napisał(a) DRAPAKUS » 31.08.2018 10:43
smoki3 napisał(a):DRAPAKUS napisał(a):Rysio napisał(a):Zgadza sie. Jakie papiery potwierdzające własność zestawu dostanę od Ciebie by wykupić winietę?
Umowę wynajmu co musiałbyś mieć więcej ?
Przecież Ryszard wyraźnie napisał że wynajmując w ten sposób sprzęt nie płacisz podatku i łamiesz Chorwackiej prawo. Biorąc od ciebie umowę najmu z poświadczeniem na chorwacki oraz oczywiście z zaznaczoną ceną najmu dostarczam na siebie i ciebie ewentualnej kontroli bicz na własną skórę.
A tak z drugiej strony w Polsce od takiego najmu zamieżasz płacić podatek?
W prawie Europejskim jest coś o unikaniu podwójnego opodatkowania jednak radził bym się udać do prawnika zajmującego się takimi sprawami.
Smoki3, jestem legalną firmą która odprowadza podatki, skąd więc pytanie czy zamierzam płacić podatek ?, tak oczywiście zamierzam.
Jak byłem w tym roku w Kapitanacie w Splicie przedstawiłem potwierdzenie złożenia zamówienia (taki dokument magazynowy z mojego systemu,) dodatkowo dałem papiery od pontonu i podałem moc silnika ,oraz dałem swój patent, żadnych tłumaczeń i innych pierdół, na tej podstawie wystawiono mi winietę.
Winieta z tego co się orientuje jest na łódkę nie na właściciela, co za tym idzie na mojej winiecie może teraz do końca roku pływać każdy.