Proszę szanownych Cro-specjalistów o konkretne namiary na wypożyczalnie rowerów i skuterów (drogowych) na wyspie Hvar.
Nasza miejscówka to Ivan Dolac.
Z góry dzieki na odpowiedzi:)
maro22 napisał(a):Tylko dobrze pytaj o ceny bo w Chorwacji wynajem pojazdu to jakiś kosmiczny luksus. Ja usłyszałem cenę 350 Kun (50 Euro) za dobę za skuter !!! W zeszłym roku w Grecji (Rethimnon) w sierpniu 55 Euro zapłaciłem za Toyotę Aygo na 3 doby !!! W tym roku pytaliśmy o rower i też jakieś kpiny były z ceną.
luka.p napisał(a):Jeżeli nie da rady przez tunel Pitve to pytanie jak go objechać? Istnieje jakaś dodatkowa droga? Prosze o podpowiedz jak już wynajetym skuterem sie dostać na drugą stronę:D??
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Poza tym nie ma potrzeby jakoś szczególnie dopytywać, bo każda agencja ma obowiązek wywieszenia cennika w widocznym miejscu.
maro22 napisał(a):Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Poza tym nie ma potrzeby jakoś szczególnie dopytywać, bo każda agencja ma obowiązek wywieszenia cennika w widocznym miejscu.
Zgadza się cenniki są wszędzie wywieszone i są też na ulotkach, które można zabrać ze sobą. Problem można mieć tyko z identyfikacją poszczególnych pozycji cennika np.: gdy są dwa rodzaje skuterów "50 cc" i "125cc" a ceny znacznie się różnią. Podobnie jest z rowerami - doświadczenie mnie nauczyło, że trzeba pytać o cenę najmu pokazując palcem konkretny pojazd.
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Nie bardzo rozumiem, gdzież tu miejsce na dowolne interpretacje.
Tu od razu nadmienię: z kat.B tylko 50 cc.... 125 cc kat.- A1, powyżej 125 cc - wymagana kat. A