Definicja: Człowiek w średniowieczu , któru był szefem straży i obrony twierdzy. Aktualnie dyrektor więzienia to "Alcaide".blue.wings napisał(a):"ALCAIDE" po hiszpańsku= "opiekun" (wrzutka do napisu na hiszpańskim autokarze)
fiolek napisał(a):blue.wings napisał(a):Za rok wybieram się na ta wycieczkę. Zachęciliście mnie:) aż się rozmarzyłam oglądając fotki i czytając relację z Iberiady:)
Bardzo się cieszę, że zachęciłam Cię do podróży w te piękne strony.
Mam nadzieję, że po powrocie podzielisz się swoimi wrażeniami
blue.wings napisał(a):"ALCAIDE" po hiszpańśku= "opiekun" (wrzutka do napisu na hiszpańskim autokarze)
blue.wings napisał(a): Definicja: Człowiek w średniowieczu , któru był szefem straży i obrony twierdzy. Aktualnie dyrektor więzienia to "Alcaide".
fiolek napisał(a):blue.wings napisał(a):"ALCAIDE" po hiszpańśku= "opiekun" (wrzutka do napisu na hiszpańskim autokarze)blue.wings napisał(a): Definicja: Człowiek w średniowieczu , któru był szefem straży i obrony twierdzy. Aktualnie dyrektor więzienia to "Alcaide".
Dzieki za przetłumaczenie
Ja miałam trochę inne skojarzenia
blue.wings napisał(a): Oczywiście,że podzielę się wrażeniami. Zachęciliście mnie do wycieczki na Sycylie (wybieram się w sierpniu) a "po bałkańsku" to za rok na majówkę. A ja polecam "Rumunia i Mołdawia" oraz "Rumunia -szlakiem Drakuli nad Morze Czarne" oraz "Toskania i Umbria" wycieczka bajka:) oraz koniecznie "Grand tour Szwajcaria" to są rewelacyjne autkarówki. Mi marzy się jeszcze Lazurowe Wybrzeże i Prowansja.
Sycylia jest na "włąsną rękę" 15-29 sierpień i po powrocie zapraszam na relację z objazdu samochodem dookoła wyspy:) będzie też rejs na 4 wyspy liparyjskie. Bardzo napięty grafik zwiedzania ,ale na morze i plażowanie też będzie czas. Teraz tylko czekamy na obniżke cen biletów czarterowych z Tui lub Rainbow Tours na Sycylię i tylko spakować walizki i w drogę:)
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe