Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyjazd za 10 dni, a pogoda lipna...

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Wiki2001
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiki2001 » 19.07.2012 12:45

Przestańcie narzekać na zapas,nic nie wskazuje na to by pogoda się miała zmienić, a jeśli nawet ochłodzi się o kilka stopni to i tak będziecie mieć lepszą pogodę niż w Polsce.
A co my mamy powiedzieć jak za kilka dni musimy wracać do rzeczywistości i do byle jakiej pogody w Polsce.
lavinio
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) lavinio » 19.07.2012 13:00

Też przed 1 lipca patrzyłam na prognozy miało solidnie lać kilka razy a było małe piekło;) 37 stopni nie chce wiedzieć ile w słońcu...ani kropli deszczu więc te wszystkie prognozy najlepiej olać!
PabloZ
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloZ » 19.07.2012 13:05

viali napisał(a):Jade pierwszy raz i do dnia dzisiejszego nie narzekalem a tu patrze i troszke nie ciekawa ma byc w Vodicach od soboty do środy .

moze warto wziasc troszke cieplejszego ciucha i jakas parasolke skoro ma padac i ma byc burzowo.

Mam nadzieje ze sie nie sprawdzi ta pogoda i bedzie od samego poczatku "lampa"

Wg windguru od niedzieli do wtorku raczej...
http://www.windguru.cz/pl/index.php?sc=3237
slams
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) slams » 19.07.2012 13:22

Wyjeżdżamy do Primostenu w niedzielę wieczorem, więc na miejscu jesteśmy od poniedziałku. Jak sprawdzałem pogodę to będzię ok 25 stopni przez 3 dni a później ponad 30. Więc nie ma tragedii, Chorwacja to nie Egipt gdzie jest ok. 35-40 stopni. Zawsze w te "chłodniejsze dni" można gdzieś pojechać i coś zwiedzić.
Głowy do góry, będzie dobrze.
borut
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) borut » 19.07.2012 18:10

A może jeszcze wcześniej się rozpogodzi? Ja muszę się wygrzać - lubię to :-)
martos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martos » 19.07.2012 18:17

borut napisał(a):A może jeszcze wcześniej się rozpogodzi? Ja muszę się wygrzać - lubię to :-)

też mam taką nadzieję, dla mnie dzień bez słońca i upałów na wakacjach - dniem straconym :D
urwisek_22
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) urwisek_22 » 19.07.2012 18:54

Ja tez uwielbiam cieplo, musze porzadnie wygrzac kosci, zeby zaliczyc wakacje do udanych...nic nie poradze, ze chmury i brak slonca mnie nie zadowalaja....inna sprawa, ze u Nas w Polsce za malo tego ciepla w ciagu roku, zeby czuc sie w pelni nasyconym ;)
caliberka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caliberka » 19.07.2012 19:03

Kochani ! spokojnie :D Wróciłam właśnie z Chorwacji ze środkowej części i na 10 dni pobytu miałam 10 dni słonecznych i upalnych .W ostatni dzionek bardzo wiało ,ale to było zbawienie dla mocno opalonego ciała :D Pogoda i tak 1000 razy lepsza niż w Polsce ,morze ciepluteńkie i czyściutkie ,nie to co nad Bałtykiem gdzie ludziska w kurtkach siedzą 8O Nie martwić się o pogodę tylko jechać i odpoczywać :D
urwisek_22
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) urwisek_22 » 19.07.2012 19:11

Caliberko - my wiemy, ze teraz w Cro jest pieknie i upalnie, pogoda ma sie zepsuc wlasnie od niedzieli kiedy wiele z Nas pojedzie do Chorwacji :? Kolejne dni tez nie zapowiadaja sie szalowo....
caliberka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) caliberka » 19.07.2012 19:27

urwisek_22 napisał(a):Caliberko - my wiemy, ze teraz w Cro jest pieknie i upalnie, pogoda ma sie zepsuc wlasnie od niedzieli kiedy wiele z Nas pojedzie do Chorwacji :? Kolejne dni tez nie zapowiadaja sie szalowo....

Ooo kurczaki faktycznie 8O zerknęłam na pogodę w Lokvie tam gdzie byliśmy i od niedzieli deszcz a temp do 25 stopni 8O chyba miałam farta :wink: No ale na pogodę kochani nie ma rady :roll: a co maja powiedzieć nasi rodacy nad Bałtykiem :!: Podejrzewam ,że gdybym spędzała wakacje w Polsce to wyszły by dużo drożej niż w CRO ,bo jakoś cały dzień trzeba by było spędzić :? A tam pogodę rekompensują widoki :D
borut
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) borut » 19.07.2012 22:02

No coś Ty, aż tak źle ? :-)
urwisek_22
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) urwisek_22 » 20.07.2012 06:34

Ostatni dzien w pracy i urlop :lol: Juz ten fakt mnie okropnie cieszy....pogoda jak na ta chwile oczywiscie sprawdzona, znajac mnie bede aktualizowac co 2 godz jesli bedzie taka mozliwosc ;) Liczę, ze nie będzie tak zle i słoneczko Nas polubi chociaz zmian w pogodzie niestety nie widzę...a jak bedzie naprawdę okaze się na miejscu....;)
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 20.07.2012 07:18

aga6919 napisał(a):prośba do wszystkich,którzy sa aktualnie na miejscu!!!!
popytajcie Chorwatów jak to z ta pogodą będzie???
z doświadczenia wiem,że oni mają mają najbardziej wiarygodne dane :)

No, ... jak Górale w Pl... na godzinę do przodu.. bo wiedzą, że inne prognozy to wróżby na zasadzie: padać będzie, albo nie będzie... Często nawet 12 h prognozy krajowego ośrodka meteo DHMZ dla konkretnych miejsowości się nie sprawdzają. Tu pogoda ma to do siebie, że jeśli się zmienia, to bardzo gwałtownie. Dajcie sobie spokój, naprawdę. Jechać z pozytywnym nastawieniem, złe nastawienie zepsuje każdy urlop; bo jak nie będzie lało, to znowu będzie za gorąco, albo za wilgotno, albo jeszcze jakoś inaczej, ale generalnie "do kitu"... I po co? Urlop jest raz w roku! Więc nie psujcie sobie go sami (tym bardziej jeszcze przezd wyjazdem). Pogoda to coś, na co i tak wpływu nie macie...
Ja dodam od siebie, że jeśli fatycznie temp. spadną do tych 28 st. to będzie super pogoda. To, co było przez ostatnich ponad 30 dni to był prawdziwy koszmar i ludzie padali jak muchy na zawały i wylewy, że o udarach słonecznych wśród niefrasobliwych turystów nie wspomnę....
zbys2011
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) zbys2011 » 20.07.2012 08:13

A z doświadczenia Waszego koledzy z poprzednich lat - jak wygląda (jak może wyglądać) pogoda w okolicach Omisa od początku sierpnia.?
arabesqa74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arabesqa74 » 20.07.2012 08:48

zbys2011 napisał(a):A z doświadczenia Waszego koledzy z poprzednich lat - jak wygląda (jak może wyglądać) pogoda w okolicach Omisa od początku sierpnia.?

Rewelacyjnie :lol: :lol: :lol:

Jak powiedziała Kasia, przestańcie się zadręczać prognozami. Nikt nie ma wpływu na pogodę. Trudno, jak będzie, tak będzie i nic nie poradzimy. Jeżeli ktoś jedzie w ciemno, bez rezerwacji, to być może przesunie urlop o dzień lub dwa. Wiele osób, tak jak my ma rezerwację i po prostu nie ma zmiłuj. Trzeba myśleć pozytywnie, a nie śledzić "widzi mi się" meteorologów i zamęczać "o matko co to będzie"!
Popatrzcie co się dzieje nad Bałtykiem. Tylko współczuć. Mimo to ludzie jeżdżą i też potrafią się cieszyć.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Wyjazd za 10 dni, a pogoda lipna... - strona 18
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone