renatalato napisał(a):Aniu ale czemu ta policjantka z taką lufą chodzi
ooo to bardzo częsty widok w Hiszpanii
21monika napisał(a):I tak jesteście zaprawieni w boju.
A tak między wierszami podziwiam od kilku godzin Kraków i zaczynam się powoli przekonywać.
Chyba źle rozplanowałam poprzednie pobyty.
Tym razem Karolina nas oprowadza - oczywiście Kulinarnie.
Zabytki i przybytki światowej Kultury i Smaku - taki przyświeca nam cel do środy.
Pozdrawiam Wszystkich Krakusów.
fiolek napisał(a):21monika napisał(a):I tak jesteście zaprawieni w boju.
A tak między wierszami podziwiam od kilku godzin Kraków i zaczynam się powoli przekonywać.
Chyba źle rozplanowałam poprzednie pobyty.
Tym razem Karolina nas oprowadza - oczywiście Kulinarnie.
Zabytki i przybytki światowej Kultury i Smaku - taki przyświeca nam cel do środy.
Pozdrawiam Wszystkich Krakusów.
Żałuję, że się nie poznamy w realu może następnym razem tylko daj wcześniej znać że odwiedzisz Kraków
fiolek napisał(a):Te drzewa to Jacaranda bardzo popularne w Lizbonie drzewa z rodziny akacjowanych
Zimą zrzucaja liście, a w okolicy maja obsypują się pięknymi liliowymi kwiatami.
Po opadnięciu kwiatów ( ulice przykrywają się wtedy fioletowym dywanem ), wypuszczaja nowe liście.
Czasami zdarza się, że kwitną drugi raz jesienią, ale kwiaty nie są takie obfite, są też mniej widoczne bo pojawiają się między liśćmi .
Rosną tylko w ciepłym klimacie, ja spotkałam się z nimi podczas pobytu na Sycylii.
Czy pachnie , nie wiem
21monika napisał(a):
21monika napisał(a):
Z tego co już poczytałam z zrozumieniem to co roku we wrześniu odwiedzacie Cro to może w Cro.
Co prawda za rok ale co się odwlecze to nie uciecze
tony montana napisał(a): Melduję się po powrocie z Iberiady
tony montana napisał(a):Było .... FAJNIE
tony montana napisał(a):Widzę, że WY już jedziecie powoli w kierunku Kraju...
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe