Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wypadek w tunelu

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mariusz_M
Cromaniak
Wypadek w tunelu

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz_M » 30.07.2006 10:58

Przed chwilą oglądałem na tvn24 wypadek jaki się zdarzył w Chorwackim tunelu. Był pokazany zapis z kamery przemysłowej usytuwoanej w tunelu skierowanej bezpośrednio na zdarzenie. A wyglądało tak: z jakiś powodów zatrzymał się jakis TIR, za nim zatrzymał się samochód osobowy. Na nich bez hamowania wjechał następny TIR przesuwając wszystko na kilkadziesiąt metrów. POdano, że w zdarzeniu uczestniczył też samochód z Polski. Wyglądało to wszystko bardzo tragicznie.
Tunel oczywiście zakorkowany.
W necie nic więcej nt temat nie znalazłem.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 30.07.2006 11:29

4 osoby zginęły: 2 kobiety, 2 dzieci oraz pies. Poszkodowane zostało m.in. auto z Polski i Litwy. Wg lokalnej prasy: w tunelu był korek, na który z prędkością 100 km/h najechała ciężarówka .
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 30.07.2006 12:19

Czy ktos wie który to był tunel?
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 30.07.2006 13:19

Tunel Ledenik.
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 30.07.2006 13:59

Gdzie jest ten tunel bo jakoś nie kojarzę?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.07.2006 15:14

Tunel Ledenik jest na autostradzie A1 zaraz za tulelem Sveti Rok jadąc do Splitu.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 30.07.2006 16:28

z tego co piszą ,tir nie zwolnił do 60 tylko wjechał do tumelu 100 i jak zdjęcia pokazują przejechał po tym osobowowym
ŽRTVE NESREĆE U TUNELU

Poginule samohrane majke s djecom

Foto: Večernji list

Do 16 sati bio je poznat identitet dviju poginulih osoba u jučerašnjoj teškoj prometnoj nesreći na autocesti Zagreb-Split u tunelu Ledeniku. Iako policija nije otkrila identitet drugih dviju poginulih osoba, Večernji list piše da se radi o Z.K. iz Zagreba i njenoj 15-godišnjoj kćeri

ZADAR - Kako se doznaje od zadarske Policijske uprave, poginuli su Jadranka Matešić Marković (45) i njezin sin Mihael Marković (11).

Imena još dvoje poginulih u istom osobnom automobilu policija će priopćiti nakon što članovi obitelji obave identifikaciju, priopćila je ta Policijska uprava.

Večernji list piše da se radi o Z.K. iz Zagreba i njenoj 15-godišnjoj kćeri. Jadranka Matešić Marković i Z.K. bile su prijateljice od djetinjstva, a obje su bile samohrane majke, piše 'Večernjak'.

Tri osobe iz te prometne nesreće prevezene su na kirurški odjel zadarske Opće bolnice. Nakon liječničke pomoći majka i kći, strane državljanke, puštene su kući, a u bolnici je ostao vozač tegljača koji je bio sudionik nesreće.

Stravična nesreća se dogodila u 12,50 sati nakon što je tegljač u punoj brzini udario u zaustavljenu kolonu automobila ispred sebe.
pawelole
Autostopowicz
Ludzie ja jestem z tego samochodu z Polski

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelole » 06.08.2006 23:11

Jestem z łomży i rodziną właśnie wracaliśmy z chorwacji byliśmy tam 3 tygodnie. Wracając chcieliśmy jeszcze odwiedzić te jeziora plitvickie czy jakoś tak (mama chciała). to było tak że w Ledeniku w tunelu było zwężenie, ale niektóre samochody jechały jeszcze lewym pasem i zjeżdżały na prawy dopiero przy wyjeździe (stąd ten korek na prawym pasie bo ludzie przepuszczali) i myśmy stali przed samochodem z litwy a za nami taki VW transporter z motorówką potem VW tuareg a potem taki czerwony tir opel astra i ten truck co gruz wozi wjechał na cały korek. Zmiażdżył opla i wbił go pod tira (4 ofiary śmiertelne) facet z tira przycisnął VW w silnik motorówki 3 osoby z tego samochodu od razu do szpitala (nogi ręce szyja połamane z tyłu dziewczyna w szoku) kierowca tira przeleciał nad VW i wylądował na plandece motorówki (ma rozbitą głowę) ten tym vanem walnął nas w prawy tył a my prawym przodem w litwina i wibiło nas na lewy pas 3 samochodu do przodu dzięki temu przed nami uszkodzenia były nie wielkie. Ale tak to masakra. Samochód już do kasacji nie ma bagażnika i całego przodu ale w środku nie tknięty była to Toyota Avensis. gdyby nie ten 2 tir to by była straszna kicha. Dzięki Bogu że żyjemy. Najgorsze to sekundy po wypadku widzisz dym ludzie na bosaka bięgną odwracasz się a tu samochody pozderzane. A że tata jest lekarzem to pobiegł ze mną do tyłu i widzieliśmy tylko kawałek ręki i nogi z opla astry (Tam były 4 osoby) tylko tyle zostało. A cały czas głęboko wierzyłem że tam był tylko kierowca. Nam się nic nie stało na szczęscie w środku samochodu tylko radio wyskoczyło. tu daje link do reportażu telewizji Chorwackiej kliknijcie na Video Zapis na górze i zobaczycie film i mój samochód przez moment http://vijesti.hrt.hr/vijesti/ShowArtic ... leId=12952
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 06.08.2006 23:29

Tragedia.
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 07.08.2006 07:42

:(
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 07.08.2006 07:57

...wracałem z Cro w sobotę, zjechałem za Zadarem na Obrovać, żeby uniknąć korków w Sv.Rok...wjeżdzając z powrotem na autostradę widziałem olbrzymi korek w stronę Splitu...wydawałoby się, że przy dużym ruchu wypadek nie powinien się zdarzyć...:(
maalena
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) maalena » 08.08.2006 15:15

http://www.index.hr/clanak.aspx?id=323785 kilka dalszych wątków dotyczących tej dramatycznej historii...się im skandal zrobił, tylko czy to coś zmieni
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 08.08.2006 16:00

Czść. Firefox ani explorer nie otwierają mi tego linku http://vijesti.hrt.hr/vijesti/ShowArtic ... leId=12952
Co mam zrobić żeby go otworzyć?
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 08.08.2006 16:10

moondek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) moondek » 08.08.2006 16:11

Adam,K napisał(a):Czść. Firefox ani explorer nie otwierają mi tego linku http://vijesti.hrt.hr/vijesti/ShowArtic ... leId=12952
Co mam zrobić żeby go otworzyć?

Wejdź na youtube.com a na wyszukiwarce wpisz "ledenik"... Po prostu dramat...
Następna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone