mentos napisał(a):Fajna ale dla mnie za duża ta krypa FOCUS 21 SUNDECK i chyba ze względu na spalanie za mocna, ale widzę teraz się cenią 300EUR, dużo, ale myślę że teraz bez problemu można znegocjować takie ceny sporo. Ja celuję w
y
tyska napisał(a):Zasady wg patentu tam mąż ogarniał mniej więcej jak można się oddalać itp. Zapytaliśmy czy możemy płynąc na Hvar a Pan z wypożyczalni chętnie sam nam poopowiadał gdzie warto się wybrać itp. Resztę sobie na ostrożnie sami ogarneliśmy. Był to nasz pierwszy raz samodzielnie za sterem, wiec trochę emocji było pierwsze parkowanie, na koniec tankowanie. Ale lodz była wyposażona w elektronikę od mapy po głębokość i niezle nagłośnienie. Wiec było wiadomo gdzie jaka głębokość by nic przypadkiem nie uszkodzić.
mentos napisał(a):dla zainteresowanych - mega sprawa wziąć szybkiego ślizgacza na cały dzień i oblecieć zatoczki, zatrzymać się w jakiejś marinie (nawet tankować) - 12h żonie i córce wydawało się mega długo a zleciało im jak 15min - 130km, 84l wachy ale mega fajna rzecz, polecam zrobić uprawnienia bo takie pływanie ze skiperem to bez sensu jest
ventus napisał(a):Dla mających patent, polecam ponton zwijany. Niezależność i ekonomia. Oczywiście silnik zaburtowy, spalinowy min. 15KM
mentos napisał(a):dla zainteresowanych - mega sprawa wziąć szybkiego ślizgacza na cały dzień i oblecieć zatoczki, zatrzymać się w jakiejś marinie (nawet tankować) - 12h żonie i córce wydawało się mega długo a zleciało im jak 15min - 130km, 84l wachy ale mega fajna rzecz, polecam zrobić uprawnienia bo takie pływanie ze skiperem to bez sensu jest
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne