Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wypożyczenie samochodu z Polski

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Masterjam
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Masterjam » 10.11.2017 10:09

fish74 napisał(a):
Masterjam napisał(a):Witam.
Ja także po raz pierwszy chce wyjechać w większym gronie czyli 5 dorosłych + 2 dzieci (8 latków). Nie pogardzę kontaktem na wynajem pojazdu na 10 dni. Jeśli ktoś prowadzi taka usługę proszę o info na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl. Pozdrawiam

Proponuję podać z jakich okolic bo tak to cięzko pomóc ...

Faktycznie zapomniałem o tym - Warszawa i okolice
rkoim
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) rkoim » 19.11.2017 13:39

Witam Cro-maniaków:)
Potrzebuję wynająć 9-os busa z okolic Katowic w czerwcu:) Proszę o jakiś namiar. Z góry dziękuje :hut:
arek_sosnowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arek_sosnowiec » 20.11.2017 08:34

rkoim napisał(a):Witam Cro-maniaków:)
Potrzebuję wynająć 9-os busa z okolic Katowic w czerwcu:) Proszę o jakiś namiar. Z góry dziękuje :hut:

Spróbuj tutaj: http://www.kangoor.pl/cennik-ogolny-net ... vwQAvD_BwE
Korzystałem, ale tylko do jazdy po kraju. Obsługa na wysokim poziomie. Ceny też wydawały mi się atrakcyjne.
mihookoz
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mihookoz » 27.12.2017 13:41

Witam,

proszę o sprawdzoną wypożyczalnie w kujawsko-pomorskim. Potrzebujemy 2x bus na początku września na 10 dni. Oferty na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl.

Pozdrawiam
badboytcz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) badboytcz » 30.12.2017 11:18

Witam. Czy na forum są jeszcze osoby które mają busy do wypożyczenia na podróż do Chorwacji ? Przeglądałem temat i widziałem że jest kilka osób z rozsądnymi cenami. A lepiej dać zarobić "swoim" niż obcym :-) Jeśli jest ktoś tu proszę o odzew, poszukuje 9 osobowego busa na Sierpień/Wrzesień. Jestem z Gdańska, ale jest opcja byśmy dojechali aż do Katowic gdyż ewentualne Autokary i busy lecą z Katowic do Chorwacji.
angang
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) angang » 23.01.2018 20:40

Poszukuje Vana do wybajecia dla 7 osob z malopolski na Lipiec 2018. Prosze o propozycje
SoftRM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) SoftRM » 05.07.2023 08:26

Pytanie do wypożyczających busy ile taki bus realnie spala na trasie do Chorwacji ?
Inde
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Inde » 05.07.2023 11:56

SoftRM napisał(a):Pytanie do wypożyczających busy ile taki bus realnie spala na trasie do Chorwacji ?

Dużo zależy jakie auto. W 2019 miałem na Chorwację wypożyczonego Renault Traffic dCi to na autostradzie przy 130km/h ok 9-10 litrów.
Kapitańska Baba
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kapitańska Baba » 05.07.2023 12:07

SoftRM napisał(a):Pytanie do wypożyczających busy ile taki bus realnie spala na trasie do Chorwacji ?

Jeżdzimy Toyotą Proace Verso - poza autostradami prędkość do 100 km/h, na autostradach staramy się nie przekraczać 130 km/h, przy pełnym obciażeniu (8 osób, masa bagażu) pali nam 8,5 litra na setkę
pavlo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pavlo » 05.07.2023 12:32

W tym roku wypożyczyłem Forda Transita Custom 1,9 Mild hybrid (miękka hybryda). Spalanie średnie w drodze do Chorwacji 7,4 l przy jeździe 120-130 km/h na autostradzie. Z powrotem 7,8 l :oczko_usmiech: W tamtą stronę z noclegiem i spokojna jazda, z powrotem bez noclegu i rwanie ile się da (oczywiście przepisowo). Miękka hybryda sprawdza się rewelacyjnie w miastach, w korkach, z pewnością oszczędza paliwo. Można ją dezaktywować w każdej chwili. Jeszcze jedna uwaga: często są popularne też ople i renówki, zwróćcie jednak uwagę na to, że w tych autach jest chyba standardem, że ławki w drugim i trzecim rzędzie zazwyczaj mają jedno zintegrowane oparcie. W fordzie każdy miał indywidualnie regulowane oparcie i ławki dzielone 1/3 i 2/3. To zdecydowanie polepsza komfort jazdy i daje lepsze rozplanowanie miejsca. Ogrom funkcjonalnych schowków i dużo miejsca dla pasażerów. Ja kierowca 1,93 wzrostu miałem komfortowo za kierownicą.
Koszt wynajęcia na 14 dni, 3 080 PLN. brutto. Wynająłem tutaj: https://www.busrzeszow.pl/ Polecam z czystym sumieniem.
Dopowiem jeszcze, że powyżej 120km/h auto robi się głośne (przecież to towarówka zaadoptowana na osobówkę), jeśli chcieć mieć komfort typowej osobówki to trzeba szukać Ford Transit Custom Turneo :D
Mieliśmy jechać na dwa auta (VW Touran i Skoda Fabia) Wypożyczyłem tego busa dla 6 osób i full bagaż. Strzał w dychę!!!
Poprzednia strona

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Wypożyczenie samochodu z Polski - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies