pawel496 napisał(a):bigredone napisał(a):Trzeba pamiętać, że te ceny są dla odważnych i bogatych.
Za każdą minimalną usterkę np. na lakierze ściągną pieniądze z kaucji. No i trzeba mieć te 4- 5 tys. zł do zablokowania na czas wakacji.
pozwolę sobie zacytować samego siebie:Jeśli ktoś jest skłonny zaryzykować udział własny w kradzieży/wypadku/uszkodzeniu w okolicach 10 000 HRK, to na tym koszty się kończą.
Żeby nie mieć udziału własnego są 3 opcje:
1. kupno dodatkowego ubezpieczenia w wypożyczalni - opcja najdroższa (jedyna, która powoduje, że nie będzie blokady na karcie kredytowej w wysokości udziału własnego) - zależnie od wypożyczalni jest to koszt nawet w okolicach 100 zł/dzień, więc wielokrotnie większy niż sam koszt wynajmu auta
2. kupno dodatkowego ubezpieczenia na stronie, gdzie rezerwujemy auto - w większości jest to 20-40 zł/dzień
3. kupno dodatkowego ubezpieczenia z firmy ubezpieczniowej - np. icarhireinsurance.com - około 20 GBP/tydzień lub około 35GBP/rok
czyli w najtańszej opcji dochodzi około 100 zł za tydzień ubezpieczenia lub nie wiele więcej za cały rok ubezpieczeniaw większości porównywarek masz darmową anulację do 48 godzin przed wynajmem, pozostaje śledzić i jak tylko coś się pojawić to rezerwować i anulować starą rezerwacjęJesteśmy lekko podłamani tym faktem,że kilka dni przed naszym pobytem ceny za autka będą bardzo atrakcyjne a na nasz wyjazd ciężkie do zaakceptowania.
Czytałam wcześniej Twoje wpisy i wzięłam te wskazówki pod uwagę.Czekam na tą okazję cenową już którąś godzinę za chwilę wyrośnie mi broda