Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd za 10 dni, a pogoda lipna...

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pik71
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pik71 » 03.06.2012 22:03

Witam.
Po co paszport dowód wystarczy a ten chyba posiada. Życzę upałów.
Kiniek napisał(a):Witam serdeczni e, dołączam się do komentarzy, ponieważ wyjeżdżam 13-go na wyspę BOL i też truchleję o pogodę.

Z doświadczenia: byliśmy 4 lata temu 1-go czerwca i pogoda była genialna.

Natomiast 2 lata temu byliśmy w połowie czerwca i 5 dni przed końcem wczasów tak padał deszcze, że uciekliśmy dzień wcześniej do Polski. Trochę się wtedy "obraziłam" na Cro :oops: ale zdążyłam się stęsknić i w tym roku wracamy z mocno zaciśniętymi kciukami za pogodę.
A nie wiem, czy pamiętacie, ten czas 2 lata temu kiedy w całej w zasadzie Europie były takie ulewne deszcze - to było właśnie wtedy kiedy byliśmy na wczasach.
Osoby, które spotkaliśmy wtedy z Polski mówili, że jeżdżą rok w rok od 13 lat na Chorwację i nigdy takiej pogody nie mieli.

Mam nadzieję, że tym razem będzie piękna pogoda.

A teraz uciekam szukać informacji odnośni przejazdów przez granice, bo okazało się, że moja mama ma nieważny paszport.

Pozdrawiam.
caliberka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caliberka » 04.06.2012 09:23

grzegorz158 napisał(a):Nie, jadę do Lokvy Rogoznickiej

Oooo! to czekam na relację po powrocie ,bo ja wybieram się z rodzinką po raz pierwszy do Cro i własnie do Lokvy Rogoznickiej ,tyle tylko ,że wyjazd mamy 6 lipca :lol:
wojtek_p
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek_p » 04.06.2012 09:36

Pik71 napisał(a):Witam.
Po co paszport dowód wystarczy a ten chyba posiada. Życzę upałów.
Kiniek napisał(a):Witam serdeczni e, dołączam się do komentarzy, ponieważ wyjeżdżam 13-go na wyspę BOL i też truchleję o pogodę.

Z doświadczenia: byliśmy 4 lata temu 1-go czerwca i pogoda była genialna.

Natomiast 2 lata temu byliśmy w połowie czerwca i 5 dni przed końcem wczasów tak padał deszcze, że uciekliśmy dzień wcześniej do Polski. Trochę się wtedy "obraziłam" na Cro :oops: ale zdążyłam się stęsknić i w tym roku wracamy z mocno zaciśniętymi kciukami za pogodę.
A nie wiem, czy pamiętacie, ten czas 2 lata temu kiedy w całej w zasadzie Europie były takie ulewne deszcze - to było właśnie wtedy kiedy byliśmy na wczasach.
Osoby, które spotkaliśmy wtedy z Polski mówili, że jeżdżą rok w rok od 13 lat na Chorwację i nigdy takiej pogody nie mieli.

Mam nadzieję, że tym razem będzie piękna pogoda.

A teraz uciekam szukać informacji odnośni przejazdów przez granice, bo okazało się, że moja mama ma nieważny paszport.

Pozdrawiam.

Do przekraczania granicy oczywiście wystarczy dowód, niemniej zalecają paszport. W przypadku gdyby trzeba skorzystać z porady lekarskiej (czego nikomu nie życzę) trzeba mieć paszport. Na podstawie paszportu usługa lekarska jak i leki są bezpłatne.
mirasowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirasowski » 04.06.2012 09:36

My jedziemy na dwa auta (6 osób) do Ruskamen . wyjazd 7.06 około godz 22:00
MEGGI
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MEGGI » 04.06.2012 20:07

witam,
ja z rodzinką wyjeżdżamy 02.07 na Ciovo,
w zeszłym roku byliśmy na końcu czerwca i było upalnie,
mam nadzieję, że w tym roku pogoda też nie zawiedzie,
zazdroszczę tym co już siedzą niemalże na walizkach i już się nie mogę doczekać
Pozdrawiam wszystkich
marcgrzy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcgrzy » 05.06.2012 14:22

MEGGI napisał(a):...
zazdroszczę tym co już siedzą niemalże na walizkach i już się nie mogę doczekać
Pozdrawiam wszystkich

To właśnie JA. Wyjazd 8.06 o 5:00 rano :D
MEGGI
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MEGGI » 05.06.2012 14:31

no to życzę dużo słoneczka i cieplutkiej wody, a dokładnie dokąd?
marcgrzy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcgrzy » 05.06.2012 14:35

na CIOVO. Ale potem jeszcze 2 dni w Wenecji. :)
Dzieki :)
Powrót 24 czerwca
MEGGI
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MEGGI » 05.06.2012 14:39

a byliście już na Ciovo czy pierwszy raz i gdzie dokładnie, my do Okruga G.
marcgrzy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcgrzy » 05.06.2012 14:42

na CIOVO 1 raz. ale nie wiem czy nas zaraz nie skrzyczą za prywatne rozmowy na forum. Moze na maila? adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
MEGGI
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) MEGGI » 05.06.2012 14:53

ok
dave.pl
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dave.pl » 05.06.2012 15:23

agus78 napisał(a):Ja już trzy razy byłam na początku czerwca. Nigdy się nie zawiodłam i pogoda była idealna. 80 % dni słonecznych, a nawet jak były chmurki to takie, które dawały ukojenie 8) Może ze dwa razy popadało, i raz dopadło nas jugo :roll:
Za tydzień wyjeżdżam po raz czwarty w tym samym okresie i szczerze mówiąc spoglądając na prognozy też zaczynam się niepokoić :wink:
Aczkolwiek wiem, że tam na miejscu to wygląda inaczej....
Mam nadzieje że będzie dobrze!

Hej agus78 czy my się przypadkiem nie znamy :?:
Fajnie masz, że już jedziecie, my dopiero pod koniec lipca (25-go), siedzimy jak na szpilkach.
Pozdrawiam!
Kiniek
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiniek » 06.06.2012 20:30

Hej,

Byłam na Ciovo 2 razy, było ok.
Teraz jedziemy też niedaleko, bo na wyspę Brac. Ale boje się nadal o pogodę, tym bardziej ze dzisiaj patrzyłam i prognozy diametralnie się zmieniły
wiem, ze to znowu się może zmienić ale raz byłam jak padało non-stop 5 dni i dalej się boję
a to moje be prognozy :cry: :
http://www.accuweather.com/en/hr/bol/11 ... her/115644
mój termin 14-27 czerwiec
deste77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) deste77 » 07.06.2012 07:11

Przed wyjazdem na Makarska Rivierę bałem się o pogodę gdyż prognozy były tragiczne a tu na miejscu już po kilku dniach ...unikamy słonca ;)
Tak więc nie ma się co martwić na zapas.
Sick
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sick » 07.06.2012 07:43

deste77 napisał(a):Przed wyjazdem na Makarska Rivierę bałem się o pogodę gdyż prognozy były tragiczne a tu na miejscu już po kilku dniach ...unikamy słonca ;)
Tak więc nie ma się co martwić na zapas.

Potwierdzam, sporo osób na plaży już jest czerwonych więc chyba nie mieli za bardzo respektu do tego słoneczka :) najbliższe 5 dni to okolice 30 stopni i bezchmurne niebo. Ja też się trochę martwiłem przed wyjazdem, ale jak widać Makarska Riwiera nas znów nie zawiodła.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Wyjazd za 10 dni, a pogoda lipna... - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone