napisał(a) piekara114 » 08.04.2024 12:46
Zakres ubezpieczenie zawsze, ale to zawsze bardzo dokładnie czytam i w razie wątpliwości wyjaśniam przez email (dowód). I wg mnie lokalne często mają lepsze te ubezpieczenia i przede wszystkim są mniej czepliwe przy drobnych rysach, a już totalnie na nic nie zwracają uwagi jak kupi się ubezpieczenie z 0excces.
marecky81 napisał(a):W Grecji ze względu na ogromną konkurencję i sieciówki i lokalne wypożyczalnie praktycznie nie różnią się ceną i warunkami.
Nie zgodzę się z tym. W Grecji wynajmowałam samochody kilkukrotnie, w rożnych regionach i na rożnych wyspach. Zawsze lokalne wypożyczalnie miały lepsze ceny. Przykład Rodos (zrobiłam teraz symulację: 1-10 maja), najmniejsze auto, odbiór na lotnisku:
- Avis - 1,283.83 PLN (zapłata przy odbierze 1,410.59 PLN) + 900.00 € udział własny w szkodzie, 900.00 € kwota udziału własnego na wypadek kradzieży , ewentualne zniesienie wkładu własnego to dodatkowe 838.16 PLN
- lokalna Luxury car
(z której korzystałam): 200 Eur - udział w szkodzie 0 eur (0excces) dla najmniejszego auta (dostałam na maila także bardziej szczegółowy opis warunków najmu niż ten na www i było dokładnie to samo). Płatność na miejscu, bez zaliczek, depozytu i kart kredytowych.
Podobnie też teraz na Kanarach, lokalna wygrała.
Trzeba porównywać i czytać warunki.