Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd za 10 dni, a pogoda lipna...

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ynka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ynka » 20.07.2012 09:08

Dołączam się do wypowiedzi Kasi, nie ma co przeglądać strony z prognozami terminowymi, dwa lata temu również zapowiadali załamanie pogody w sierpniu, a nie spadło za cały pobyt a nie kropelki z nieba :)
Pogoda zmienia się czasami gwałtownie, trzeba się cieszyć pobytem w Chorwacji, urlop jest raz w roku!
Na dowód wklejam zdjęcia z października ubiegłego roku, było ciepło, słonecznie i cudownie, dwa dni później spadł śnieg na autostradzie, temperatura spadła do 1C, trzęsłam się z zimna podczas tankowania samochodu...
Obrazek
Stobreč
Obrazek
Obrazek
Obrazek
martos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martos » 20.07.2012 09:55

no, jutro wyjazd a pogoda troszkę się poprawiła :)

http://prognoza.hr/sedam_e.php?id=sedam ... code=14008

napawa optymizmem 8) wcześniej było, że niedziela, poniedziałek, wtorek, środa same burze, chmury i deszcz :D
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 20.07.2012 10:09

martos napisał(a):no, jutro wyjazd a pogoda troszkę się poprawiła :)

http://prognoza.hr/sedam_e.php?id=sedam ... code=14008

napawa optymizmem 8) wcześniej było, że niedziela, poniedziałek, wtorek, środa same burze, chmury i deszcz :D

Dlatego nie ma co gdybać, tylko jechać i cieszyć się urlopem.
Udanego wypoczynku :papa:
borut
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) borut » 20.07.2012 11:39

Nie może być - rozpogadza się :-)
urwisek_22
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) urwisek_22 » 20.07.2012 12:00

Piękne te zdjęcia z październikowej Cro....patrząc na niebo i morze widać już jesień :):) Może kiedyś odwiedzę Chorwację jesienią....tylko teraz nie może mnie zawieźć :):)
martos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martos » 20.07.2012 12:57

Mam nadzieję, że to była tylko próba sprawdzenia naszej wytrwałośći :D Cromaniacy zostali nagrodzeni za niezmienność planów a Ci, którzy odwołali swój pobyt - teraz mogą żałować :)

Udanych urlopów wszystkim , i MEGA DUŻO SŁOŃCA ! :D
liwia
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) liwia » 20.07.2012 20:38

jak można odwołać wyjazd do Chorwacji!!!!!, ja na prognozę pogody nie patrzę, jadę i już, choćby śnieg miał sypać w sierpniu :D
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 20.07.2012 20:56

liwia napisał(a):jak można odwołać wyjazd do Chorwacji!!!!!, ja na prognozę pogody nie patrzę, jadę i już, choćby śnieg miał sypać w sierpniu :D

Dokładnie to miałam na myśli! :lol:
Nie po to planuję wyjazd cały rok, by wyjechać i oderwać się od codzienności, żebym przejmowała się prognozami. Nie ma wpływu na co będzie, więc nie będę się zadręczać :twisted:
W nosie z pogodą, ODPOCZYNKU ŻYCZĘ :hut:
urwisek_22
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) urwisek_22 » 21.07.2012 08:52

Kochani!!

Komu w drogę temu czas ;) Wobec czego Urwis zyczy Wam Szczęśliwej podrózy, pięknej, SLONECZNEJ pogody i DUZO odpoczynku!!

Po powrocie obowiązkowa relacja z pobytu w pięknej Cro....

Mnostwo buziakow !!
Agawa.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agawa. » 21.07.2012 16:18

lavinio napisał(a):Też przed 1 lipca patrzyłam na prognozy miało solidnie lać kilka razy a było małe piekło;) 37 stopni nie chce wiedzieć ile w słońcu...ani kropli deszczu więc te wszystkie prognozy najlepiej olać!

Dosłownie. Także przed wyjazdem codziennie sprawdzaliśmy pogodę i nie wyglądała za ciekawie - co drugi dzień deszcze. W rzeczywistości 14 dni patelni pod 40 stopni. Nawet zapragnęłam troszkę ochłodzenia bo ze zwiedzaniem było ciężko w takie upały. Nie ma się co dołować tylko jechać i bawić się dobrze :)
borut
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) borut » 21.07.2012 19:41

Jadę jutro, fajnie by było gdyby świeciło. Deszcz mam u nas...

Pozdrawiam Wszystkich
kor_nick
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kor_nick » 21.07.2012 22:05

kor_nick napisał(a):22-23 lipca przewidywane ochłodzenie do 23-26 stopni w dzień na wybrzeżu i wyspach (na praktycznie całej długości oprócz rejonu Dubrovnika), związane z szybką wymianą powietrza, poprawa przejrzystości powietrza ewidentnie pomoże fotografom w panoramach ze szczytów :) Uwaga na spory wiatr.
22 lipca dodatkowo możliwe przelotne opady w Środkowej Dalmacji. temp. wody ok. 3-4 stopie w dół od obecnej, potem stopniowy wzrost.

Ale...

nie ma się co przejmować, od 24-25 lipca powrót lampy. więc jak ktoś koniecznie chce się smażyć to będzia miał okazję. 8)

prognoza przesunęła się o 18 godzin do przodu, w nocy z 23/24 możliwe gwałtowne burze szczególnie od Splitu w dół, od 25 lipca powrót temperatur powyżej 28-30 stopni, do 4 sierpnia nie przewiduję zmiany.
eww
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) eww » 21.07.2012 22:31

Właśnie wróciłam z Zadaru upał, upał- w dniu kiedy miała być burza krople 2 spadły a chmury były przez godzinę.
borut
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) borut » 22.07.2012 07:02

Dzisiaj nawet DHZ jest optymistycznie nastawione....
kincior
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) kincior » 22.07.2012 07:03

Na KRK pogoda plażowa zakończyła się wczoraj ok. 15.00. I nie zapowiada się na szybką poprawę, do wieczora były burze i ulewy, a dzisiaj z rana ... sucho, ale bardzo wietrznie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Wyjazd za 10 dni, a pogoda lipna... - strona 19
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone