Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyprawa do RAJU w Europie - LEFKADA 2015

Do Grecji przynależy około 2500 wysp, ale tylko nieco ponad 150 jest zamieszkana przez ludzi. Grecja słynie z produkcji marmuru, który jest eksportowany do innych państw. Grecja posiada aż 45 lotnisk. Językiem greckim posługiwano się już cztery tysiące lat temu - to jeden z najstarszych języków w Europie.
kanarowski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanarowski » 15.01.2016 11:31

Na kolejny dzień zaplanowaliśmy małą wycieczkę objazdową, m.in. wodospady koło Nidri, wizytę w Vasiliki.
lkemot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lkemot » 11.02.2016 09:54

Czekamy na kontynuację, super relacja...
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 11.02.2016 11:53

lkemot napisał(a):Czekamy na kontynuację, super relacja...

... zdecydowanie czekamy, ale ile można ... :wink: ... :oczko_usmiech: ...
Pozdrawiam.
papia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) papia » 12.02.2016 21:41

Halo!! Puk puk!! Dlaczego zacięło się, a było tak pięknie...
kanarowski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanarowski » 17.02.2016 07:35

papia napisał(a):Halo!! Puk puk!! Dlaczego zacięło się, a było tak pięknie...

Przepraszam za opóźnienia, w ciągu tygodnia nadrobię i postaram się dokończyć relację z podróży :)
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 17.02.2016 08:52

kanarowski napisał(a):Przepraszam za opóźnienia, w ciągu tygodnia nadrobię i postaram się dokończyć relację z podróży

... na wodospady i Vasiliki warto nawet 1,5 miesiąca poczekać ... :wink: ...
Pozdrawiam.
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 17.02.2016 09:35

O jak dobrze, że tu trafiłam. Jestem zauroczona...... Planu na tegoroczne wakacje jeszcze nie mam. Moja druga połowa chce zmienić kierunek, ja raczej skłaniam się kolejny raz w stronę Cro. No cóż, może jednak dam się skusić na zdradę ..... Lefkada boska :hearts:
kanarowski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanarowski » 17.02.2016 12:50

Andzia* napisał(a):O jak dobrze, że tu trafiłam. Jestem zauroczona...... Planu na tegoroczne wakacje jeszcze nie mam. Moja druga połowa chce zmienić kierunek, ja raczej skłaniam się kolejny raz w stronę Cro. No cóż, może jednak dam się skusić na zdradę ..... Lefkada boska :hearts:

Każdemu kto się pyta nas dokąd pojechać, to bez zastanowienia odpowiadamy, że Lefkada, niewielu się decyduje ze względu na odległość. My byliśmy dwukrotnie w Chorwacji i zwiedziliśmy północ i południe. Chorwacja też jest piękna, ale Lefkada jest bajeczna. Na prawdę raz dla odmiany warto pojechać na Lefkadę, a zapewne kto tam pojedzie raz, będzie chciał powrócić tak jak my.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 17.02.2016 15:55

Andzia* napisał(a):O jak dobrze, że tu trafiłam. Jestem zauroczona...... Planu na tegoroczne wakacje jeszcze nie mam. Moja druga połowa chce zmienić kierunek, ja raczej skłaniam się kolejny raz w stronę Cro. No cóż, może jednak dam się skusić na zdradę ..... Lefkada boska :hearts:

Andzia ... u mnie właśnie była zdrada i to podwójna, raz że zdrada Cro a dwa zdrada karawaningu :D relacja na forum właśnie w toku :wink:

kanarowski napisał(a):Każdemu kto się pyta nas dokąd pojechać, to bez zastanowienia odpowiadamy, że Lefkada, niewielu się decyduje ze względu na odległość. My byliśmy dwukrotnie w Chorwacji i zwiedziliśmy północ i południe. Chorwacja też jest piękna, ale Lefkada jest bajeczna. Na prawdę raz dla odmiany warto pojechać na Lefkadę, a zapewne kto tam pojedzie raz, będzie chciał powrócić tak jak my.

Oczywiście! pełna zgoda ale raczej trzeba sobie odpuścić wyjazd tegoroczny i dać im czas na naprawienie szkód po trzęsieniu ziemi ... mam tu na myśli brak dostępu do niektórych plaż.
Ktoś się może zauroczyć na podstawie ubiegłorocznych fotek a na miejscu zastanie co innego :?
kanarowski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanarowski » 18.02.2016 09:29

gusia-s napisał(a):
kanarowski napisał(a):Każdemu kto się pyta nas dokąd pojechać, to bez zastanowienia odpowiadamy, że Lefkada, niewielu się decyduje ze względu na odległość. My byliśmy dwukrotnie w Chorwacji i zwiedziliśmy północ i południe. Chorwacja też jest piękna, ale Lefkada jest bajeczna. Na prawdę raz dla odmiany warto pojechać na Lefkadę, a zapewne kto tam pojedzie raz, będzie chciał powrócić tak jak my.

Oczywiście! pełna zgoda ale raczej trzeba sobie odpuścić wyjazd tegoroczny i dać im czas na naprawienie szkód po trzęsieniu ziemi ... mam tu na myśli brak dostępu do niektórych plaż.
Ktoś się może zauroczyć na podstawie ubiegłorocznych fotek a na miejscu zastanie co innego :?

A wiadomo jakie plaże ucierpiały przez trzęsienie oprócz Egremni? Do których dojazd jest utrudniony, albo niemożliwy?
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 18.02.2016 10:05

kanarowski napisał(a):
gusia-s napisał(a):

A wiadomo jakie plaże ucierpiały przez trzęsienie oprócz Egremni? Do których dojazd jest utrudniony, albo niemożliwy?

Na pewno jeszcze nie ma dojazdu do Gialos - sama plaża się zachowała. Na Porto Katsiki zniszczone są schodki i mostek nad plażą prowadzący do punktu widokowego. Poza tym kilka dróg na wyspie min. fragment między Agios N. a Kalamitsi na głównej drodze.
Całe wschodnie wybrzeże i północno - zachodnie jest ok.
kanarowski
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanarowski » 18.02.2016 11:10

Najbardziej szkoda mi Egremni. Mam nadzieję, że odbudują na sezon zejście na Porto Katsiki. Dobrze, że trzęsienie ziemi na Egremni nie pojawiło się w trakcie sezonu i plażowania.
jacencjusz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacencjusz » 18.02.2016 12:07

Z tego co mi wiadomo to zejście na plaże Porto Katsiki nie zostało naruszone i nic nie stoi na przeszkodzie aby plaża była otwarta.
uszkodzone są schody na punkt widokowy.

Myślę,że na Gialos, a może i na Egremni w tym roku będą kursować liczne łodzie dowożąc turystów za odpowiednią opłatą, więc nie spisywałbym ich na straty w najbliższym sezonie.
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 18.02.2016 14:10

jacencjusz napisał(a):Z tego co mi wiadomo to zejście na plaże Porto Katsiki nie zostało naruszone i nic nie stoi na przeszkodzie aby plaża była otwarta.
uszkodzone są schody na punkt widokowy.
Tak właśnie

jacencjusz napisał(a):Myślę,że na Gialos, a może i na Egremni w tym roku będą kursować liczne łodzie dowożąc turystów za odpowiednią opłatą, więc nie spisywałbym ich na straty w najbliższym sezonie.
Ja to bym nawet chętniej łodzią niż autem tam się wybrała :mrgreen:
jacencjusz
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacencjusz » 18.02.2016 15:00

Na Gialos można też piechotą.

Zobacz jak na dziś wygląda trasa:

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Grecja - Ελλάδα

Wyprawa do RAJU w Europie - LEFKADA 2015 - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies