napisał(a) KOL » 01.02.2010 11:10
telepol napisał(a):Witam!!!! Za mną też chodzi Albania, w zeszłym roku będąc w CRO (Orebić) mieliśmy zrobić sobie wycieczkę do Albanii, będąc w Czarnogórze spotkaliśmy polaków na motorach i tytaj cytuję: " z pełną odpowiedzialnością", odradzili nam jazdę w tamtą stronę(mieli problemy właśnie z nieudaną kradzieżą motoru) a zwłaszcza że byliśmy z małym dzieckiem. Ale z tego co czytam to nie jest aż tak tragicznie, choć nie ukrywam że jadąc po drogach Albanii miałbym lekki niepokój
.
Absolutnie nie ma się czego obawiać. Ja pierwszy raz byłem tam z dziesięciomiesięcznym dzieckiem. Czasem faktycznie był problem z jazdą po drogach bez asfaltu, ale teraz to już zupełnie co innego, można przejechać Albanię wszerz i wzdłuż po nowych drogach. A co do próby kradzieży, ja się z tym nie spotkałem, ale przecież to się może zdażyć wszędzie. Czasem ludzie wyrabiają sobie zdanie o Albanii po kilkugodzinnej wycieczce do Shkodry z Czarnogóry, a to jeden z biedniejszych rejonów Albanii. Tak samo jeśli ktoś zaczyna poznawanie wybrzeża od okolic Durres, okropieństwo, a za Vlore to już zupełnie inna historia.
Pozdrawiam