napisał(a) pavlo » 05.07.2023 11:32
W tym roku wypożyczyłem Forda Transita Custom 1,9 Mild hybrid (miękka hybryda). Spalanie średnie w drodze do Chorwacji 7,4 l przy jeździe 120-130 km/h na autostradzie. Z powrotem 7,8 l
W tamtą stronę z noclegiem i spokojna jazda, z powrotem bez noclegu i rwanie ile się da (oczywiście przepisowo). Miękka hybryda sprawdza się rewelacyjnie w miastach, w korkach, z pewnością oszczędza paliwo. Można ją dezaktywować w każdej chwili. Jeszcze jedna uwaga: często są popularne też ople i renówki, zwróćcie jednak uwagę na to, że w tych autach jest chyba standardem, że ławki w drugim i trzecim rzędzie zazwyczaj mają jedno zintegrowane oparcie. W fordzie każdy miał indywidualnie regulowane oparcie i ławki dzielone 1/3 i 2/3. To zdecydowanie polepsza komfort jazdy i daje lepsze rozplanowanie miejsca. Ogrom funkcjonalnych schowków i dużo miejsca dla pasażerów. Ja kierowca 1,93 wzrostu miałem komfortowo za kierownicą.
Koszt wynajęcia na 14 dni, 3 080 PLN. brutto. Wynająłem tutaj:
https://www.busrzeszow.pl/ Polecam z czystym sumieniem.
Dopowiem jeszcze, że powyżej 120km/h auto robi się głośne (przecież to towarówka zaadoptowana na osobówkę), jeśli chcieć mieć komfort typowej osobówki to trzeba szukać Ford Transit Custom Turneo
Mieliśmy jechać na dwa auta (VW Touran i Skoda Fabia) Wypożyczyłem tego busa dla 6 osób i full bagaż. Strzał w dychę!!!