Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wymiana i płatności

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kkkasia
Globtroter
wymiana i płatności

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkkasia » 22.08.2005 10:08

witam,
właśnie sie pakuję na wyjazd. będzie to moja pierwsza wizyta w Chorwacji. i w związku z tym mam pytanie do "stałych bywalców" - nie wiem jak postąpić z wymiana pieniązków.
co się bardziej opłaca? wymienić w Polsce, płacić na miejscu kartami, wypłacac na miejscu z bankomatów?
za wszelkie porady z góry dziękuję.
Kir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 22.08.2005 10:22

w roku najbardziej opłacalne było wymienienie złotówek na kuny w banku.
Wychodziło 0.58. Przy wybieraniu z bankomatu też był podobny kurs ale w moim przypadku prowizja podniosła koszt do 0.60-0.61. Inne wersje są mniej opłacalne
leszek7
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszek7 » 22.08.2005 11:41

Wczoraj wróciłem z Splitu i wybierając gotówkę z karty kredytowej razem z prowizją przelicznik wyszedł raz 1zł= 0,5851kuny, a drugi raz 1zł= 0,5807 kuny.
B@M
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) B@M » 22.08.2005 12:58

leszek7 napisał(a):Wczoraj wróciłem z Splitu i wybierając gotówkę z karty kredytowej razem z prowizją przelicznik wyszedł raz 1zł= 0,5851kuny, a drugi raz 1zł= 0,5807 kuny.

Chyba coś pokręciłeś. Miało być chyba 1 kuna=0,5851 zł i 0,5807 zł.

Dodatkowo info, jak kupisz euro w PL i sprzedaz w kantorze np. : Trogirze to po przeliczeniu kuna wyjdzie Cię jeszcze taniej bo 0,55-0,56 zł.
Pzdr.
Waldemar Knapiński
Croentuzjasta
novac

Nieprzeczytany postnapisał(a) Waldemar Knapiński » 24.08.2005 19:11

:D A hoy ! Wybieram sie do Trogiru około 9-9-205 w zwiazku z tym mam pytanko - czy w tym pięknym mieście będzie można wymienić złotówki na kuny. Jeżeli tak to gdzie zrobić to najlepiej ( położenie - ulicy-banku - kantoru - sklepu ) Serdecznie pozdrawiam Waldek
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 24.08.2005 19:15

Albo karta i bankomat tam ale nie kazdy tak moze i lubi .... wiec jak nie to to bierz Euro z Polski. Tam kantor i nie stracisz.
Najprosciej i najsensowniej ....jak Ci zostanie to potem masz na nastepny wyjazd gdziekolwiek.
Kir
Cromaniak
Re: novac

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kir » 24.08.2005 19:30

Waldemar Knapiński napisał(a):Wybieram sie do Trogiru [...]czy w tym pięknym mieście będzie można wymienić złotówki na kuny. Jeżeli tak to gdzie zrobić to najlepiej ( położenie - ulicy-banku - kantoru - sklepu )

W każdym banku. A banków przy starówce i kantorów nie brakuje. Wystarczy że dotrzesz na wyspę na której jest starówka i na pewno coś znajdziesz
Waldemar Knapiński
Croentuzjasta
novac

Nieprzeczytany postnapisał(a) Waldemar Knapiński » 24.08.2005 20:08

:D SERDECZNIE DZIĘKI za info.Pozdrav Waldek
kkkasia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkkasia » 24.08.2005 21:53

aneta_jacek napisał(a):Albo karta i bankomat tam ale nie kazdy tak moze i lubi .... wiec jak nie to to bierz Euro z Polski. Tam kantor i nie stracisz.
Najprosciej i najsensowniej ....jak Ci zostanie to potem masz na nastepny wyjazd gdziekolwiek.

Dziękuję za info, tak zrobię.
a jak mi coś zostanie to zawsze będzie to pretekst do planownaia kolejnego wyjazdu! :)
pozdrawiam serdecznie!
ewa7770
Globtroter
Re: novac

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewa7770 » 25.08.2005 10:42

Waldemar Knapiński napisał(a)::D A hoy ! Wybieram sie do Trogiru około 9-9-205 w zwiazku z tym mam pytanko - czy w tym pięknym mieście będzie można wymienić złotówki na kuny. Jeżeli tak to gdzie zrobić to najlepiej ( położenie - ulicy-banku - kantoru - sklepu ) Serdecznie pozdrawiam Waldek

Witam
W kantorze kolo targu warzywnego[tuz przy wejsciu na most,na wysepke na ktorej jest starowka] maja taki sam kurs jak w banku ktory jest troche dalej przy glownej ulicy juz na samej wyspie. Z wymiana w Trogirze nie ma problemu,a kurs dobry
Pozdrawiam,
udanego wypoczynku[az CI zazdroszcze bo ja juz jestem po]
Waldemar Knapiński
Croentuzjasta
novac

Nieprzeczytany postnapisał(a) Waldemar Knapiński » 25.08.2005 17:03

:D serdeCZnie dziękuję za wczerpujące informacje dotczące wymiany walut. Pozdrawiam Waldek.
aniacoza
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniacoza » 01.09.2005 09:28

Czesc, jedno pytanko do wszytkich ktorzy juz wrocili w tym roku z cro ; czy jest znaczaca roznica miedzy kupnem kuny w polsce a wymiana euro na kuny w cro - duzo mozna na tym stracic/ew.zyskac? kurs + - znam

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone