Hej Na wstępie przedstawię się- jestem Maciej i jestem studentem. Od dwóch lat planuje już wyjazd do Chorwacji jednakże jakoś do tej pory brakowało odwagi... i w sumie kasy też
Otóż to, jako że jest to moja pierwsza podróż- przygoda zagraniczna miałbym kilka ważnych pytań...
Przede wszystkim mam problem z najważniejszym- wyborem możliwie najlepszej lokalizacji na moje wakacje- wakacje które chciałbym spędzić z moją dziewczyną. Raczej aby ograniczyć koszty oraz że ma być to "przygoda życia" planujemy wybrać się pod namiot- ( auto bez klimy to i "lokum" nie może być za dobre) . Tak więc, gdzie najlepiej wybrać się do Chorwacji? Nie ukrywam, że widoki jakie prezentujecie w Swoich fotorelacjach bardzo ale to bardzo mi się podobają, lecz z tego co widzę najpiękniej jest tam gdzie najdalej tzn południe Chorwacji... Czy północ tzn okolice Rijeka są godne polecenia? Te okolice posiadają wspaniałe widoki gór nad morzem? Odnośnie lokalizacji również ważne jest bezpieczeństwo jak i to aby nie było to komplente odludzie...
Podróżować zamierzamy Moim jakże wspaniałym pełnoletnim nissanem do którego mam pełne zaufanie, jednakże mimo to, przydałoby się jakieś ubezpieczenie w razie W... A więc czy firmy ubezpieczeniowe ubezpieczają- (assistance) dość stare auta czy raczej nie ma co szukać?
Jeszcze jedną kwestią której nie jestem pewien to koszty...- planujemy wyjechać na jakieś 7-8 dni - bez noclegów po drodze- i mamy przeznaczone na ten wyjazd ok 3 tysięcy złotych. Auto jakim dysponujemy to nieduży benzyniak doładowany LPG.
Wiem, że wiele informacji idzie znaleźć tu na forum lecz odpowiedzi jest tak wiele, że sam już nie wiem co myśleć na w/w tematy...
Pozdrawiam i bardzo proszę o odpowiedź!