Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyprawa na koniec Europy - Hiszpania i Portugalia

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 19.06.2015 20:27

Wracamy na Puerta del Sol ....
Podbój Iberii cz. I 1096.jpg
karol III

Podbój Iberii cz. I 1098.jpg
ratusz z innej strony

Podbój Iberii cz. I 1099.jpg
częsty widok w Madrycie

Podbój Iberii cz. I 1100.jpg

Trochę zmęczeni idziemy dalej...
Podbój Iberii cz. I 1101.jpg

Podbój Iberii cz. I 1103.jpg

Podbój Iberii cz. I 1104.jpg

Podbój Iberii cz. I 1105.jpg

Podbój Iberii cz. I 1108.jpg

Podbój Iberii cz. I 1113.jpg

Podbój Iberii cz. I 1114.jpg
Sejm hiszpański

Podbój Iberii cz. I 1115.jpg
Załączniki:
Podbój Iberii cz. I 1116.jpg
zagramy?
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 19.06.2015 20:39

Nasz dzisiejszy spacer powoli się kończy :D Mozna powiedzieć wreszcie, bo nogi trochę bolą :twisted:
Podbój Iberii cz. I 1119.jpg

Podbój Iberii cz. I 1121a.jpg

Podbój Iberii cz. I 1123.jpg

Podbój Iberii cz. I 1124.jpg

Podbój Iberii cz. I 1125.jpg

Podbój Iberii cz. I 1127.jpg

Podbój Iberii cz. I 1128.jpg

Podbój Iberii cz. I 1130.jpg

Podbój Iberii cz. I 1132.jpg

Podbój Iberii cz. I 1133.jpg

Podbój Iberii cz. I 1134.jpg
Museum Prado
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 19.06.2015 20:51

Jedziemy do hotelu w miejscowości Pinto.
Po drodze oglądamy 8O
Podbój Iberii cz. I 1138.jpg
Ministerstwo .....

Podbój Iberii cz. I 1140.jpg
korki

Podbój Iberii cz. I 1142.jpg
to nie pamiętem

Podbój Iberii cz. I 1147.jpg
tunel

Hala dworca Atocha. To wielka, szklana konstrukcja wykonana ze szkła i żeliwa. Wewnątrz znajduje się prawdziwy ogród pełen roślin tropikalnych (jest ich podobno około 7.200 reprezentujących 260 gatunków). Stacja Atocha była jednym z miejsc, w pobliżu których eksplodowały w pociągach bomby podczas zamachów z 11 marca 2004 roku .
Podbój Iberii cz. I 1143.jpg

Podbój Iberii cz. I 1156.jpg

Podbój Iberii cz. I 1158.jpg
i nastepne korki

I tym miłym akcentem kończymy 5 dzień wycieczki.
W hotelu spimy aż dwie noce. :oczko_usmiech:
Pilot prosi, aby o tym pamiętać i rano po śniadaniu przyjść do autokaru bez bagażu. :lool:
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 19.06.2015 20:58

Po zakwaterowaniu idziemy jeszcze na krótki spacer, głównie do pobliskiego sklepu zakupic jakieś winko na dzisiejszy wieczór :oczko_usmiech:
Podbój Iberii cz. I 1159.jpg

Podbój Iberii cz. I 1160.jpg

Podbój Iberii cz. I 1161.jpg

Podbój Iberii cz. I 1162.jpg

Podbój Iberii cz. I 1164.jpg

Podbój Iberii cz. I 1165.jpg

Podbój Iberii cz. I 1166.jpg

Podbój Iberii cz. I 1167.jpg

Podbój Iberii cz. I 1168.jpg
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 20.06.2015 08:42

Trochę tych ludzi w Madrycie chodzi 8O
Albo ..... jeżdzi (vide ostatnia fota na Autovii)
blue.wings
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) blue.wings » 20.06.2015 16:40

Uwielbiam Wasze relacje z podróży i zawsze czytam od deski do deski. Piękny opis "Po bałkańsku" czy "Paryża" oraz "Sycylia-wyspa magiczna" (wycieczki z Rainbow Tours). Ja jeżdże na objazdówki z Rainbow Tours i zawsze wracam zachwycona i każdemu polecam. Piękne są do Włoch np Toskania i Umbria czy do Rumunii czy do Chorwacji czy Francji a polecam "Szwajcaria -grand tour" oraz rejsy po wyspach greckich lub Santorini i Mykonos i wiele wiele innych na których byłam. Naprawdę warto. Zachwyciłam się relacją z Portugalii i Hiszpanii, bo tam jeszcze nie byłam. Udana relacja jak każda inna Wasza relacja. ps Mam takie pytanko dotyczące rejsu na Kornati i Brijuni (Istria) warto czy nie warto? bardzo buja statek? na Kornati rejs 7h z Zadaru (czytałam na foraum,że dłuży się i niezbyt ciekawy) a nie wiem jak sprawa z Puli z rejsem na Brjuni wygląda. Będę wdzięczna za porady i info (przepraszam,że piszę w tym wątku,ale w wątku tematycznym nikt mi nie doradził a czekam na takie info ,ponieważ wyruszam 4 lipca). Pozdrawiam serdecznie:) i czekam na cd Iberiady:) i zazdroszczę tej wycieczki:) rewelacyjny opis . Gratuluję pięknych zdjęć i opisów. Magda
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 20.06.2015 19:23

Jak patrzę na te Wasze spacerki to musiałam nogi na stolik zarzucić, bo mnie od marszu zaczęły boleć :roll: ... Ale co zobaczyliście to Wasze :D

Do blue.wings daj już spokój z dublowaniem swoich postów. W ciągu 2 dni umieściłeś w 4 różnych miejscach taki sam post (i są to Twoje jedyne posty). Jeśli chcesz wyczerpującej odpowiedzi to poczekaj cierpliwie, bo inaczej żadnej odpowiedzi nie otrzymasz. I co ma Kornati do relacji z Hiszpanii? Chyba lepiej pytać w wątku właśnie o Kornati.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 20.06.2015 19:41

piekara114 napisał(a):Jak patrzę na te Wasze spacerki to musiałam nogi na stolik zarzucić, bo mnie od marszu zaczęły boleć :roll: ... Ale co zobaczyliście to Wasze :D

Do blue.wings daj już spokój z dublowaniem swoich postów. W ciągu 2 dni umieściłeś w 4 różnych miejscach taki sam post (i są to Twoje jedyne posty). Jeśli chcesz wyczerpującej odpowiedzi to poczekaj cierpliwie, bo inaczej żadnej odpowiedzi nie otrzymasz. I co ma Kornati do relacji z Hiszpanii? Chyba lepiej pytać w wątku właśnie o Kornati.

:) :smo:
Aleś zaatakowała dziewczynę ;)

Jak tam pogoda w Suchej i przygotowania do wyjazdu do Ita?

ps Przepraszam Autorkę za off-top ;)
I czekam na Portugal :)
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 20.06.2015 20:20

tony montana napisał(a):Trochę tych ludzi w Madrycie chodzi 8O
Albo ..... jeżdzi (vide ostatnia fota na Autovii)

Oj chodzi, chodzi :mrgreen:
A korki to chyba normalne w stolycy :oczko_usmiech:
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 20.06.2015 20:24

blue.wings napisał(a):Uwielbiam Wasze relacje z podróży i zawsze czytam od deski do deski. Piękny opis "Po bałkańsku" czy "Paryża" oraz "Sycylia-wyspa magiczna" ...Zachwyciłam się relacją z Portugalii i Hiszpanii, bo tam jeszcze nie byłam. Udana relacja jak każda inna Wasza relacja.

Bardzo dziękuję wierna czytelniczko, za tak miłe słowa :oops:

Tu odpowiedziałam na Twoje pytanie zawarte w ps :roll:
kornati-czy-warto-t32176-135.html#p1601446
pozdrawiam i życzę fajnej wycieczki :D
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 20.06.2015 20:27

piekara114 napisał(a):Jak patrzę na te Wasze spacerki to musiałam nogi na stolik zarzucić, bo mnie od marszu zaczęły boleć :roll: ... Ale co zobaczyliście to Wasze :D

bolały i to bardzo, ale to jeszcze nie był dla mnie najgorszy dzień :evil:
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 20.06.2015 20:31

tony montana napisał(a):
czekam na Portugal :)

staram się jak mogę, jednak przygotowania do malowania ( zaczyna się w poniedziałek :twisted: ) sa teraz priorytetowe :D
ale do Portugalii już tuż, tuż :lol:
blue.wings
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) blue.wings » 20.06.2015 21:07

Nic sie nie stało. Za dublowanie przeraszam. Bardzo fajne forum:) Pozdrawiam wszystkich użytkowników. Zakochana w Chorwacji, Bałkanach i podróżach Czytelniczka:)
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 20.06.2015 21:12

tony montana napisał(a):Jak tam pogoda w Suchej i przygotowania do wyjazdu do Ita?
ps Przepraszam Autorkę za off-top ;)

Z tego co widzę to pogoda u was zdecydowanie lepsza...
A przygotowania? Idą do przodu, notatki z 5 m-cy z forum zbieram w całość i prtsc z dojazdów też :mrgreen: Niestety jednocześnie musimy angażować się wto

fiolek napisał(a):Bardzo dziękuję wierna czytelniczko, za tak miłe słowa :oops:

A Tony się czepia, że atakuję blue.wings... sama autorka relacji na to zwróciła uwagę... i dobrze...ja odpuściłam :mrgreen:
fiolek napisał(a):jednak przygotowania do malowania ( zaczyna się w poniedziałek :twisted: ) sa teraz priorytetowe :D

Współczuję, ja po kłuci rur w mieszkaniu i odnowieniu jednego pokoju miałam dość (2 tygodnie pył wychodził skąd mógł, mimo że wszystko pomyłam), a czeka mnie jeszcze drugi pokój (usuniecie kominka) i łazienka (ale to ma być luzik...podobno :wink:
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 21.06.2015 08:08

piekara114 napisał(a):
tony montana napisał(a):Jak tam przygotowania do wyjazdu do Ita?

A przygotowania? Idą do przodu, notatki z 5 m-cy z forum zbieram w całość i prtsc z dojazdów też :mrgreen: [/size]

zazdroszczę tej Italii :roll:
Ja pojechałabym choćby dziś, ale Januszek ma opory nie lubi makaronów :oczko_usmiech: :wink:
w tamtym roku na Sycylii codziennie makaron na obiad, to było dla Niego nie lada przeżycie :lool:
piekara114 napisał(a):Współczuję, ja po kłuci rur w mieszkaniu i odnowieniu jednego pokoju miałam dość (2 tygodnie pył wychodził skąd mógł, mimo że wszystko pomyłam), a czeka mnie jeszcze drugi pokój (usuniecie kominka) i łazienka (ale to ma być luzik...podobno :wink:

u nas ma być "czysta" robota , tylko malowanie i wykucie jednej dziury pod kable od tv
kucie łazienki :twisted: było w ubiegłym roku
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Wyprawa na koniec Europy - Hiszpania i Portugalia - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone