Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd za 10 dni, a pogoda lipna...

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
malczykos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malczykos » 07.06.2012 15:07

Ja siedzę od niedzieli w Tucepi, jak do tej pory padało tylko w nocy z poniedziałku na wtorek i we wtorek było pochmurno i chłodno. Jednak od środy znowu przypieka i jest przyjemnie gorąco.
Prognozy na najbliższe dni nic nie mówią o pogorszeniu pogody.
Kiniek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiniek » 07.06.2012 19:59

o dzięki Wam za dobre słówka,

Wiem, że nie powinnam się nakręcać tymi prognozami, bo co dzień jak wchodzę to podają inaczej, obiecuje sobie, że ni będę wchodzić a i tak. Dzisiaj w porównaniu do wczoraj dużo lepiej.

Trzymam kciuki, że będzie ok. Jadę dopiero w środę a Wam (bo chyba stamtąd piszecie) życzę miłego odpoczynku i piszcie tu jak pogoda - a życzę przepięknej

K
guniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) guniak » 08.06.2012 17:42

Kolego Malczykos a do kiedy tam siedzisz?Bo ja planuje już tam być 18go,A więc podeślesz prognoze pogody na mój termin? I jeszcze jedno ,jechałeś w ciemno.Bo ja będę poszukiwał czegoś właśnie z internetem i tarasem z widokiem na morze.Może coś polecisz dla 2+1.Pozdrawiam i życze wysokiej temp.
malczykos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malczykos » 09.06.2012 12:52

Jutro wracam do PL. Jak zwykle jechałem w ciemno. W poprzednich latach byłem 2 razy w Makarskiej również w ciemno. Tym razem wybrałem Tucepi, zdecydowanie mniejszy tłok o ile w ogóle można mówić o tłoku. Raczej jak na tę chwilę jest mało turystów, ale z każdym dniem ich przybywa.
Aktualnie jestem w tym apartamencie: http://villaluciatucepi.com/.
Aby dojść na plaże wystarczy przejść przez chodnik.

Jeśli chodzi o pogodę, to myślę że nie ma się czym martwić. Z dnia na dzień jest coraz cieplej i woda również jest coraz cieplejsza. Pod koniec miesiąca będzie już przyjemna do kąpieli, bo teraz to tak średnio.
guniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) guniak » 09.06.2012 15:02

A pytałeś się sam czy cię zwineli na drodze 8) ,Powiedz mi jaką cene wynegocjowałeś?Stoją z ofertami przy drodze?
Bo w tamtym roku w Baśce Wodzie stał tylko jeden szef i nas zgarnął pod strzeche.
malczykos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malczykos » 09.06.2012 19:44

Ja przyjechałem tutaj w niedzielę około południa, bo dzień wcześniej byłem na Plitvickich i tam nocowałem. Nikogo stojącego z kartkami nie widziałem, więc poszedłem poszukać apartamentów. Akurat właściciel prowadzi na dole swojego domu kafejkę i akurat w niej siedział więc zagadałem czy ma wolne pokoje. Cena 35 euro. Poszedłem dalej popytać również było kilka wolnych nawet w niższej cenie, ale nie miały widoku na morze.
W ciągu tygodnia byłem również w Makarskiej tam spotkałem ludzi pytających czy nie szukamy noclegów.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 09.06.2012 21:23

21.20 i 27 st.......
Jeśli to jest zła pogoda, to ja już naprawdę nie wiem...
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 10.06.2012 11:20

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):21.20 i 27 st.......

coś się boję, że znajdą się tacy, którzy i tak będą narzekać... ja się już doczekać nie mogę...;)
brzo1985
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) brzo1985 » 10.06.2012 11:40

Malkontentom proponuję Łębę- żar deszczu i aż 19*C...
maciej1976
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciej1976 » 10.06.2012 11:41

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):21.20 i 27 st.......

Niektórym naszym rodakom nigdy się nie dogodzi. Przecież mogłoby być 28 st :twisted: . Po prostu trzeba ich zachowanie olać i się samemu nie denerwować.
marcgrzy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcgrzy » 11.06.2012 17:50

Jestem na CIOVO. Przyjechałem w sobote. Wczoraj ( niedziela) było pochmurno i co chwila lekko kropiło a mimo tego bylo 26 st. Dziś już plazowaliśm i jest około 28 st i z dnia na dzien jest co raz cieplej. Widać po niebie, że pogoda sie zmienia na lepsze a chorwaci mówią, żę od jutra bedzie super pogoda i minimum 30st. Więc żyć nie umierać.
Temperatura w morzu wg mnie idealna. Nie za zimma nie za ciepła około 22-23 st. Spokojnie mozna pływać pół godziny i nie jest zimno.
Kiniek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiniek » 11.06.2012 20:23

super widzieć takie wpisy.
Je jeszcze jutro do pracy i środa w drogę, oby Chorwaci mieli rację. A czasami jak troszkę pokropi to też chwilka wytchnienia, zwłaszcza jak zapowiada się temperatura 30 stopni. I oby tak było :D
uff ..... jak ja jutro w pracy wytrzymam ... :wink:
a.ana
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) a.ana » 11.06.2012 20:36

a jak to na Istrii wygląda? Ktoś wie może :) jade 17.06 z dwójką maluszków pod namiot z Vacansoleil, Park Umag (pierwsza wycieczka do Cro) i jak czytam te Wasze info o pogodzie to humor mi się psuje. proszę o jakieś info o pogodzie, może ktoś był w podobnym okresie.
pzdr.
MEGGI
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MEGGI » 11.06.2012 20:37

też mnie to cieszy , wyjazd 02.07, czyli woda zdąży nam się dogrzać...
super
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 11.06.2012 20:54

a.ana napisał(a):a jak to na Istrii wygląda? Ktoś wie może :) jade 17.06 z dwójką maluszków pod namiot z Vacansoleil, Park Umag (pierwsza wycieczka do Cro) i jak czytam te Wasze info o pogodzie to humor mi się psuje. proszę o jakieś info o pogodzie, może ktoś był w podobnym okresie.
pzdr.

Sprawdzaj na bieżąco aktualne dane; zerknij na prognozy 3 i 7 dniowe dla interesujacego Cię regionu.
Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Wyjazd za 10 dni, a pogoda lipna... - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies