Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyprawa Bałkańska 2009

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
KOL
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 28.10.2009 16:10

piter83pl napisał(a):Albański brzeg jeziora - mam tu pytanie czy ktoś był tam? Bo widać że droga wije się pięknie po górach poza tym czytałem że miejscowość Lin właśnie tam jest przeurocza.

W tym roku przejeżdżaliśmy tylko albańskim brzegiem jeziora, niestety przy nie najlepszej pogodzie. Tutaj jest kilka zdjęć. Nie wysiadaliśmy z samochodu, ale tak przez szybę to albańska strona jeziora, a szczególnie Pogradec, nie zrobiły nas najlepszego wrażenia, w przeciwieństwe do macedońskiej. Ale tak jak piszę jest to tylko wrażenie z okien samochodu.
Pozdrawiam
telepol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 01.02.2010 10:20

Witam!!!! Za mną też chodzi Albania, w zeszłym roku będąc w CRO (Orebić) mieliśmy zrobić sobie wycieczkę do Albanii, będąc w Czarnogórze spotkaliśmy polaków na motorach i tytaj cytuję: " z pełną odpowiedzialnością", odradzili nam jazdę w tamtą stronę(mieli problemy właśnie z nieudaną kradzieżą motoru) a zwłaszcza że byliśmy z małym dzieckiem. Ale z tego co czytam to nie jest aż tak tragicznie, choć nie ukrywam że jadąc po drogach Albanii miałbym lekki niepokój ;).
KOL
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOL » 01.02.2010 11:10

telepol napisał(a):Witam!!!! Za mną też chodzi Albania, w zeszłym roku będąc w CRO (Orebić) mieliśmy zrobić sobie wycieczkę do Albanii, będąc w Czarnogórze spotkaliśmy polaków na motorach i tytaj cytuję: " z pełną odpowiedzialnością", odradzili nam jazdę w tamtą stronę(mieli problemy właśnie z nieudaną kradzieżą motoru) a zwłaszcza że byliśmy z małym dzieckiem. Ale z tego co czytam to nie jest aż tak tragicznie, choć nie ukrywam że jadąc po drogach Albanii miałbym lekki niepokój ;).

Absolutnie nie ma się czego obawiać. Ja pierwszy raz byłem tam z dziesięciomiesięcznym dzieckiem. Czasem faktycznie był problem z jazdą po drogach bez asfaltu, ale teraz to już zupełnie co innego, można przejechać Albanię wszerz i wzdłuż po nowych drogach. A co do próby kradzieży, ja się z tym nie spotkałem, ale przecież to się może zdażyć wszędzie. Czasem ludzie wyrabiają sobie zdanie o Albanii po kilkugodzinnej wycieczce do Shkodry z Czarnogóry, a to jeden z biedniejszych rejonów Albanii. Tak samo jeśli ktoś zaczyna poznawanie wybrzeża od okolic Durres, okropieństwo, a za Vlore to już zupełnie inna historia.
Pozdrawiam
telepol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 01.02.2010 19:15

mam pytanko do was , czy próbowaliście wytyczyć trasę na mapach Google między np: Dubrovnikiem a Sozopolem BG??? Ja próbuję ale bezskutecznie. Jak już wytyczy to przez Węgry ;)
Poprzednia strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

Wyprawa Bałkańska 2009 - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone