Skorzystałem w zeszłym tygodniu z oferty pana Tomasza z Q-trans z Czeladzi. Co prawda nie był to wyjazd tym razem do Chorwacji ale na narty do Włoch. Jedno czego mogę żałować to to, że wcześniej nie korzystałem z jego usług. Wcześniej do Chorwacji czy Włoch jeździłem większą grupą zawsze dwoma autami. Busy Pana Tomasza to nowe samochody w bardzo dobrym stanie ,model przedłużany z bardzo dużą przestrzenią na bagaże. Auto co prawda 9 osobowe jednak dla ludzi o mojej dużej posturze wygodnie może podróżować 8 osób. Do tego możliwość wynajęcia auta z boxem dachowym, przy nartach i deskach bardzo pomocna rzecz. Jeżeli przynajmniej dwie osoby z grupy są szczupłe (kiedy to było) z pewnością dacie rade w 9 osób. Dodatkowa zaleta to bardzo miły kontakt z Panem Tomaszem, możliwość podstawienia auta, elastyczność. Auto potrzebowałem na dziesięć dni i za tyle zapłaciłem, bez problemu odebrałem auto dzień wcześniej i po konsultacji telefonicznej oddałem je dzień później mogąc spokojnie się rozpakować i odpocząć po powrocie do kraju, bez dodatkowych kosztów. Jeszcze kwestia spalania. Średnie spalanie (przejechałem 2600km)z boxem na dachu pomykając autostradami na tempomacie 140 km/h (ogranicznik prędkości), do tego liczne przejazdy górskimi serpentynami, wyszło o dziwo tylko 8,9lna 100 km.
Tak więc większą grupą już nigdy dwoma samochodami.