napisał(a) emes » 19.07.2007 15:16
verus napisał(a):Czy ktoś wynajmował jacht w chorwacji ? Jakie ceny, jak z wynajęciem sternika itp ?
A po co w samej Chorwacji? W Polsce jest sporo firm, ktore maja dokladnie taka sama (rowniez cenowo) oferte jak firmy dzialajace na rynku chorwackim. Czarter zalatwiany na miejscu ma sporo zalet czysto "logistycznych" - nie do przecienienia jest tez to, ze w razie jakichkolwiek sporow, sprawe zalatwia sie w kraju.
Kup jakikolwiek magazym zeglarski i poszukaj ofert. Nie chce uprawiac kryptoreklamy, ale od lat, bez zadnych problemow, korzystam z uslug firmy Punt. Kilka lat temu, w ramach "last minute" udalo mi sie wydebic jacht znacznie taniej niz cena z chorwackich katalogow (wlasnie lektura tych katalogow definitywnie przekonala mnie, ze skoro w Polsce ceny sa identycznelub nizsze, to po co bawic sie z czarterem za granica).
Na stronie Punta sa tez oferty skipperow - niektorzy sa gotowi plywac za znacznie mniejsze pieniadze niz standardowa cena skippera w Chorwacji. Kilka razy widzialem tez ofery z gatunku: skompletuj zaloge, a ja towarzystwo przewioze za wikt i opierunek
Pzdr