Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd za 10 dni, a pogoda lipna...

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
urwisek_22
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) urwisek_22 » 09.08.2012 20:50

Witia no to mi teraz pojechałes :lol: Az tak bardzo marudzilam?? Na swoje wytkumaczenie moge jedynie napisac fakt, ze bylam w Cro po raz pierwszy, w zeszlym roku takie same prognozy przewidywali w Bułgarii i niestety one sie sprawdzily w 100% pomimo, ze KAZDY zapewnial mnie o 100% pogodzie, ze niby nie mam sie czym martwic...a na miejscu bylo jak bylo....deszcz, chmury i stosunkowo niska temp bo w okolo 22-23 stopnie w ciagu dnia....dlatego tak bardzo sie martwilam patrzac na prognozy, przyznam, ze nawet Wasze uspokajajace wpisy nie docieraly do mnie do konca....myslalam sobie w duchu, ze przeciez nie wczesniej jak rok temu byla sytuacja jota w jotę i pocieszanie zdalo sie na nic bo pogoda pokazala swoje oblicze....;);) Za to teraz na "zimno" moge napisac, ze za dopisuje sie do klubu fascynatow Chorwacja, za rok bede chciala tam wrocic ponownie i obiecuje, ze nawet burzowe prognozy mnie nie odstrasza.... :P
witia
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witia » 09.08.2012 22:00

No, troszkę marudziłaś :)
Ale mamy już to za sobą :wink: Najważniejsze, że jesteście zadowoleni :) Witamy w klubie :)
loyd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) loyd » 10.08.2012 11:01

alessandro1977 napisał(a):
sneer napisał(a):Dla ludzi o mocnych nerwach. Rzućcie okiem na pogodę w Makarskiej od 19 sierpnia...
http://www.accuweather.com/pl/hr/makars ... her/115628

Choć na Hvarze w tym terminie też są takie prognozy - nie przejmuję się tym...w sierpniu jeszcze mnie pogoda nie zawiodła 8)

Czym bliżej do 19 sierpnia to pogoda się na tej stronce poprawia :)
tomolek
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomolek » 10.08.2012 14:38

Czym Wy się przejmujecie? Przecież nawet na tej prognozie jest napisane "średnia historyczna". Pogodę można przepowiedzieć na 2-3 dni naprzód, reszta to już wróżenie z fusów dla naiwnych.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.08.2012 19:51

sneer napisał(a):Dla ludzi o mocnych nerwach. Rzućcie okiem na pogodę w Makarskiej od 19 sierpnia...

Już dawno pisałem, że nie wierzę w to i te długoterminowe prognozy o doopę rozbić...w dnevniku na HRT1 zapowiadali od jutra bardzo wysokie temperatury...ba, było ostrzeżenie o bardzo wysokich temperaturach co mnie bardzo cieszy :D :wink:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 17.08.2012 23:17

Już dawno pisałem, że nie wierzę w to i te długoterminowe prognozy o doopę rozbić...w dnevniku na HRT1 zapowiadali od jutra bardzo wysokie temperatury...ba, było ostrzeżenie o bardzo wysokich temperaturach co mnie bardzo cieszy :D :wink:

Nie wiem, czy jest się z czego cieszyć.. tutaj przy ponad 30 ledwie zipię, a w poniedziałek temperatury mogą przekroczyć i 40....oby się nie sprawdziło.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.08.2012 08:16

Znajomy z Pakostane opowiadał, że w lipcu oscylowało wokół 40 degris.
Masakra.
Na początku tygodnia było koło 27, wczoraj o 8 wieczorem w głębokim cieniu 30.
Dzisiaj od rana piekło.
Jadę pod pinie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.08.2012 09:46

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Nie wiem, czy jest się z czego cieszyć..

Kasiu...dla mnie to akurat powód do radości bo raz w roku mi nie zaszkodzi..po prostu zmienię plany pobytowe i dłużej będę w wodzie siedział :D
Ale dla Ciebie...cóż, całkiem zrozumiałe :wink:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 18.08.2012 12:56

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Nie wiem, czy jest się z czego cieszyć..

Kasiu...dla mnie to akurat powód do radości bo raz w roku mi nie zaszkodzi..po prostu zmienię plany pobytowe i dłużej będę w wodzie siedział :D
Ale dla Ciebie...cóż, całkiem zrozumiałe :wink:

40 st. to nie jest dobra wiadomość ...dla nikogo.. to niebezpieczne dla zdrowia i życia (nie tylko małych dzieci czy osób starszych). Siedzenie we wodzie, owszem.. ale najbezpieczniej z głową pod wodą, a jeśli nie, to pływanie w nakryciu głowy i w koszulce.....
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 18.08.2012 13:10

40 stopni to jest masakra, rok temu początkiem lipca mieliśmy sporo powyzej 40 i po wyjściu z wody i opuszczeniu plaży ledwo daliśmy radę wdrapać się do apartamentu, a w apartamencie też nie wiadomo było co ze sobą zrobić, jeść.. ale komu się chce gotować w takim ukropie, leżeć.. szkoda czasu, wyjść... o matko !! zatem czekaliśmy do wieczora i wtedy życie nabierało tempa ;) Teraz wybieramy się 1-2 września i jestem ciekawa jaka będzie pogoda :?: i znowu dylemat czy zabrać trochę cieplejszych ciuchów :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.08.2012 13:20

Już nie raz takie upały miałem...filtr z faktorem 50, kapelusz, chusta, parasol i dużo wody więc damy radę...w sumie po to tam jadę, inaczej pojechałbym nad Bałtyk :D

Kasiu...w rozkładzie jest napisane, że na prom ze Splitu do Starego Gradu o godzinie 5.00, priorytet mają samochody dostawcze...czy jest mimo to szansa dostać się akurat na ten prom czy nie ma na to co liczyć ?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.08.2012 15:24

Zeszliśmy z plaży; byliśmy w cieniu, na kwaterkę i klimę.
37.
Piekło.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 18.08.2012 15:29

alessandro1977 napisał(a):Kasiu...w rozkładzie jest napisane, że na prom ze Splitu do Starego Gradu o godzinie 5.00, priorytet mają samochody dostawcze...czy jest mimo to szansa dostać się akurat na ten prom czy nie ma na to co liczyć ?

Zawsze oprócz ciężarówek łapią się i osobówki.. tak wcześnie nie ma jeszcze wiele aut osobowych oczekującyh na przeprawę, a i sezon już powoli zaczyna się mieć ku końcowi....powinno być ok.
Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.08.2012 20:52

Dziękuję za informację...na ten prom zamierzam się załapać...pozdrawiam.
loyd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) loyd » 19.08.2012 13:54

Właśnie dotrałem na BOL - temperatura 34 st. - zero chmurki.

Pełna lampa :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Wyjazd za 10 dni, a pogoda lipna... - strona 24
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone