiątkę....bo jednak widok Chorwacji z morza to całkiem inna bajka...po prostu WARTO to zobaczyć

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 02.11.2010 16:42

na promie zaczęłyśmy zwiedzanie ....a robi pilnował plecaka,bo czuł sie coś nie tak :wink:

Obrazek

a my oglądałyśmy szczegółowo :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

typowe zdjęcie promowe :lol:

Obrazek

i tak sobie płynęłyśmy obserwując wodę

Obrazek

i oddalającą się Makarską

Obrazek

i wszystko co działo się dookoła

Obrazek

Obrazek

Obrazek

no i zaczęło się 8O :lol: cichy głosik z plecaka bede rzygał.....niektórzy nie mogą pływać :wink: :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ale jakoś szczęśliwie dotarliśmy do brzegów Wyspy Brać

Obrazek

Obrazek

jak widać po budynkach ...rozbudowa trwa
Obrazek

Obrazek
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 02.11.2010 16:59

po wyjściu na brzeg-decyzja-szukamy plaży i kąpiel.......po krótkim spacerze dotarłyśmy do skałek i tam się rozłożyłyśmy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

woda krystaliczna.....więc super się snoorkowało....jednak nieciekawie wchodziło się do wody .....trochę ślisko od glonów

Obrazek

ale w sumie byłyśmy same ,hm....nowe doświadczenie po tłumach w Makarskiej :wink: tylko samochody jeździły dokładnie za plecami

Obrazek

poplażowałyśmy na wyspie.......i wróciłyśmy na przystań na prom powrotny....w znajdującej się tam piekarni kupiłyśmy po ciachu i znów na prom...

Obrazek

Obrazek

jak zwykle kawka w kwaterze i kierunek :arrow: zatoczki....i dzień jak codzień czyli relaks i focenie wszystkiego co znajduje się wokoło....a ,że udalo mi się zdobyć materac :wink:

Obrazek

co prawda na spółkę z Robim...ale on niewiele potrzebuje miejsca

Obrazek

czy kraby zrzucają pancerz :?: bo to,to było puste 8O

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

no i kolejny dzień ma się ku końcowi.....Chorwacja z morskiego punktu widzenia została zaliczona ....no to chyba czas ją zobaczyć z powietrza :D ...ale to już w następnej części :wink:
Joanka23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Joanka23 » 02.11.2010 18:06

Ale przyspieszyłaś Wiola 8O - fajne zdjęcia! :D - chyba musicie z Martą pomyśleć co by Robiemu osobny album z jego zdjęciami z Chorwacji sprezentować :wink:

A na tych wodospadach to faktycznie tłumek nieziemski... :lol:
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 02.11.2010 18:42

Joanka23 napisał(a):Ale przyspieszyłaś Wiola 8O - fajne zdjęcia! :D - chyba musicie z Martą pomyśleć co by Robiemu osobny album z jego zdjęciami z Chorwacji sprezentować :wink:

A na tych wodospadach to faktycznie tłumek nieziemski... :lol:

chwilowe przyspieszenie :wink: ....nie chwal dnia przed...... :lol: :lol: teraz pewnie znów zrobię przerwę :wink: ......Robi naprawdę wkupił się całkowicie w nasze życie.....dziś otrzymał kurtkę zimową co by mógł z nami na kulig jechać....tylko narzeka ,że "babska" :lol: :wink:

Obrazek
monia85
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) monia85 » 03.11.2010 14:11

Wreszcie przeczytałam wszystko :P
Bardzo przyjemna relacyjka, czekam na jeszcze :D
brokers7
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brokers7 » 03.11.2010 21:28

Piękne zdjęcia. Piękna relacja. Tylko chcieć więcej :-)
hajduczek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hajduczek » 03.11.2010 22:34

witajcie :monia i brokers :D .....dziękuję za miłe slowa ...ale nie zasłużyłam :oops:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 05.11.2010 15:26

hajduczek napisał(a):
Obrazek

hajduczek napisał(a):

Obrazek

.Robi naprawdę wkupił się całkowicie w nasze życie.....dziś otrzymał kurtkę zimową co by mógł z nami na kulig jechać....tylko narzeka ,że "babska"

Po plaży w gaciach musiał biegać, a na kulig z gołą d... chcesz Go brać:?:

Biedak :wink: :wink: :wink:

pzdr

PS
a te zdjęcia z mokrymi kamykami i ostatnie z pinią na tle wody super :!: :!: :!:
rudik_a
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rudik_a » 05.11.2010 19:37

Oj cuuuudna relacja...
tak sobie poczytałam, popatrzyłam i tak zatęskniłam...
a tu listopad, jeszcze tyle miesięcy do lata...do lata...

ps. ciekawe jakby brzmiała relacja oczami Robiego ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Wyprawy Robiego-Makarska 2010 - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone