AlAn_K napisał(a):Na dzień dzisiejszy nie mam co prawda wypłaty świadczenia, ale mam decyzję jej przyznania w kwocie całkiem mnie zadowalającej
rozumiem, że dużo wyższa niż propozycja Serba?
AlAn_K napisał(a):Owszem Assistance w AXA. Odpowiedzialność sprowadzała się do zapewnienia noclegu i holowania do warsztatu 100 km (w razie gdyby pojazd był niejezdny). Assistance nie pokrywa kosztów naprawy !!! (przynajmniej tak twierdził przedstawiciel TU) Do tego potrzebna jest polisa AC. Zresztą na głupie napompowanie koła czekałem 3 dni i kwaterowałem na koszt AXA. Jak by się mieli zabrać za naprawę blacharską, pewnie teraz dotarłbym do domu po wczasach.
endryu napisał(a):anakin Chyba "co kraj, to obyczaj" Też zastanawiałem się czemu policjanci nie stosowali postępowania mandatowego
bigredone napisał(a):AlAn_K napisał(a):Owszem Assistance w AXA. Odpowiedzialność sprowadzała się do zapewnienia noclegu i holowania do warsztatu 100 km (w razie gdyby pojazd był niejezdny). Assistance nie pokrywa kosztów naprawy !!! (przynajmniej tak twierdził przedstawiciel TU) Do tego potrzebna jest polisa AC. Zresztą na głupie napompowanie koła czekałem 3 dni i kwaterowałem na koszt AXA. Jak by się mieli zabrać za naprawę blacharską, pewnie teraz dotarłbym do domu po wczasach.
Oczywistym jest, że ass nie pokrywa kosztów naprawy. AC oczywiście jest przydatne.
W każdej polisie ass zagranicznej mam opcję pomocy prawnej/tłumacza. Ta twoja nie obejmowała tego ?
AlAn_K napisał(a):bigredone napisał(a):AlAn_K napisał(a):Owszem Assistance w AXA. Odpowiedzialność sprowadzała się do zapewnienia noclegu i holowania do warsztatu 100 km (w razie gdyby pojazd był niejezdny). Assistance nie pokrywa kosztów naprawy !!! (przynajmniej tak twierdził przedstawiciel TU) Do tego potrzebna jest polisa AC. Zresztą na głupie napompowanie koła czekałem 3 dni i kwaterowałem na koszt AXA. Jak by się mieli zabrać za naprawę blacharską, pewnie teraz dotarłbym do domu po wczasach.
Oczywistym jest, że ass nie pokrywa kosztów naprawy. AC oczywiście jest przydatne.
W każdej polisie ass zagranicznej mam opcję pomocy prawnej/tłumacza. Ta twoja nie obejmowała tego ?
Oczywiście obejmowała, ale znalezienie tłumacza leży po stronie sądu jeśli chodzi o rozprawę. Jeśli chodzi o inne sprawy radziłem sobie sam. Zresztą byłem "chory" jak się miałem kontaktować z przestawicielem AXA. Za każdym razem mówili mi "dzwoń do Polski".
anakin napisał(a):Silnik wyrwało z poduszek
Józek to klepnie za parę stówek...
Tylko z hamulca korzystać......
yzedef napisał(a):. Zderzak, klapa bagażnika, zapewne również dostała podłoga, oczywiście można to zrobić tanio poza ASO i pewnie też lepiej ale de facto od ubezpieczyciela musimy żądać ile się da i aby autko było prawie jak przed wypadkiem . Pewnie też części do cabrio (np.klapa) ma "lepszą" cenę niż do zwykłej wersji .
AlAn_K napisał(a):Hasło wakacji 2015: " W tym roku wakacje sponsorował DUNAV OSIGURANJE"
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi