napisał(a) Franz » 17.10.2010 14:26
Crayfish napisał(a):A tak generalnie ... słodkie, kwaśne, gorzkie, cierpkie ... hmm ?
Minęło już ponad sześć lat od tamtej chwili, więc mogę tylko z olbrzymim przybliżeniem oszacować ten smak.
Gorzkie by mi nie przeszkadzało - tego się spodziewam po piwie. Optowałbym za tym, że wydało mi się kwaśne. Mimo, iż uwielbiam kwaśny smak, to jednak nie w piwie.
Chyba mi też toto kukurydzą zalatywało. Wiesz... moje kubki smakowe konserwatywne są...
Dziękuję Ci bardzo za wstawiennictwo, Joasiu.
Jak to dobrze, kiedy ktoś rozumie moje zahamowania...
Natomiast, mnie jest zdecydowanie łatwiej odpowiadać na konkretne pytania, niż opowiadać coś samemu. Nigdy nie wiem, co może zainteresować kogoś innego. Często pomijam sprawy, które mnie się wydają oczywiste lub nieistotne, a pozostali mają zupełnie odmienny punkt widzenia.
W dawnych latach w naszej firmie wydawany był kilkukartkowy miesięcznik, gdzie oprócz spraw zawodowych, poruszane były też personalne. M.in. mile widziane były wspomnienia wakacyjne. Przez kolejne lata wymigiwałem się od tego, aż Jola - pani redaktor - wzięła się na sposób.
Po moich irlandzkich wakacjach poprosiła mnie, bym jej przysłał kilkadziesiąt zdjęć z wyjazdu. Wybrała sobie z nich kilkanaście i do każdego zadała pytania. Ja jej odpowiedziałem i tak powstała relacja z moich wakacji - jako wywiad.
Pozdrawiam,
Wojtek