Re: wypadek samochodowy w chorwacji i co dalej??
napisał(a) istria_ » 06.11.2012 21:59
Dla wyjaśnienia żadnych pośredników nie chciałam obrazić, ale czemu taka dyskusja powstała.
Koledzy i Koleżanki moja wypowiedz polegała na tym,żeby samemu walczyć o swoje, bo każdy mówił mi ,że nie dam rady a jednak się udało.
Tak rady z forum bardzo pomocne- Dzięki Życzliwym-
Zadzwoniłam do przedstawicieli firmy sprawcy oni mi podali fax. Przesłałam im dokumenty z moimi danymi i mailem, a potem poszła gładko tylko musiałam 800 zł, zapłacić za fachowy opis szkody auta. Wypłacili mi tyle co zostało wycenione.
Taka mała Uwaga mają haczyki w swoich dokumentach, wiec trzeba być pewnym co się podpisuje.
A jeśli chodzi o powrót do kraju to ciężki temat. Auto dostało z dwóch stron, szyba wybita itp. ale silnik nie uszkodzony światła całe. Chorwat, który z lawetą przyjechał po nas pomógł nam auto trochę ponaciągać.Sprawdził silnik hamulce oleje itp. dał kartę , ze auto było sprawdzone pod tym względem i pomalutku pojechaliśmy do domu.
Proszę tego wyczynu nie oceniać, bo szok i adrenalina czasami dobiera rozum ale dodaj odwagi. W naszym przypadku było to dobry wybór. Nie wiem ile kosztowała by nas laweta do Polski ale tam za 5 km i drobne sprawdzenie zapłaciliśmy 1000 zł, ubezpieczyciel w Polsce nam oddał z assistans.
Pozdrawiam