napisał(a) donia81 » 29.04.2015 16:01
Tak, wiem. Myśmy byli w zeszłym roku na początku września właśnie. Dziwne tylko, że z listy, którą podałeś jest Orsera (dokładnie obok mieszkaliśmy) i przeglądając ich stronę www i wiele innych campingów w okolicy nigdzie nie natrafiłam na wynajem urządzonej przyczepy.
W tym roku chcemy trochę bliżej i wybór padł na Krk i tutaj znów jedyny camping na jakim tym razem do wynajęcia duży urządzony namiot (w przyczepie trochę było mężowi ciasno jeśli chodzi o spanie, jest bardzo wysoki) to camping Krk. Jest na nim z tego co wyczytałam sporo atrkacji dla dzieci a to ważne. Jeżeli ktoś mógłby jeszcze coś dorzucić o tym campie, byłabym bardzo wdzięczna! Znalazłam jedną opinię bodajże z 2013 roku, że jest w miarę ok. Jestem już prawie zdecydowana ale chciałabym wiedzieć jak daleko z tego kampu jest na jakąś piazczystą plażę. No i jak wygląda sprawa z mieszkającymi niedaleko w okolicy wyspy Cres delfinami a dokładnie czy ktoś w tych okolicach potkał się z ofertą tzw. Delfin Safari (na takie coś natrafiłam we Vrsar na przykład) tzn o 5:00-6:00 rano się jedzie łodzią i organizatorzy z tego co zrozumiałam rzucają na przynętę coś co delfiny lubią i pełno ich przypływa. Jak już będziemy na Krk to o ten Cres myślę warto zachaczyć z powodu delfinów. Jak to wygląda we wrześniu (5-11.09) z promem tam, jaka cena i jak często pływa? Rozumiem, że bez auta na Cres nie ma się co wybierać. Doczytałam, że to taka dzika natura raczej, są tam sępy płowe gdzieś, muzeum delfina też ale żadnych delfinów się tam nie zobaczy, chyba, że na filmie. Pozdrawiam i z góry dziękuję!