Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd za 10 dni, a pogoda lipna...

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lukaszwej
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukaszwej » 23.05.2012 14:59

Pierwszy raz jadę poza sezonem do Chorwacji i w dodatku na północ, bo na wyspę KRK, a przepowiednie pogodowe na razie nieciekawe :( Woda jedynie 16 stopni, liczyłem na przynajmniej 19-20.... No cóż wypada liczyć, że zrobi się cieplej, a co za tym idzie temp. wody też poszybuje w górę!! :D
drwal
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) drwal » 25.05.2012 03:14

lukaszwej napisał(a):Pierwszy raz jadę poza sezonem do Chorwacji i w dodatku na północ, bo na wyspę KRK, a przepowiednie pogodowe na razie nieciekawe :( Woda jedynie 16 stopni, liczyłem na przynajmniej 19-20.... No cóż wypada liczyć, że zrobi się cieplej, a co za tym idzie temp. wody też poszybuje w górę!! :D

to i tak wiecej jak woda w Baltyku w sezonie :wink:
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 25.05.2012 06:35

Nie chcę Cię dobijać, ale wczoraj woda miała 15.

http://vrijeme.hr/aktpod.php?id=more_n
keraj330
Podróżnik
:(

Nieprzeczytany postnapisał(a) keraj330 » 25.05.2012 08:07

w zeszłym roku wyjazd miałem 29 maja i woda miała 19-20 stopni ale w tym roku lipa i całe szczęście, że jadę później.Bo jakby napisać Chorwacja to nie Grecja
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 25.05.2012 09:09

lukaszwej napisał(a):Pierwszy raz jadę poza sezonem do Chorwacji ...
...No cóż wypada liczyć, że zrobi się cieplej, a co za tym idzie temp. wody też poszybuje w górę!! :D

Nie łam się :D
Tylko pozazdrościć tak szybkiego wyjazdu.
My zawsze jeździmy poza sezonem. W 2009 byliśmy np. na Pagu od 11 czerwca i nie było tak źle ... tfuuu co ja mówię, było CUDNIE.
Czy widzisz nas TU w relacji owiniętych kocami ;)
Prognozami się zbytnio nie przejmuj, na miejscu zawsze wygląda to inaczej!

Zobaczysz, po powrocie powiesz nam, że to było właśnie to 8)
b@rt
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) b@rt » 25.05.2012 10:49

No to ja widzę że kolega wyjeżdża podobnie jak my :-) Z tym że ja lecę na Peljesac i mam nadzieję że tam temp wody wróci do 20 stopni albo i wyżej bo 2 tygodnie temu tyle już miała.
lisica
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lisica » 25.05.2012 11:45

Ja biorę ślub 9.06 w CRO, więc też trzymam kciuki za pogodę. Wiem, że w ostatnich dniach padało. Może się limit wyczerpał?
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 25.05.2012 11:52

Daniellos76
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daniellos76 » 25.05.2012 14:25

Nie ma co się oszukiwać ale początek czerwca w Cro to gra w ruletkę :wink: , całkiem duża szansa, że będzie cieplutko i słonecznie ale tez niewiele mniejsza, że przez 50% pobytu będzie padać, generalnie to niestety klimat slę zmienia i nie ma nic pewnego, jak ktoś nastawia się na 100% słońca i upały to Egipt to poleca 8) , w ubiegłym roku nawet w lipcu w Cro były okresy gdzie przez kilka dni z rzędu padało. My jedziemy w tym roku na Krk przełom lipca i sierpnia i tez nie jestem do końca pewny pogody, choć oczywiście to, że przez 2 tygodnie będzie padać jest mało prowdopodobne. Na pocieszenie pozostaje fakt, że w Cro rzadko kiedy pada ciągle przez kilka dni, w gorszą pogodę zawsze jest gdzie podjechać i coś zwiedzić.
edzia-max
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edzia-max » 28.05.2012 11:09

my już w sobote w nocy wyruszmay w droge na Chorwacje.
Jedziem do Mariny koło Trogiru i codziennie z przerażeniem patrze na pogode. Z dnia na dzień zapowiada się coraz gorzej.
Już 7 razy bylismy na Chorwacji i ani razu nie padało, mam nadzieje że i tym razem tak będzie.
Chociaż chodze od tygodnia zestresowana.

szczerze mówiąc to odechciewa mi się jechać :(
edzia-max
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) edzia-max » 28.05.2012 11:14

a takie pytanko?

czy jets ktoś teraz na miejscu albo niedawno wrócił, żeby zdac relacje jaka na żywo jest pogoda?
wojtek_p
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek_p » 28.05.2012 11:19

edzia-max napisał(a):my już w sobote w nocy wyruszmay w droge na Chorwacje.
Jedziem do Mariny koło Trogiru i codziennie z przerażeniem patrze na pogode. Z dnia na dzień zapowiada się coraz gorzej.
Już 7 razy bylismy na Chorwacji i ani razu nie padało, mam nadzieje że i tym razem tak będzie.
Chociaż chodze od tygodnia zestresowana.

szczerze mówiąc to odechciewa mi się jechać :(

Nie martw się na zapas. W ubiegłym roku też niby dużo padało w lipcu i sierpniu, a jak pojechaliśmy 20 sierpnia, to byliśmy spragnieni choć małej chmurki na chwilę 8)
agus78
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agus78 » 28.05.2012 11:28

Ja już trzy razy byłam na początku czerwca. Nigdy się nie zawiodłam i pogoda była idealna. 80 % dni słonecznych, a nawet jak były chmurki to takie, które dawały ukojenie 8) Może ze dwa razy popadało, i raz dopadło nas jugo :roll:
Za tydzień wyjeżdżam po raz czwarty w tym samym okresie i szczerze mówiąc spoglądając na prognozy też zaczynam się niepokoić :wink:
Aczkolwiek wiem, że tam na miejscu to wygląda inaczej....
Mam nadzieje że będzie dobrze!
wojtek_p
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek_p » 28.05.2012 11:30

To mnie trochę podbudowałaś. My jedziemy 17.06, ale też z niepokojem zerkam na temperatury :)
lukaszwej
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukaszwej » 28.05.2012 11:34

Jadę w ciemno w sobotę, także zastanawiałem się nawet nad zmianą kierunku podróży (np. Turcja, Egipt, Tunezja), ale jednak nie ma jak to Chorwacja, musi być dobrze! :P
Następna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies