Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjezdzam W Piatek - Ile Trzeba Jechac Do Sibenika, Sa Korki

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
globtroter
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) globtroter » 25.07.2005 20:48

JADE PIERWSZY RAZ Z 5 OSOBOWA RODZINA, PRZEZ SLOWACJE I
WEGRY DO SIBENIKA.
CZYTALEM, ZE W JAKIMS TUNELU SA GIGANTYCZNE KORKI. ILE GODZIN TRZEBA JECHAC?
Gajus.ems
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Gajus.ems » 25.07.2005 21:08

Jeśli przez Słowację i Wegry, to korki raczej nie straszne. Zaplanuj tak podróż aby tunele MALA KAPELA i ŚV ROK przejechać najpożniej ok godz 9-11 przed południem i wszystko powinno być OK.
GAJUS /sam straszyłem korkami, ale jadąc przez Słowację i Węgry od lat 7-dmiu, widziałem je tylko w TV CRO i raz w roku 2000 kiedy jeszcze nie było autostrad na południe, stałem w sobotnie południe ze 2 godziny pod Karlovacem/.
globtroter
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) globtroter » 25.07.2005 22:54

DZIEKI ALE JA MUSZE BYC NA RANO W SIBIENIKU, A WIEC RACZEJ TE TUNELE MUSZ POKONAC NOCA.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 26.07.2005 09:24

Wyjeżdasz z podkarpacia czyli z tego miejsca co ja. Sam jestem ciekawy ile trzeba teraz jechać. Dwa lata temu, wyjazd o 6 rano z Rzeszowa- w Karlowacu byłem na 19,00. Jazda w miare możliwości szybka tzn. do autostrady wegierskiej, na autostradzie z reguły cos koło 180 km/h. Troche mamy gorzej od mieszkańców Polski zachodniej, Oni mają autostradę bardziej dostępną. Nas tamuje dojazd do Barwinka, przejazd przez Słowację, Budapeszt i teren nad Balatonem do granicy CRO. Przypuszczam, ze poniżej 16 godz. bedzie trudno dojechać.
Magda&Przemo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda&Przemo » 26.07.2005 09:45

woka napisał(a):... na autostradzie z reguły cos koło 180 km/h...
Przed wariatami uchroń nas Panie :devil:
zawis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawis » 26.07.2005 09:50

Magda&Przemo napisał(a):

przecież po to masz autostady i gaz pod nogą 8).
Dla większości obecnie produkowanych samochodów nie są to jakieś astronomiczne prędkości...
pozdr
Magda&Przemo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda&Przemo » 26.07.2005 10:08

zawis napisał(a):
Magda&Przemo napisał(a):

Dla większości obecnie produkowanych samochodów nie są to jakieś astronomiczne prędkości...
pozdr
Dla samochodów nie dla ludzi chyba tak http://www.tuninguj.com.pl/wypadki.php
zawis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawis » 26.07.2005 10:21

Magda&Przemo napisał(a):
zawis napisał(a):
Magda&Przemo napisał(a):

pozdr

bardo miłe fotki :lol: Ale jak chce torchę śmierci pooglądać to patrze na http://www.rotten.com/ tam sa lepsze fotki...
Co do samochodów to ONE SĄ DLA NAS... dla ludzi. A że ktoś z nich nie potrafi kożystać ...cóż jego ból... 8O
zawis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawis » 26.07.2005 10:27

Magda&Przemo napisał(a):Dla samochodów nie dla ludzi chyba tak http://www.tuninguj.com.pl/wypadki.php

A jeszcze jedna dygresja co do fotek... zwróć uwagę iż te fotografie przedstawiają wypadki na drogach "normalnych" nie na AUTOSTARADACH... i tyle w temacie 8)
SONATA
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) SONATA » 26.07.2005 10:27

Jeśli ktoś chce szybko dojechać (są tacy którym się nie spieszy i wolą jechać wolniej - najczęściej urzędnicy z 26 dniowym urlopem). to właśnie po to wybiera się autostradę żeby jechać 180 km/h , jeżeli ktoś pcha się na autostradę , a póżniej jedzie nią 120 km/h to nie ma to większego sensu. Jadąc przez Słowację i Węgry (północne) na zwykłych drogach można jechać 120-130, i jeszcze jest taniej bo bez opłat za winiety. Śmieszył mnie widok polskich samochodów o pojemności silnika 1,4 z pięcioma pasażerami , załadowanych po brzegi i z wyjącym silnikiem pędzących 110 km /h na autostradzie - to chyba nie ma sensu.

ALE ZARAZ MI SIĘ DOSTANIE DO PSEUDO BAZPIECZNYCH KIEROWCÓW
Magda&Przemo
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda&Przemo » 26.07.2005 10:33

zawis napisał(a):
Magda&Przemo napisał(a):
zawis napisał(a):
Magda&Przemo napisał(a):

pozdr

bardo miłe fotki :lol: Ale jak chce torchę śmierci pooglądać to patrze na http://www.rotten.com/ tam sa lepsze fotki...
Co do samochodów to ONE SĄ DLA NAS... dla ludzi. A że ktoś z nich nie potrafi kożystać ...cóż jego ból... 8O
Mam nadzieje że twoich zdjęć tam nie ma :wink: a co do samochodów to mam nadzieje że nie będzie mnie na drodze jak w coś p.... 8O
zawis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawis » 26.07.2005 10:37

SONATA napisał(a):Jeśli ktoś chce szybko dojechać (są tacy którym się nie spieszy i wolą jechać wolniej - najczęściej urzędnicy z 26 dniowym urlopem). to właśnie po to wybiera się autostradę żeby jechać 180 km/h , jeżeli ktoś pcha się na autostradę , a póżniej jedzie nią 120 km/h to nie ma to większego sensu. Jadąc przez Słowację i Węgry (północne) na zwykłych drogach można jechać 120-130, i jeszcze jest taniej bo bez opłat za winiety. Śmieszył mnie widok polskich samochodów o pojemności silnika 1,4 z pięcioma pasażerami , załadowanych po brzegi i z wyjącym silnikiem pędzących 110 km /h na autostradzie - to chyba nie ma sensu.

ALE ZARAZ MI SIĘ DOSTANIE DO PSEUDO BAZPIECZNYCH KIEROWCÓW

Dokładnie Cię popieram... :wink:
grześ
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) grześ » 26.07.2005 11:01

Jechałem z Niska , do Barwinka 2 godziny, przez Słowację kolejne 2 , pożniej 2 godziny do Miszkolca ( remontują cały odcinek do granicy ) miszkolc budapeszt 1,5 h sam budapeszt 1 h , budapeszt balaton ( balaton foldvar ) 1h Tu miałem nocleg. Z balaton foldvar do Splitu 8 h z kilkoma przerwami. Szybenik bedzie 40-50 krócej . Pozdrawiam GJ
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 26.07.2005 13:25

Magda&Przemo napisał(a):

Chyba sobie żartujecie. 180 km/h to nie jest znowu aż tak dużo. Na autostradzie tego w ogóle nie czuc i chyba za bardzo nie widać. Po wtóre, do szaleńców nie nalżę, potrafię jechac i 5 km/h jak jest taka potrzeba lub takie warunki. Te 180 km/h to srednia, bywa że jest 210 km/h. ( więcej niestety juz nie samochód wyciągnie, to silnik 1,4, Corolka i nie jest mi juz potrzebna większa szybkość). Oprócz tego ja się bardzo dziwie jak na autostradzie ktos jedzie np. 120-130. Toz rowerem mozna szybciej jechac, po to jest szeroka droga (autostrada) aby móc jechać szybciej, sprawniej.
Oczywiście, jeżeli ktos boi sie jechać szybciej, niech jedzie wolniej oby tylko po prawej stronie drogi, prawym pasem. Ja zapewne będe chciał wyprzedzić tzn. jechac szybciej. Prosze nie blokować ruchu.
Diego M
Cromaniak
Re: Wyjezdzam W Piatek - Ile Trzeba Jechac Do Sibenika, Sa K

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 26.07.2005 13:41

globtroter napisał(a):JADE PIERWSZY RAZ Z 5 OSOBOWA RODZINA, PRZEZ SLOWACJE I
WEGRY DO SIBENIKA.
CZYTALEM, ZE W JAKIMS TUNELU SA GIGANTYCZNE KORKI. ILE GODZIN TRZEBA JECHAC?

Ja jechałem w tym roku na wyspę Murter/Sibenik jest niedaleko/ przez Słowację,Węgry i dalej autostradą w Cro/to był poniedziałek/.Wyjechaliśmy z Bielska przed 6 rano a byliśmy na miejscu ok.godz.19 tak więc zabrało nam to ok 13 godzin.Po drodze kilka krótkich postojów i jeden dłuższy na obiad,bez korków na autostradzie w Cro/dzień powszedni/. :
D

pzdr :papa: :papa:
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone