Bahama napisał(a):FUX napisał(a):Wychodzi ca. 0,52 PLN za kunę, chyba, że sie pomyliłem....
a wymieniając Euro wychodzi 0,51 ( przy założeniu kupujesz Euro za 3,80 wymieniasz na 7,4 kuna )
3,71 jak na dzisiaj
Bahama napisał(a):FUX napisał(a):Wychodzi ca. 0,52 PLN za kunę, chyba, że sie pomyliłem....
a wymieniając Euro wychodzi 0,51 ( przy założeniu kupujesz Euro za 3,80 wymieniasz na 7,4 kuna )
kiziormizior napisał(a):OKi o tym ze mozna placic karta juz wiem, dlatego wyprodukowalem sobie konto w euro i karte do placenia w euro. Pytanie brzmi czy jak podaja ceny w euro to placi sie w euro czy przeliczaja na kuny i na czytniku wpisuja w kunach ? Jest to istotne dla mnie o tyle ze w euro nie place (transakcja bezgotowkowa) zadnej prowizji.
A wogole to zastosowalem tandem bankowy. Mianowicie zalozylem konto euro (darmowe) w mBanku teraz elegancki kurs euro i dobre oprocentowanie tego konta.Minus nie daja karty do tego wiec zalozylem drugie (darmowe )konto w WBK tez euro ,slabo oprocentoowane , ale daja darmowa karte Master Card do placenia w euro. W odpowiednim czasie (lipiec ) przeleje eurosy z Mbanku na WBK i do Chorwacji jaaaaazda. Wiekszosc zlecen z tym "tandemem" wykonalem przez telefon , wszystkie operacje przez internet wiec jest milo heheheheh.
FUX napisał(a):Zaprawdę powiadam Wam, nie wierzcie plastikowi.
Miałem dwie takowe systemów różnym i w Niemczech na CPN-ie musialem pozbyc się euro w gotówce. Gdybym tego środka płatniczego nie miał, musiałbym zmywać naczynia w barze. Koniec.